aziatische risotto

Aziatische risotto

Combineer de Aziatische keuken met de Italiaanse samen met deze vegan Aziatische risotto!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 400 gr rijst
  • 1 courgette
  • 3 paprika’s
  • 150 gr champignons
  • 1/2 el kurkuma
  • 1 bouillonblokje
  • 4 el nutritional yeast
  • 1 bakje tofu
  • 2 el chilisaus
  • 2 el sojasaus
aziatische risotto 3

Hoe maak je de Aziatische risotto?

  • Snijd de tofu in blokjes.
  • Mix de sojasaus met de chilisaus in een kommetje en marineer hierin de tofu voor minstens 30 minuten.
  • Snijd de courgette, paprika en champignons klein.
  • Bak de rijst kort aan in wat kokosolie.
  • Voeg daarna 500 ml water toe met een bouillonblokje en kurkuma.
  • Kook de risotto voor 5 minuten en voeg daarna alle groenten toe.
  • Laat de risotto nog zo’n 20 tot 30 minuten gaar koken tot het vocht grotendeels in de rijstkorrels is opgenomen en voeg ook de nutritional yeast toe.
  • Gril ondertussen de gemarineerd tofu krokant en top de risotto hiermee af.

Begeef je in Aziatische sferen met de heerlijke geuren van Aziatische kruiden, rijstgerechten en krokant gebakken tofu. Of viva la vida en geniet van de Italiaanse keuken met een heerlijke romige risotto. Deze plant based maaltijd zit boordevol smaak, een goede combinatie van verschillende groenten en natuurlijk lekker veel eiwitten vanuit de tofu. Ook de toevoeging van lekker veel kurkuma zorgt dat dit een maaltijd is die ontstekingsremmend werkt en een goede boost geeft aan je lijf.

aziatische risotto 2

Voor de Aziatische risotto snijd je eerst de tofu in blokjes. Daarna doe je de eetlepels sojasaus en chilisaus in een bakje en roer je de sausjes door elkaar. Vervolgens doe je de tofu blokjes hierin om ze goed te laten marineren. Doe dit tenminste voor 30 minuten, maar je kan ze ook de hele nacht en/of dag marineren. Ook kan je de groenten vast klein snijden, het is het kleurrijkst om de 3 kleuren paprika’s hiervoor te gebruiken zodat je extra kleur aan je bord toevoegt.

Bak de droge rijstkorrels even aan in een pan met wat kokosolie, om vervolgens het bouillonblokje toe te voegen met de kurkuma en 500 ml water. Kook de rijst zoals dit op een hoge stand voor ongeveer 5 minuten en voeg daarna alle groenten toe. Daarna kan je de Aziatische risotto nog koken voor ongeveer 20 tot 30 minuten zodat het vocht grotendeels opgenomen is in de rijstkorrels en ze lekker vol van romig van smaak zijn. Voeg op het laatst nog de nutritional yeast toe voor de kazige smaak. Ondertussen kan je in een grillpan of een gewone koekenpan de tofu krokant bakken. Serveer de risotto in een bord en top deze af met de blokjes tofu.

Nieuwsbrief





Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.