Barcelona Diary 3: Gracia, La Barceloneta & het WK

barcelona-3-14

Op dag 3 in Barcelona zou Manon in de middag komen. Die ochtend gebruikte ik dus nog om nog meer te shoppen (ehm ja, maar ik had nog niets gekocht hoor!) en om heerlijk te relaxen, want ik had nog steeds pijne voeten haha!

barcelona-3-11

‘s Ochtends stond ik weer lekker vroeg op. En nee niet uit mijzelf, want ik had de wekker om 9 uur gezet. Die ene vrouw die een dag eerder nog door haar wekker heen sliep, vond het nu wel een goed idee om om 7 uur de gordijnen open te trekken en heel luid haar koffer in te pakken. Nu slaap ik met oordoppen dus daar had ik nog niet zo heel veel last van, maar die gordijnen en dat licht!! En dat om 7  uur ‘s ochtends. Dus… dat werd weer een korte nacht voor mij en weer een ochtend waar ik niet meer kon slapen. Gelukkig kon ik lekker erover zeiken met mijn andere roomies haha. Toen werd het voor mij ook even inpakken en uitchecken, want ik had de overige nachten met Manon samen geboekt, dus tot die tijd moest mijn koffers heel fijn in de luggage room. De stoep is hier trouwens ontzettend leuk met die die figuurtjes erin, een keer wat anders dan die saaie vierkante stoeptegels van ons, hier kunnen ze een voorbeeld aan nemen haha.

barcelona-3-10

Lindi had mij gewezen op een leuk boetiekje genaamd Arya, daar heb ik dan ook superleuke spulletjes gekocht, maar de rest zie je in mijn shoplog met shoptips, het is wel zo leuk om alles in 1 artikel te zetten haha. Er zitten trouwens sowieso superveel leuke boetiekjes in Gracia! Ik ben zelf de Carrer de Gran Gracia uitgelopen, de straat die in het verlengde van mijn hostel zit en waar ook Arya zit. Ondertussen liep ik van alle gebouwen te genieten met mijn camera ready to shoot. Terwijl ik stond te wachten op een stoplicht, stond er een wat oudere man naast mij. We staken over en na een paar stappen bleef hij staan voor dit gebouw en begon hij in rap Spaans tegen mij te praten. Natuurlijk kon ik er geen fluit van verstaan, maar ik knikte braaf en zei een paar keer ‘si’. Ergens vind ik het wel jammer dat ik nu niet weet wat ie zei, want ja, een mooi gebouw is het wel haha!

barcelona-3-9

barcelona-3-8

Op mijn gemakje (om mijn voeten ook te ontzien haha) liep ik door naar Casa Vicens (in Carrer de les Carolines), een superschattig huisje, ook gebouwd door Gaudi (alsof je dat niet kunt zien haha).

barcelona-3-7

Ik weet eigenlijk niet precies het verhaal achter het gebouw, maar ik sta er én mee op de foto (soms voel ik me net een Japanner) én ik heb er echt lang naar zitten kijken omdat ik het zo fascinerend vind hoe Gaudi dit soort gebouwen kon bedenken om te maken, wat een groot genie moet dat zijn geweest!

barcelona-3-6

Vervolgens ben ik teruggelopen richting metrostation Fontana, waar daar vlakbij om de hoek een leuk steegje zit, Carrer d’Astúries. De verkoopster van Arya zei dat hier ook veel leuke boetiekjes zaten en dat klopt ook, alleen ben ik nergens meer naar binnen geweest omdat ik alweer genoeg had van het shoppen haha. En omdat ik zin had in koffie en wist dat ik dat zou gaan halen op bovenstaand pleintje, namelijk op Place de la Vila de Gracia.

barcelona-3-4

Daar zit namelijk Nabucco Tiramisu gevestigd, een superschattig koffietentje en ook alweer een tip van Lindi (echt alleen maar lekkere restaurantjes heeft ze genoemd haha!)

barcelona-3-5

Ik bestelde een cappuchino en ging even heerlijk mijn Glamour verder lezen, even ultiem genieten!

barcelona-3-3

En kijk dan hoe mooi en schattig dit koffiebar is, zo mooi! En vergeet niet in de etalage te kijken, zoveel lekkere dingen! Aan de linkerkant, wat je net niet kunt zien, staan grote kasten waar je ook allemaal lekkere dingen kunt kopen zoals zelfgemaakte jam. Ze hebben trouwens alleen maar ‘warme’ koffie, geen frappuchino’s ofzo. Maar de koffie is goed en natuurlijk kon ik het ook niet laten om iets lekkers te kopen, namelijk tiramisu. Sja als je tentje zo heet, kan je het natuurlijk niet laten om het te nemen. Alles maken ze vers en zelf en het is zooooo jammie! Ik wilde het to go meenemen, zodat ik Manon ook kon verrassen met de tiramisu. En als je het meeneemt, krijg je een verse versie uit de diepvries die in 2 uurtjes wel ontdooid is, ideaal! Sowieso was de man die in de bar stond heel aardig en heb ik er nog een tijdje mee staan kletsen.

barcelona-3-1

OMG! Is het geen plaatje? Deze tiramisu is echte foodporn op de foto! Volgens mij kon ik ook niets anders dan een goede foto maken van dit heerlijke toetje! Dit smikkelden wij snel op terwijl we ons klaarmaakte voor het wk. Na het koffiedrinken ben ik nog op het pleintje zelf gaan zitten in de zon, terwijl er allemaal oudere Spaanse mensen met elkaar aan het kletsen waren zo leuk! Ik had namelijk nog tijd genoeg voordat ik terug moest naar het hostel. Eenmaal terug heb ik even geluncht met rijstwafels, kaas en salami (toen het nog niet kwijt was) en wachtte ik tot Manon aankwam.

