Barcelona Diary 6: Montjuïc, Poble Espanyol & Magic Fountain

barcelona-6-19

Op dag 6 besloten we om niet naar het centrum van Barcelona te gaan, maar om de op 1 na hoogste berg van Barcelona te bezoeken: de Montjuïc. Echt een superleuke dag waar ik ontzettend veel ‘schik’ (voor de niet Maas en Waalers en Brabanders onder ons: plezier) heb gehad en ontzettend veel moois heb gezien. En hoe dat precies komt ga ik je zo vertellen, het kan zijn dat het iets te maken heeft met sangria :).

barcelona-6-18

Ontbijt! Eigenlijk ontzettend slecht met een ontzettend gezoete perzikyoghurt en de crunchy chocolate krispies, maar wel ontzettend lekker haha. Dit at ik vroeger ook altijd, dus ik had wel even een jeugd sentimentje haha! Omdat we eigenlijk in 1 keer door wilden naar de Magic Fountain ‘s avonds en ook in die buurt te eten, besloten we om na het ontbijt nog even bij het hostel te chillen. We wilden op het terras van het hostel lekker gaan lezen, maar dat waren ze aan het schoonmaken, wat ze elke dag doen als het ontbijt afgelopen is, wat we op zich wel jammer vonden. Dat we er niet konden zitten bedoel ik, schoonmaken is altijd goed haha! Voor het hostel is een klein pleintje met bankjes, dus toen zijn we daar even lekker gaan zitten.

barcelona-6-20

Konichiwa! Een vakantie kan natuurlijk niet zonder een Japans momentje waar je overal foto’s van moet maken. Dit is trouwens een een schattig ‘treintje’ die richting de kabelbaan gaan naar de Montjuïc. En heel handig! Als je dus een T10 metrokaart hebt (of elk ander metrokaartje hoor), kan je ook ‘gratis’ met deze trein. Je gaat gewoon met de metro naar station Paral-lel (lijn 3 die ook bij het hostel stopt, heel handig!) en als je daar uit stapt volg je gewoon de bordjes naar Funicular Montjuic, oftewel de trein. Als je dus uitstapt ben je eigenlijk meteen bij de kabelbaan. Je kan trouwens ook gewoon de berg oplopen, maar wij vonden het wel chill om via de kabelbaan omhoog te gaan en er dan zelf weer af te lopen.

barcelona-6-15

Yay Efteling!! Ik heb nog nooit in zo’n kabelbakje gezeten (alleen de grotere) en ik kreeg echt een ‘Ik ga naar de Efteling en stap in een Droomvlucht karretje idee’. Ik schoot ontzettend in de lach en moest er wel een foto van maken, terwijl Manon naar mij keek alsof ik gek was. Ja dat kleine kind in mij komt echt naar buiten als ik op vakantie ben. Blijkbaar haha. Want ja, hoeveel schik kan je hebben om het instappen van een kabelbaanbakje haha. Het is trouwens best duur om een kaartje te kopen vond ik, maar ja. Ik geloof dat je voor een enkeltje €7,50 kwijt bent en voor een retourtje wat meer (weet ik niet meer). Sowieso is het leuker om de berg weer zelf af te lopen omdat je dan zelf de route naar het Olympisch station kan nemen.

barcelona-6-14

En dan ben je bovenop de berg… ja bovenop de berg… daar staat een kasteeheeel… daar staat een kasteeheeel!! Goed, Castell de Montjuïc dus, een hele orginele naam haha! Maar wel een ontzettend mooi kasteel om te zien. Je kan een kaartje kopen van €5,- om naar binnen te gaan, maar dit hebben wij niet gedaan. Manon was er al eerder naar binnen geweest en hoewel ze niet meer wist wat er allemaal te doen was (dat zegt natuurlijk ook al genoeg) dacht ze dat het vooral om het uitkijkpunt ging. Nu hebben wij zelf helemaal om het kasteel heen gelopen en kan je het ook redelijk zien. Het uitkijkpunt is zelf maar zo’n 10 meter hoger denk ik, dus het is ook niet zo dat je dan een superuitzicht hebt, denk ik. In elk geval leek het me niet de moeite waard om naar binnen te gaan haha, omdat ik ook het idee had dat binnenin het kasteel ook niets te zien was. Mocht je er meer over weten, dan hoor ik het natuurlijk graag!

