Aziatisch wokgerecht met kip en sperziebonen

gezond wokgerecht

Daar ben ik weer met een Aziatisch gerecht! Ik kan Thailand en zeker Aziatisch eten nog niet loslaten. Met haar kip, veel te veel lekkere groentjes en natuurlijk sojasaus, kom je echt in Oosterse sferen. Ik zeg roerbakken die handel!

Man wat kan ik toch genieten van Aziatisch eten. Hoewel gerechten met kaas die je vaak vindt in Italiaans en Mexicaans eten nog altijd op nummer 1 staan, heeft Aziatisch eten toch ook wel mijn hart gestolen. Helemaal nu ik het pure en traditionele eten zelf heb mogen proeven en ervaren. Mijn god, wat een smaken en geuren! Ook als je op de verschillende markten van Bangkok loopt ruik je echt van alles en loopt het water in je mond. Het fijne van Aziatisch eten is dat het vaak best gezond is. Op de rijst en het sausje na dan. In Azië gebruiken ze vaak gewoon witte rijst en we weten natuurlijk dat zilvervliesrijst beter voor je lichaam is. Maar met dit lowcarb diner heb je daar helemaal niet last vast. Een crispy, gezond maaltje, dat is dit! Door de bonen en de kip heb je genoeg calorieën en proteïnen om je buikje mee rond te eten. En dat is precies wat wij willen, een gezonde maar vullende maaltijd :).

Wat heb je nodig (voor 2 personen)

200 gram kipfilet
200 gram sperziebonen
2 tomaten
1 ui
1 paprika
1 eetlepel sesamzaad
4 eetlepels sojasaus
1 eetlepel koriander
peper en zout

wokken met kip

Hoe maak je het Aziatisch wokgerecht met kip en sperziebonen?

Laten we eerst eens met de kipfilet aan de slag gaan. Snijd deze in kleine blokjes en bak ze gaar in wat kokosolie. Voeg ook de koriander en wat peper en zout toe om de kip op smaak te brengen. Was en dop de sperziebonen, snijd ze doormidden en voeg ze toe aan de kipfilet. Laat dit zo een tijdje garen, want je wilt de sperziebonen natuurlijk niet te hard hebben. Snijd ook de ui, paprika en tomaat in stukjes en voeg deze toe in de pan. Op het laatst voeg je pas de sojasaus toe zodat alles lekker op smaak kan komen, maar niet zodat je de hele pan laat plakken met de saus. Schep dit heerlijke wokgerecht op je bordje en top het af met wat sesamzaadjes.

gezonde aziatische wok

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Tell me, van een schaal van 1 op 10, hoeveel houd jij van Aziatisch eten?Want to finally stop Stress Eating?

Stress eating at the end of a long day?
Always starting with a new diet on Monday?
Eating away your emotions?
And do you want to end this?

Download my FREE ebook with
21 Simple Strategies to Stop Stress Eating!
Leave a Reply

Your email address will not be published.