Barcelona Diary 4 & 5: Parc de la Ciutadella, El Born & Flamenco

barcelona-4-14

Oh wat hou ik van deze fontein! Hij is zoooo pretty, midden in het Parc de la Ciutadella en volgens mij de hotspot waar ik de meeste foto’s van heb gemaakt. Toen ik de foto’s ook wilde uitzoeken voor dit artikel, heb ik volgens mij minuten lang naar alle fontein foto’s zitten staren. En zucht… ik wil zo graag terug! Vandaag neem ik jullie mee op onze donderdag in Barcelona waar we dit mooie park zijn gaan bezoeken, door El Born hebben gestruind en we een heuse flamenco show hebben gezien!

barcelona-4-5

We begonnen onze dag dus in Parc de la Ciutadella. Wat ik zo mooi vind is dat het water hier zo jungle achtig groen is. Het park is zo mooi aangelegd en je kan hier zo heerlijk tot rust komen en van de natuur genieten. En natuurlijk ook van alle mensen die langslopen, want mensen kijken is en blijft een favoriete hobby haha!

barcelona-4-6

Nog meer jungle gevoel haha! En dat midden in de stad! Ik had ook al verschillende foto’s van het park gezien, maar om er dan zelf doorheen te lopen is dan toch heel anders. Wel vond ik het jammer dat je eigenlijk niet over het gras mag lopen ofzo. Een park vraagt er toch om om lekker in het gras te kunnen liggen of te gaan bbq-en? Blijkbaar is dat toch een Nederlands dingetje, want het Kronenburgerpark ziet er ook mooi uit (hetzij wat oud-hollands en minder exotisch) en daar kun je wel lekker chillen en eten.

barcelona-4-12

Aaah weer de mooie fontein Cascada (en ik haha)

barcelona-4-7

Nog meer fontein en wij! Had ik al verteld dat deze fontein zo mooi is?

barcelona-4-1

We liepen nog wat verder door het park en gingen daarna even chillen. Dit was eigenlijk op een plaatsje waar ook een speeltuin zat (mocht je het herkennen) maar er begonnen zomaar spontaan mensen hele mooie jazzmuziek te spelen! Echt relaxed om daar deel van uit te mogen maken. Je krijgt zo echt een zomer- en vakantiegevoel haha. En achter de balustrade op het gras waren een groep meiden een dansroutine aan het instuderen, het kan allemaal in het park haha!

barcelona-4-8

Dit kasteel bevond zich achter ons. Volgens mij is het een of ander museum en iets met dieren haha. Het heet Castell dells Tres Dragons en er zijn ook drie draakjes voor het gebouw te vinden.

barcelona-4-9

Vanuit het park kan je zo naar de Arc de Triompf lopen, ja die hebben ze overal. Het doet me een beetje denken aan de Sinterklaas optocht. Vroeger was het namelijk ook altijd zo dat de wegwijspiet er altijd voor had gezorgd dat hij dezelfde poort had laten plaatsen bij elke intocht. Ik weet nog wel dat ik het zo fascinerend vond dat die piet dat zomaar even kon. Zo wat werd ik voor de gek gehouden zeg haha. Maar stiekem vind ik deze Arc veel mooier dan in Parijs. Hij is wat oranjeriger (dat is het natuurlijk!) maar ook veel beter onderhouden. Sowieso is Barcelona echt een hele schone en goed onderhouden stad, heel fijn!

barcelona-4-10

Vanuit de Arc de Triompf zijn we de schattige steegjes van El Born. Daar zitten ook weer hele schattige winkeltjes, bakkerijtjes en ijssalons. Echt heel leuk om doorheen te lopen.

barcelona-4-2

En om te lunchen! Wij aten in de straat Passeig del Born bij Sandwich & Friends. En ja ik nam een salade. Die overigens heerlijk was, behalve dat het wat weinig was voor de prijs en ze karig waren met de ananas. Verder zat er ook nog een jummie cocktailsausje bij. Ik denk dat je voor een meer vullende lunch inderdaad de sandwiches kunt nemen. Manon had die wel (ik weet niet meer welke, maar die zij had viel onder het kopje rechtsbovenin). Zij betaalde minder dan ik en volgens mij had ze wel 6 sneetjes brood. Flinke lunch dus haha!

barcelona-4-13

In het verlengde ligt Mercat del Born. Dit was vroeger een grote markt, maar daarvoor was het gewoon een woonwijk. De markt is daar dus bovenop gebouwd en inmiddels is het weer opgegraven. Het is echt een beetje Xanten en Pompeï-achtig en ik vind dat echt superinteressant om te zien! Er staat ook allerlei informatie bij over de geschiedenis, de 80-jarige oorlog en nog interessanter: een plattegrond van sommige huizen. Dit is er als het goed is zo een. Rechts in het midden zie je ook een put en het is zo mooi om erachter te komen hoe mensen vroeger hebben geleefd. Ook zie je nog de straat en een watergeul die er moet hebben gelegen. De plattegronden zijn overigens wel van de grotere huizen. Aan de andere kant van de Mercat heb je volgens mij de hele kleine huisjes, maar daar zijn jammer genoeg geen plattegronden van, dus zeker weten doe ik het niet.

