Barcelona Diary 7: Parc Guëll & La Sagrada Familia

barcelona-7-6

Op zondag bezochten we heel relaxed Parc Guëll, waarna we naar de Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en de La Sagrada Familia liepen. De kerk had ik al weleens gezien, maar ik was wel heel benieuwd naar het park. En die was gelukkig heel mooi! Dat kan natuurlijk ook niet anders met die creativiteit van Gaudi.

barcelona-7-13

De ochtend begonnen we net zoals op zaterdag door eerst rustig te ontbijten en daarna even lekker te lezen in het parkje voor het hostel. Daarna stapten we op de metro richting Parc Guëll, dat is vanuit ons hostel ook weer op de groene lijn naar Lesseps. Dan moet je nog zo’n 10-15 minuten lopen en kom je uit bij de linkerkant van het park. Niet zo’n hele mooie route vond ik, maar wel de makkelijkste. Sowieso ligt het park ook in een hele lelijke buurt haha. Het plaatje hierboven is te zien bij de officiële ingang in het midden, waar wij uiteindelijk weer uitkwamen.

barcelona-7-14

Als je binnen komt moet je eerst in de rij gaan staan om kaartjes te kopen. Dat is geloof ik nu sinds anderhalf jaar zo om ervoor te zorgen dat ze het aantal bezoekers beter kunnen reguleren en natuurlijk ook om alles netjes te houden. Wij konden uiteindelijk ‘pas’ om 3 uur in het speciale gedeelte van het park, dat wil zeggen het gedeelte met de salamander en de mozaïek bankjes. Natuurlijk mag je ondertussen wel de rest van het park bezoeken zodat je lekker alvast van het park kunt genieten terwijl je wacht om de rest te mogen bekijken.

barcelona-7-7

Naast veel grotachtige ruimtes zoals hierboven zijn er ook veel marktverkopers te vinden met sieraden en leuke souvenirtjes die echt niets kosten. Zo kon je hier oorbellen kopen die in een paraplu geprikt waren zodat je de paraplu ook nog kunt ronddraaien alsof je in een winkel staat met zo’n sieradenrek. Een supergrappige uitvinding haha! Er zaten ook echt wel leuke oorbellen bij, maar de meeste zijn hangers en die draag ik niet, dus ik heb niets hiervan gekocht.

barcelona-7-12

Ook zijn alle gebouwtjes hier zo super schattig! Deze deed mij echt denken aan het huis van Hans en Grietje, ik miste alleen de snoepjes nog. Het voelt ook een beetje aan als Disney om de een of andere reden haha.

barcelona-7-9

barcelona-7-8

Onze lunch! Wij waren helemaal achterin het park en we kregen wat honger. We zijn toen rechtsachterin uit het park gelopen (voorbij een tennisveld) waar een restaurantje was, maar ook een bakkerij. Ze spreken daar geen Engels, maar ze hebben wel een hoop lekkere dingen. Ik zat te twijfelen over de donut omdat hij er niet lekker uit ziet, maar uiteindelijk superheerlijk smaakte en deze muffin was ook super! We dachten dat het gewoon een muffin was met bosbessen, maar er zat ook een frosting in, zo jammie! En het kostte ook gewoon helemaal niets! Volgens heb ik voor de donut en muffin samen €1,90 betaald!

barcelona-7-10

Selfie! Ook weer van die rotsachtige pilaren, die ook heel apart en schuin gebouwd zijn. Echt allemaal zo origineel om te zien vind ik.

barcelona-7-11

Yes het is gelukt om een bijna mensenvrije foto te maken van de bankjes! Want dat is wel het voordeel van die kaartjes: ze laten elk half uur maar zoveel mensen naar binnen, dus het is ook echt niet meer zo heel druk als dat ik van sommige anderen heb gehoord.

barcelona-7-5

En zo konden we ook een mooie foto van ons samen maken! Alleen jammer dat het zo raar bewolkt was de hele dag, je had zo helemaal niet goed uitzicht. Omdat Parc Guëll wat hoger ligt, heb je op veel plekken een heel mooi uitzicht op de stad, maar dat viel voor ons dus helaas even tegen.

