gezonde salade met sojasaus kip

Aziatische kip salade

Kip gebakken in onder andere sojasaus waardoor hij de typische Aziatische en crunchy smaak krijgt. Daarna toegevoegd aan een frisse salade voor een ultieme smaakbeleving.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

600 gram gemengde sla
400-600 gram kip
100 gram wortel
6 el sojasaus
2 el oestersaus
4 el (kokos)azijn
4 el rijstolie
1 tl knoflook
1 tl gember
Peper en zout
80 gram cashewnoten

salade met aziatische kip

Hoe maak je de Aziatische kip salade?

Een salade is heerlijk en gemakkelijk als je een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. Zoals jullie weten ben ik echt enorm fan van Aziatisch eten en kan ik bijna niet zonder. Een beetje kip erbij en je hebt zo een heerlijke maaltijd op tafel staan, zo heerlijk! Let’s go. Ik vind het leuk om in dit gerecht de kip heel erg klein te snijden, zodat de kip goed verdeeld wordt door de salade. Snijd dus de kip in hele kleine reepjes en bak ze in een pan met wat kokosolie.

crispy aziatische kip salade

Bak de kip net zolang totdat alle kipreepjes wit zijn geworden. Dan gaan we de sauzen erbij doen. Voeg 4 el sojasaus, 2 el oestersaus en 2 el kokosazijn toe aan de kip. Er is wat vocht ontstaan uit de kip, maar dit is niet erg. Je bakt de kip namelijk net zolang totdat alle vocht is verdwenen. In principe is de kip nu klaar, maar het gaat nog net wat lekkerder worden wanneer je de kip nog net iets langer door bakt. Zet het vuur lager en bak de kip totdat hij een korstje krijgt. Door de sojasaus, krijgt je kip een heerlijk bruin en crunchy korstje.

aziatische salade

Terwijl de kip aan het bakken is, maak je de salade klaar. Verdeel de salade over de 4 borden. Ik vind het zelf heel erg fijn om de sla nog even wat kleiner te snijden. Dan hoef ik niet van dit grote blaadjes in mijn mond te stoppen en het volume is ook niet zo groot op je bord. Vervolgens snijd je de wortelen ook in kleine stukjes en verdeel je deze ook over de 4 borden.

Nu is het tijd voor de dressing. Pak er een kommetje bij en meng de rijstolie met de overgebleven sojasaus, kokosazijn en de kruiden. Roer goed door en verdeel en masseer de dressing door de salade. Wanneer de kip uitgebakken is, verdeel je deze ook over de salades en top je ze af met de cashewnoten.

[yumprint-recipe id=’33’]Want to finally stop Stress Eating?

Stress eating at the end of a long day?
Always starting with a new diet on Monday?
Eating away your emotions?
And do you want to end this?

Download my FREE ebook with
21 Simple Strategies to Stop Stress Eating!
Leave a Reply

Your email address will not be published.