Bananenijs met chocolade

zelf ijs maken

Oh ice cream, I wish I could eat you all day long! Met ijs maak je met het meest gelukkig en van softserve word ik helemaal gelukkig. Heerlijk op een verantwoorde manier ijs eten, yum!


Of het nu zomer is of niet, ice cream is always a good idea. Maar met mooi weer wil je altijd extra vaak van ijs genieten. Softserve maken is eigenlijk al niets nieuws meer, maar ik kon het niet laten om deze combinatie met jullie te delen. Elke hap is puur genieten en het is net of ik mijn eigen pint aan Ben & Jerry ijs heb gemaakt met al die toppings. En het is ook gewoon zo makkelijk. Met elk stuk fruit uit de diepvries kan je gewoon ijs maken op een gezonde/clean/verantwoorde/hoejijhetookwiltnoemen manier. Het is zo amazing! En buitengewoon lekker om het buiten in het zonnetje op te smikkelen (of eigenlijk wherever).

gezond ijs

Wat heb je nodig? (voor 1 portie)

1 banaan
1 kopje amandelmelk
1 eetlepel (rauwe) cacaopoeder
Toppings (ik gebruikte whey crisps, cacao nibs, pecannoten en een dot pindakaas)

bananenijs met chocolade

Hoe maak je het bananenijs met chocolade?

Snijd een banaan in plakjes, verpak deze in een zakje en stop hem in de vriezer. Het liefst voor een nacht of langer, maar het kan ook al vanaf 3 uur. Haal de banaan uit de vriezer en laat hem 5 minuutjes op temperatuur komen. Haal dan de plakjes uit elkaar en stop ze samen met de kokosmelk en het cacaopoeder in de blender. Shake ‘m met die blender en schep het ijs vervolgens in een bakje. En nu komt het leukste gedeelte: je ijs versieren met allerlei toppings alsof je de nieuwe Ben of Jerry in spe bent. Enjoy!

soft serve

Deel jouw creatie op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Welk ijs zou jij graag de gezonde versie van zien?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.6 comments

  1. Northflix

    Dit ziet er echt té lekker uit!

  2. Manon

    Dat ziet er heel lekker uit

  3. Amy

    Lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.