Australia Adventures: Zomervakantie & Klaarmaken voor Kerst

Natuurlijk stond de afgelopen tijd in het teken van kerst! En dat betekent ook het huis versieren. Van kerstboom tot aan lichtdecoraties op de veranda. It is beginning to look a lot like christmas!

Hier krijg je geen twee weken kerstvakantie zoals bij ons, maar start hier de zomervakantie. Dat betekent voor mij extra veel tijd met de meiden omdat ik fulltime op ze pas. En dat vraagt om extra kerstactiviteiten! Op onze eerste volle vrije dag heb ik ze dan ook mee naar de stad genomen om Santa te bezoeken.

En wat was dat leuk! De kerstman nam echt de tijd en stelde ook allerlei vragen aan ze. Ook zijn we naar een gingerbread village geweest van Melbourne in het klein en naar een soort van Australische Bijenkorf die een bewegend kerstverhaal in hun etalage hadden. Zo leuk!

Om nog meer in de christmas spirit te blijven hebben we lekker rudolph chocolademuffins gemaakt en het recept daarvan kan je hier vinden.

In Australië hebben ze op hun fameuze barbies na niet veel signature dishes, hoewel de chicken parmigiana in Melbourne heel goed moet zijn. En natuurlijk gaan wij de test aan om het te proberen. En dan niet de normale versie met bacon, maar met kangaroe. De kip, de kangaroe, de saus en de kaas is een hemelse combinatie en wat hebben we ervan genoten.

Om nog meer in de kerstsfeer te komen hebben we in de avond alle kerstverlichting gezien. Hier hebben ze allerlei projecties op bekende gebouwen en op de bibliotheek hebben ze zelfs een videoprojectie gemaakt. Zo leuk om te zien!

In het weekend erna was het weer vroeg opstaan geblazen want ik ging een Great Ocean Road tour doen. Een 2 daagse tour vol met mooie plekjes en interessante informatie. Had het voor geen goud willen missen! Zo heb ik de bekende 12 apostelen gezien waar er van origine sowieso maar 9 waren en nu nog maar 8. We hebben prachtige baaien en grotten gezien, we zijn naar plekken geweest waar we koala’s en kangaroes konden spotten en zijn ook wandelingen in regenwouden en parken gaan maken. Meer over de Great Ocean Road tour vertel ik je snel!

In de week daarna had de oudste een gingerbread party waar ze gingerbread huisjes gingen versieren. Daarom ging ik met de jongste zelf gingerbread men versieren wat echt een leuke activiteit was zo met zijn 2tjes.

Ook zijn we die week naar legoland geweest. Een leuke tentoonstelling met allemaal bekende dingen zoals een schip, koala en opera house in Sydney. Ook konden de kids lekker met lego spelen en natuurlijk ikzelf ook. Ik deed een poging om een kat en hond te maken.

In de shopping mall waar de tentoonstelling was, was ook een kinderboerderij waar je dieren kon aaien zoals lammetjes, geiten en een pony. Super schattig en heel leuk. De oudste deed nog een leuke poging om een foto van mij te maken haha.

Beide meiden doen aan gymnastics, ofwel turnen. De oudste is er heel serieus mee bezig en wilde graag dat ik een speciaal gymnastics kapsel voor haar maakte. Hoe mooi is het geworden?

En ook maakte ik een heerlijke snack voor de meisjes. Muisjes! Gemaakt van een zacht lachende koe kaasje met een druif als neus en een pretzel als oor.

Maar misschien het leukste van die week was wel onze spa dag. De hele week hadden ze door het doen van klusjes papieren dollars kunnen verdienen die ze konden inleveren op spa day. Zo kregen ze een gezichtsmasker, voetenbad, kralen in hun haar, een arm en been massage en natuurlijk nagellak. Mét hartjes en stipjes!

Ook een meditatie kon niet ontbreken samen met een high tea waar ik een schaal met allerlei snacks voor ons klaarmaakte. Echt megaleuk en lekker!

Die middag begon de kerstvakantie al voor de ouders en dat vierde we met een lunch. Ik had mezelf getrakteerd op een heerlijk ricotta hot cake met mascarpone en rabarber.

Die avond ging ik naar de royal botanical gardens waar er een openlucht bioscoop was en ik een voorpremière van Pitch Perfect 3 zag, wat weer een hele leuke film was. Zo leuk om op het gras te picknicken met popcorn en natuurlijk timtams. Wat ook bijzonder was is dat het leek alsof er heel veel vogels boven ons vlogen totdat de vleugels toch wel heel anders leken. Wat bleek: het waren tientallen vleermuizen!

Op zaterdag ging ik de stad in waar ik eerst met een Deense vriendin wat rondwandelde waarna we pizza als lunch aten. Daarna meette ik met een Nederlandse vriendin voor een sapje bij TGI Fridays. Heerlijk om even van die diepe gesprekken te kunnen voeren! Verder bestond mijn dag uit relaxen en alles klaarmaken voor kerst. Maar dat lees je de volgende keer weer!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.