barcelona-6-16

En hallo, ik had heus dit uitzicht! Daar doe ik het ook voor! In het midden kan je de Sagrada Familia zien en dat vond ik ook erg mooi. Het uitzicht wat je vanuit het kasteel denk ik net iets beter kan zien is de zee. Is ook mooi, maar als we even generaliseren: de zee ziet er uiteindelijk overal hetzelfde uit haha. Volgens mij heb ik deze uitzicht foto gemaakt direct links nadat je uit de kabelbaan komt. Daar staat een kanon opgesteld en daar moet je even achterlangs lopen. Daarna zijn we weer de berg afgelopen. Volgens mij zijn er verschillende routes mogelijk. Wij hebben gekozen om vanuit de kabelbaan rechts te gaan, de parkeerplaats over te steken (en kijk ook even naar links, daar waren ze bij ons aan het boogschieten) en dan het pad rechts naar beneden te nemen. Ik had eigenlijk verwacht dat het pad iets mooier zou zijn, of dat je helemaal via een voetgangerspad naar beneden kunt lopen, maar uiteindelijk kom je gewoon op de weg uit. Als je dan links gaat, loop je vanzelf richting het Olympisch stadion (okee je moet daarna ook nog naar rechts, maar alles staat wel op bordjes uitgelegd). We wilden eerst nog naar de Botanische tuin, maar daar moest je ook entree voor betalen en ik had zoiets van: ga ik nu betalen voor een tuin? Het zag er allemaal wel erg mooi uit, maar het was er rustig en we wisten ook niet wat we ervan moesten verwachten, plus we hadden honger haha. Dus zijn we doorgelopen naar het Olympisch Stadion die achter de rotonde ligt.

barcelona-6-13

Daar loop je dan rechts omheen en dan kom je bij de ingang uit waar ik gewoon het stadion in kunt lopen, gratis! Yay! Goed, het uitzicht is niet zo heel boeiend, maar ik kan ook weer zeggen dat ik er ben geweest haha! Oh en ik zou ook niet gaan eten bij het stadion, vet duur en niet lekker lijkt me. Vanuit de ingang gezien zijn we naar links gegaan omdat we richting het Museu Nacional d’Art de Catalunya wilden lopen. Het was niet echt duidelijk aangegeven hoe je moest lopen, maar ik zag het gebouw al, en je moet dan door een soort parkje lopen om erheen te kunnen. We wisten alleen niet zeker of het dood zou lopen of zo, maar dat kan dus wel gewoon! Volgens mij heet dat ook gewoon de Jardins de Joan Maragall.

barcelona-6-12

En dan kom je hier uit! Zo’n ontzettend mooi gebouw is dit! En als je deze foto al mooi vind (en dat vond ik want ik stond hier al vijf minuten te kijken), dan moet je zeker hier naar links gaan om de voorkant van het gebouw te zien, waar je ook een ontzettend mooi uitzicht hebt op de Magic Fountain.

barcelona-6-19

Daar achter mij dus! Ik hou echt zo van deze Romaanse bouwstijl! Het is echt mijn favoriet en het is jammer dat het in Nederland niet zo is doorgedrongen haha. Ik weet eigenlijk geeneens meer waarom ik nu zo moest lachen, maar dit is echt mijn meest vrolijke foto haha! Happy me :).

barcelona-6-11

Als je via de trappen naar beneden loopt, zie je het MNAC helemaal goed, wat een gebouw! Echt, degene die dit ontworpen heeft en het er zo gracieus heeft laten uitzien krijgt echt een dikke knuffel van mij, hoewel ik waarschijnlijk een skelet moet gaan knuffelen dan, dus dat laten we ook maar achterwege haha. Na dit alles prachtigs zijn we doorgelopen naar Placa D’Espanya, waarna we dachten door gewoon naar links te gaan en een rondje te lopen we vanzelf wel naar Poble Espanyol konden lopen. Ehm ja, dat ging niet zo handig als we dachten. We kwamen in een Spaanse wijk terecht waar we continu werden nagefloten en ons Guapa (lekkerding) werd toegeroepen. Het was eigenlijk wel flattering haha, maar er was ook geen toerist te bekennen daar. Je kunt dus het beste meteen bij de fontein naar links gaan en de weg volgen, dan kom je meteen bij het stadje uit.

barcelona-6-17

Ik wist eigenlijk helemaal niet wat ik moest verwachten van Poble Espanyol, ja een stadje die aan Spanje doet denken. Maar het is dus een dorpje dat in 13! weken is gebouwd om de deelnemers van de Olympische Spelen in 1992 te laten zien hoe Spanje er eigenlijk uitziet. Ook hier moet je entree voor betalen, normaal iets van 12 euro, maar je moet zeker naar de studentenkorting vragen als je nog je pas hebt. De prijs daarvan staat niet op het bord, maar is zo’n €8,50 geloof ik. En dat lijkt alsnog veel, maar geloof me het is ontzettend de moeite waard! Als eerste gingen we maar even chillen. Het was de warmste dag die dag en we moesten even bijkomen van onze bergtocht haha. Lekker aan een frisse cola op een mooi pleintje. Wel jammer dat alle beplanting nep is, maar ontzettend tof om alles te zien, helemaal als het eigenlijk zo uit de grond is gestampt.