barcelona-3-2

We hadden eigenlijk een dorm geboekt omdat dat veel goedkoper was en we het niet erg vonden. Maar bij het inchecken konden ze ons ook gewoon een 2-persoonskamer aanbieden… voor dezelfde prijs! Sja, als echte Nederlanders kunnen we dat natuurlijk niet laten schieten. Deze foto was dan ook bedoeld om een indruk van mijn Supertrash jurkje te geven, maar dit is tevens ook de enige foto van de kamer die je dus in de spiegel kunt zien haha. (en de deken die je op de tiramisu foto kunt zien, die ook! En die was zooo zacht, heerlijk!). Ik weet trouwens ook echt niet wat het is om telkens te vergeten om foto’s te maken van waar ik slaap haha!

barcelona-3-16

In onze oranje kleding gingen we alvast op pad, zodat we daarna in 1 keer door konden naar het strand voor de WK wedstrijd. We liepen daarom de Passeig de Gracia af, verkende de La Rambla, om vervolgens te eindigen op de steiger bij La Barceloneta. Iedereen loopt eigenlijk zo de brug over richting de shopping mall Mare Magnum, maar als je erlangs loopt kom je op deze steiger uit waar je geweldig uitzicht hebt en heerlijk kunt genieten op een bankje in de zon.

barcelona-3-17

En dat hebben we natuurlijk ook heerlijk gedaan. Hier zie je trouwens Montjuïc, de op een na grootste berg in Barcelona en waar we later nog heen zouden gaan.

barcelona-3-15

Manon en ik zouden eigenlijk naar Bar Amsterdam gegaan, maar Manon had uitgevonden dat er een Oranjehouse was op het strand, sja dat hoef je me geen 3 keer te vertellen! De strandtent was niet heel erg dichtbij, dus zijn we met de metro van de steigers bij Barceloneta naar Poblenou gegaan. Poblenou is sowieso absoluut niet toeristisch en het is heerlijk om dan gewoon door een woonwijk te lopen. Helemaal als je gewoon richting strand gaat.

barcelona-3-14

We konden heerlijk met onze voetjes in het zand naar de wedstrijd kijken en lekker genieten. Je kon er 10 kaartjes kopen voor 20 euro, wat best chill was. We hadden nog niet gegeten, dus kochten we een broodje frikandel die echt absoluut lekker was. Dat moest ook wel want die waren wel 2 kaartjes, vet duur broodje dus. Het bier was dan maar 1 kaartje en ik ben echt geen bierliefhebber, maar dit bier was echt hemels. Volgens mij heette het Estrella dacht ik. En ik denk dat ze er ook minder water bij doen dan het feestbier van ons, dat helpt natuurlijk ook haha! En we hebben gewonnen, dat helpt helemaal!

barcelona-3-13

Ik was eigenlijk heel erg bang dat de sfeer slecht zou zijn in Spanje als ze zouden verliezen. Maar niets is minder waar. In Barcelona ben je eerst Catalaan en daarna pas Spanjaard. Spaans voetbal boeit ze dus echt niets! We werden aangehouden door skaters die vroegen waarom we er zo uitzagen en of we voetbal hadden gekeken. Toen we zeiden dat Spanje er nu echt uit lag, haalden ze hun schouders op en gingen ze weer verder. Ik heb zelfs gehoord dat de mensen in Barcelona Nederlanders zelfs hadden gefeliciteerd na de 5-1 nederlaag. Grappig hoe Catalanen zo anders kunnen denken haha. En hier moet ik zo hard om lachen: er staat natuurlijk hoe lang het duurt voordat de volgende trein komt, maar ik vond dat er ook stond dat de metro ook ‘proper’ schoon was haha! Ach ja, als ik maar schik heb toch?

barcelona-3-12

Omdat we maar een broodje frikandel op hadden, hadden we ook niet echt goed gegeten, dus dat werd eenmaal terug in het hostel nog iets lekkers halen. Op de hoek zit een focacceria, Buenas Migas. Ik was er al een paar keer langsgelopen en nu was het tijd om er was van uit te proberen. Manon nam een focaccia, maar ik had eigenlijk trek in wat zoets. Toen ik de pure chocoladecake zag staan was ik verkocht! En toen ze het ook nog in een wokdoosje to go deed met flink veel chocoladesaus was ik helemaal verkocht. Het was echt watertandend lekker! Maar het stuk was ook zo groot dat ik het niet helemaal heb opgegeten, zo kon ik de dagen erna telkens weer een paar hapjes genieten van deze cake, yum!

En met deze heerlijke cake sluit ik alweer af. We zijn nog terug gelopen naar het hostel om de laatste minuten van de Spaanse wedstrijd te kijken en daarna zijn we lekker gaan slapen. Ik vond het echt superleuk een wedstrijd op het strand te kijken en ik heb echt genoten van de wijk Gracia. Het ligt dan wel niet echt in het centrum en het staat dan ook niet vaak in de toeristische boekjes, wat jammer is, want het is volgens mij wel de mooiste wijk en je kan er echt op je gemakje tussen de Spaanse mensen genieten.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

4 comments

 1. Lindi

  Haha, leuk dat je zo lekker hebt genoten van alle restaurantjes Joyce! De tiramisu is inderdaad echt overheeeerlijk!

  1. Miss Craftsy

   Aaah ja zo lekker waren ze! En geniet nog lekker van je vakantie en tot snel 🙂

 2. Manon

  Leuke foto’s en leuke oranje outfit had je aan 😀

  1. Miss Craftsy

   Whahah thanks! Ik dacht dat ie geluk zou brengen die jurk, maar het heeft niet mogen baten, booeee! 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.