barcelona-7-15

En natuurlijk moest ik ook even met de salamander op de foto. Of hagedis. Of draak, want die Spanjaarden noemen het dus een draak. Nou, ik zie het niet hoor!

barcelona-7-4

Alsof we nog niet genoeg gelopen hadden, besloten we om vanuit het park rechtstreeks naar het oude ziekenhuis te lopen, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Het mooiste ziekenhuis dat ik ooit heb gezien, en waar ik volgens mij geen moeite mee zou hebben om in dit ziekenhuis te moeten liggen haha. Als je goed kijkt zie je links door het gek een parasol waar we heerlijk even wat gedronken hebben. Mooi uitzicht, best chique en rustig, en je betaalt er gewone prijzen voor frisdrank.

barcelona-7-3

En natuurlijk de La Sagrada Familia. Om vanuit het ziekenhuis naar de kerk te komen moet je de Avenue de Gaudi oversteken die eigenlijk heel leuk is om doorheen te lopen met ook veel kroegjes enzo. Wij hadden allebei de kerk al gezien, maar het is wel leuk om te ontdekken wat er ondertussen allemaal is aangebouwd. Zo zie je links het nieuwe gedeelte wat er ook nog heel licht uit ziet en ook eigenlijk niet klopt met de rest van het gebouw. Het is bijna lelijk te noemen haha. Ik moet ook eerlijk zeggen dat deze kerk ook absoluut niet mijn hoogtepunt is van bezienswaardigheden in Barcelona.

barcelona-7-2

Eigenlijk waren we al dagen op zoek naar een lekker Mexicaans restaurant om te eten. Manon had er een opgezocht, maar die bleek er niet te zitten, heel stom! Bovendien was het zondag en in deze niet al te toeristische wijk waren er toch veel dingen gesloten. Uiteindelijk kwamen we met veel honger bij de Tapa Madre aan. Hoewel tapas eten eigenlijk stiekem al mijn neus uitkwam haha, hebben we toch weer lekker tapas gegeten. Het was goed te doen, maar ik vond het niet superlekker ofzo. De Tapa Madre zit in Carrer de Mallorca 301.

barcelona-7-1

Ik kende natuurlijk de repen Crema Catalunya al, maar officieel is het een toetje dat lijkt op Creme Brulee. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit Creme Brulee op heb, maar ik dacht dat dat altijd een warm toetje was. Dit was eigenlijk gewoon gele vla met gekarameliseerde suiker eroverheen. Het was erg lekker, maar niet iets wat ik nog een keer hoef te eten, doe mij maar iets met chocolade dan :). Of die reep, dat mag ook!

barcelona-7-16

Smile! Ik vond vooral het park echt superleuk om te bezoeken! En ik zou het je ook vooral aanraden :). Na het eten zijn we lekker terug gelopen naar het hostel en hebben we rustig aan gedaan. Sowieso zouden we op maandag het laat gaan maken, dus dit was een goed excuus om even een avondje te chillen in het hostel :).SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

8 comments

  1. Miss Craftsy

   Whahahhaaha, ja dat kan ook bijna niet anders! En inderdaad supermooi park!

 1. Femke

  Ik zou ook voor de ‘iets minder mooie maar makkelijke’-route gaan, haha. En wat een heerlijke lunch! Volgens mij is het flink genieten daar.

  1. Miss Craftsy

   Hahahha ja echt he 🙂 En die lunch was awsome! Ik heb zo super genoten!

 2. Kim

  O wat leuk om te zien! Ik ben gek op Guidi’s park! Beetje jammer dat je er tegenwoordig voor in de rij moet staan maar het is het zeker waard 🙂

  1. Miss Craftsy

   Ja zeker jammer, maar het in de rij staan duurde niet zo heel lang, en in de tussentijd kan je de rest van het park bekijken, dus echt de moeite waard 🙂

 3. Manon

  Mooie foto’s heb je van jezelf gemaakt vooral die eerste . Wat is het daar mooi he. Ik dacht met school oh wat saai maar toen ik daar was vond ik het geweldig

Leave a Reply

Your email address will not be published.