barcelona-4-11

Ook hebben we nog even de Santa Maria del Mar kerk bekeken. Daarna wilden we wel even relaxen dus zijn we terug gelopen naar Barceloneta. Ik denk dat we op het gras zijn gaan liggen bij Placa de l’Icitineo, het is in elk geval een gebied met gras dat schuin omhoog loopt, eigenlijk net zoals bij het Museumplein. Heerlijk liggen, dutten…. en weer mensen kijken :).

barcelona-4-3

Daarna zijn we weer terug naar het hostel gegaan, lekker rustig aangedaan en omgekleed voor het diner. Toen zijn wel naar Placa de Vila de Gracia gegaan (waar ook Nabucco Tiramisu zit) en hebben we gegeten bij Bore Restaurant, een best wel chique restaurantje waar we heerlijke tapas hebben gegeten! Hier hadden ze de lekkerste patatas bravas die ik in de vakantie op heb. Ze waren heerlijk bruin en hadden een superkorstje (maar bij Sol Soler waren ze goedkoper en hadden ze een heerlijk pittig sausje erbij, dus eigenlijk kan ik niet kiezen). Verder hadden we hamkroketjes, kipkluifjes en een soort van gehakt aardappelbal die voor Manon was. En… gefrituurde aubergine met balsamicosaus, zoooo lekker! Echt geniaal! Het is dat ik al vol zat, anders had ik nog een portie genomen haha!

barcelona-4-4

Daarna zijn we weer terug naar het hostel gegaan en hebben we genoten van een flamenco show! Zo wat gaat dat er hard aan toe zeg! Die vrouw staat op een plank keihard met haar schoenen te klapperen terwijl ze op de muziek danst. Heel apart en fascinerend om te zien. Het lijkt makkelijker dan het is gok ik ook. Sowieso is het super dat we dit zomaar in het hostel konden zien, want volgens mij zijn echte flamenco shows heel duur om te zien. Ook dit was weer een superleuk dagje!

barcelona-4-15

De vrijdag doe ik er ook maar gelijk achteraan, want dat was onze stranddag. Overdag hebben we dus niet veel meer gedaan dan lekker bakken. We zijn wel gewoon in Barceloneta gaan liggen, wat ze eigenlijk afraden. Wel zijn we meer naar ‘rechts’ gaan liggen zodat het niet zo druk was (ongeveer bij Parc de La Barceloneta in de buurt). Gelukkig stond er ook een lekker windje waardoor je niet van je handdoekje afzweette, maar helaas wel onder het fijne zand kwam te liggen. Sja, er is altijd wat he!

barcelona-4-17

s’ Avonds gingen we richting La Rambla om te eten. En om voor het eerst Sangria te proeven! Dat is zoooo lekker! Ik snap echt niet waarom ik het nog niet eerder op heb haha! We hebben volgens mij bij een tentje gegeten op de Rambla del Raval en het was eigenlijk niet zo’n aanrader. Het heette Toscana en je kon daar 7 tapas eten, met tomatenbrood en 2 drankjes voor rond de 26 euro. Een koopje en stiekem kun je dan ook wel verwachten dan het niet supergoed is. Ik bedoel het Bore Restaurant van de dag daarvoor was het wat duurder, maar dan ook 10x lekkerder. Het was op zich prima te doen, ik vond alleen dat ze het er wel heel makkelijk vanaf brachten. Zo deden ze alles op stokbroodjes en werd alles behalve de patatas bravas en de Spaanse omelet koud geserveerd. Niet erg, maar wel stom als je het niet verwacht. Bovendien waren de patatas bravas gemaakt op z’n Nederlands, heel aardappelig en niet goed bereid. Jammer, maar wel okee als je geen groot budget hebt.

barcelona-4-16

In elk geval was de sangria heerlijk, zat je toch erg vol door al het stokbrood en had je een mooi uitzicht op het pleintje.

barcelona-4-19

Na het eten zijn we nog heerlijk over de La Rambla gestruind waar ik nog een ijsje kocht (ooeeh zo verslavend haha). Ik had er een foto van, maar die vond ik niet zo charmant. Het ijs op de La Rambla is sowieso heerlijk, maar vergeleken met Nederland wel duurder.

barcelona-4-18

Via Placa de Catalunya en Passeig de Gracia zijn we weer teruggelopen naar ons hostel en ja dan kom je ook langs het mooi verlichte Casa Battlo! Zooo’n mooi gebouw! Ik kan hier ook echt uren naar staren! Gelukkig zijn we er ook nog binnen geweest later, echt een aanrader!

Zo dat was ook de vrijdag meteen maar even in het kort! Aanstaande dinsdag kun je het zaterdag verslag lezen waar we onder andere de Montjuïc zijn gaan bezoeken!

Vind jij de Casacada (de fontein) ook zo mooi?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

6 comments

 1. Bianca

  Wat een heerlijke foto’s! Lekker eten ook =D
  Ik ben nog nooit in Barcelona geweest maar wil er zo graag eens heen!

  1. Miss Craftsy

   Aah dankjewel! En als je de kans krijgt: zeker gaan doen!

 2. Kelly

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt!

  1. Miss Craftsy

   Aaah dankjewel! Wat lief om te zeggen 🙂

 3. Manon

  Het ziet er allemaal geweldig uit! Ik wil ook weer snel terug. Wat is het toch mooi en leuk daar.

  1. Miss Craftsy

   Jaa echt he! Ik smelt bij mijn eigen foto’s haha

Leave a Reply

Your email address will not be published.