Hotspot: The Australia Zoo

De dierentuin van Steve Irwin is one of a kind en zeker het bezoeken waard als je in Australië bent. Waarom? Dat lees je in deze blog over de Australia Zoo!

australia zoo (15)

The Crocodile Hunter

De Australia Zoo is not your ordinary zoo. Deze dierentuin is opgezet door de bekende Steve Irwin, the crocodile hunter. Als eerste vind je hier dan ook krokodillen die zelf gevangen zijn door deze beste man, wat op zichzelf al heel bijzonder is. Bij elk verblijf vind je het verhaal van de desbetreffende krokodil als ook zijn of haar naam, wat het heel persoonlijk maakt.

australia zoo

Persoonlijke dierentuin

Verder hebben alle dieren sowieso namen en verhalen en kun je op die wijze veel leren over de dieren. Zo zijn er schapen die vernoemd zijn naar Frozen’s Olaf, Kristoff en Hans. Ik heb in elk geval nog nooit zo’n persoonlijke dierentuin gezien. Niet alleen kun je de dieren in hun habitat zien maar soms nemen de verzorgers ze ook mee buiten de kooi. Zo heb ik een wombat gezien die aan een tuigje een wandeling maakte door de zoo en heb ik Anthony de kaketoe ontmoet die al 15 jaar lang vriendjes is met zijn verzorger en beste maatjes zijn. Hij vindt het heerlijk om lekker te kletsen en gedag te zeggen met zijn vleugels.

australia zoo (16)

Watch a show

Ook zijn er verschillende shows in de Australia Zoo die je kunt bekijken. Zo is er een show met otters en tijgers en natuurlijk een show met zoutwater krokodillen. Ze maken er een heel grappig verhaal van dat entertainend is maar ook leerzaam. Zo leer je bijvoorbeeld wat je moet doen als je door een slang gebeten wordt en hoe je veilig kunt zijn van krokodillen. Spannend!

australia zoo (3)

Crikey!

Lopend door de dierentuin zie je hoe Steve Irwin nog steeds geëerd wordt. Zijn posters met Crikey vind je overal, er zijn grappige video’s met hem te zien, zijn dochter Bindi heeft haar eigen eiland en zijn zoon Robert is bij elk watertappunt te vinden en heeft zijn eigen gallerij.

australia zoo (8)

Een warm welkom bij de Australia Zoo

Tenslotte wil ik ook nog een shoutout geven aan het personeel. Stuk voor stuk zijn de mensen hier mega aardig en hun liefde voor de dieren komt echt naar voren. Ze zijn altijd in voor een praatje en het lijkt alsof ze allemaal deel zijn van de Irwin familie. Wil je een bezoekje brengen aan de dierentuin, dan kan je het beste een dagtrip maken vanuit Noosa of Brisbane. Een ticket kost rond de 60 dollar.

australia zoo (11)

Ben je in Australië, sla dan zeker niet een bezoekje over aan deze toffe dierentuin.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.