barcelona-6-8

En een heuze chocolaterie! Naast alle te schattige gebouwtjes, heb je dus ook overal winkeltjes met delicatessen en souvenirtjes. Uiteindelijk hebben we niets gekocht omdat het best duur was, dachten we. Sommige dingen waren dat ook, maar uiteindelijk kan je volgens mij de Crema Catalunya hier goed kopen, omdat dat gewoon een dure lekkernij is en dat wisten we toen nog niet haha. Maar nu komt het mooiste: overal kan je lekkere dingen proeven. Bij deze chocolaterie kun je wat chocolaatjes proeven, jammie! Eigenlijk wilden we in een andere winkel sangria kopen om mee naar huis te nemen, en opeens stonden ze met kleine plastic glaasjes met een shotje sangria erin! Superlekker! Meestal mixen ze sangria hier met wijn, maar in Poble Espanyol heb je de echte, fruitige versie die ontzettend lekker is! En ja toen hadden we de smaak te pakken en bezochten we elk winkeltje waar ze sangria hadden (en crema catalunya haha). Dus we konden zo lekker sangria proeven en we kregen ook al hazelnootlikeur te proeven (en dat is wat ik bedoelde dat het je entreeticket waard is haha).

barcelona-6-10

Het is echt superleuk om hier rond te lopen en te genieten van de Spaanse bouwstijl. Hoewel het erg toeristisch lijkt,  was het hier echt superrustig en kon je gewoon lekker genieten en het vakantiegevoel verder opbouwen.

barcelona-6-6

Je moet ervoor zorgen dat je eigenlijk in de einde van de middag hiernaar toe gaat. Wij waren er denk ik tegen 3 uur en zo kan je er lekker rondlopen en er ook meteen wat vroeger eten. Wij hadden namelijk een restaurant gezien waar ze happy hour hadden tussen 4 en 6. Het was zo’n leuk restaurant waar je echt heen moet gaan. Het heet tapas tapes dacht ik, maar je komt er als je bij het grote plein in het begin naar linksachter gaat en dan de trap op. Het zit dan links, maar als je rond die tijd er bent, zal je het happy hour bordje vast niet zijn ontgaan. Wij wilden er eigenlijk nog even gaan eten, dan de rechterkant van het dorpje bekijken om vervolgens naar de fontein te gaan. Dat liep even anders haha…!

barcelona-6-7

We bestelden 2 pizza’s en een halve liter sangria, waar we dus het 2e drankje gratis kregen en dus lekker een liter konden drinken. Uiteindelijk waren we zo lekker aan het genieten en kletsen dat we er al een tijdje zaten. Het was echt rustig en die barman vroeg al of we nog meer sangria wilden. We hadden het nog niet op, dus we zeiden nee. Maar uiteindelijk was de kan wel leeg en toen zette hij er zo weer een 1/2 liter neer. Oeps! Uiteindelijk dachten we: who cares? Dus we bestelden er ook maar gelijk deze chocolade ijstaart bij en churros, yum! Het grappige was dat we lekker aangeschoten werden en we helemaal niet voor de tweede halve liter hoefden te betalen. Dus we hebben eigenlijk anderhalve liter gekregen en voor een halve betaald, proost!

barcelona-6-4

Helemaal blij, liepen we iets na half 9 richting de Magic Fountain voor de lichtshow die in het weekend elke avond wordt gehouden. In ons boekje stond dat het om half 10 begint, dus we wilden een uurtje de tijd hebben om een goede plek te scoren, omdat Manon wist dat het heel druk zou zijn. Maar het was al superdruk, gelukkig konden we op de balustrade nog een mooie plek scoren, heel chill! Uiteindelijk bleek de show al om 9 uur te beginnen, dus dat verklaart ook de drukte haha.

barcelona-6-5

Om het publiek alvast op te peppen kwam er een hiphop groepje die ook een ontzettend fout nummer deed haha. De fontein show duurt ook tot half 12 en je kan er echt uren naar kijken omdat er telkens andere nummers komen. Het is eigenlijk wel leuker om later te gaan omdat het dan donkerder is en het licht en show dan mooier is. Als je een goed plekje wilt en je er toch de hele avond wilt gaan zitten, kan je net zo goed vanaf het begin gaan, net zo leuk!

barcelona-6-3

Aaaah zo mooi!! Ik heb echt zo genoten van deze avond! En het mooiste was: er kwamen veel liedjes uit 2012 voorbij, het jaar dat Manon en ik ook in Amerika zaten. En zo kwam dus ook ‘ons’ liedje voorbij: International Love van Pitbull. Wij dachten dat het voornamelijk een hit in Amerika was, dus het was echt heel frapant dat die voorbij kwam. We zongen echt keihard mee en ik geloof niet dat dat door iedereen in dank afgenomen haha!

barcelona-6-1

En ook het MNAC ziet er superprachtig uit! Echt al die lichten, de muziek en de relaxte sfeer (en sangria) is zo ontzettend fijn! Ik heb echt genoten van deze dag en het is echt een aanrader om dit allemaal te bekijken!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Manon

    Weer hele leuke foto’s!!! Oh wat wil ik toch graag terug.

    1. Miss Craftsy

      Hahahah, maar jij zit nu lekker in Italië ook niet geheel verkeerd, geniet ervan meis!

Leave a Reply

Your email address will not be published.