melbourne aquarium

Australia Adventures: Wintervakantie, Firelight Festival & 8th Bday

Ik heb je weer een hoop te vertellen! In de afgelopen weken vierden we op een hele leuke manier Mila’s 8ste verjaardag, bezocht ik het Firelight Festival in kerstsferen en is de wintervakantie begonnen en deden we een hoop leuke activiteiten!

melbourne verliefde luna

Dit katje houd me graag gezelschap als ik aan het werk ben. En soms kijkt ze me zo verliefd aan zoals hier <3.

melbourne mila verjaardag

Mijn oudste au pair kind werd 8 en dat moest gevierd worden! Haar moeder had een prachtige taart gemaakt en een scavenger hunt uitgezet, na aanleiding van mijn verhaal over de speurtocht die mijn broertje had gehad op zijn kinderfeestje.

melbourne verjaardag photoshoot

De hele kamer was prachtig versierd en heel erg Instagram waardig zoals je hier kunt zien. Ook de speurtocht was ontzettend gaaf, er waren 3 groepen die langs allerlei locaties moesten en ik was teamleider van een van de groepen. Uiteindelijk was het meer een marathon met gillende meiden, maar hoe heerlijk is dat?

melbourne water thema

En toen hadden deze kanjers hun eerste semester van school er alweer op zitten. Op de laatste dag mogen ze altijd normale kleren aan (in Australië hebben ze school uniforms) en dit keer was het thema water. Dat hebben ze mooi vervuld :).

melbourne ontbijt verhaal

Een mooi begin van de vakantie, Mila die opschrijft hoe ons ontbijt ritueel gaat, hoe leuk :).

melbourne katten toast

Wat doe je als je twee meiden en een vriendin hebt die heel erg van katten houden? Dan maak je cat toast voor lunch!

melbourne mummy

En met verjaardag versieringen kan je ook heel goed spelen! Heerlijk is dit als kinderen zoveel plezier hebben :).

melbourne melb moment

Weekend! Ik ging met een vriendin een Melb Moment houden, zo leuk als Melbourne versierd is met dingen als deze.

melbourne firelight festival

We gingen namelijk naar het Firelight Festival, een gezellig muzikaal festival met allemaal vuurkorven en lichtjes langs het water, vergezeld met allerlei bands die muziek spelen en foodtrucks. Een heerlijk winters gevoel krijg je ervan.

melbourne haven

En in een prachtige omgeving!

melbourne winter in juli

En met lichtjes als deze kom ik dan toch eindelijk in de kerstsfeer haha. En dat in juli!

melbourne yarra river

Warme chocolademelk kan ook niet ontbreken terwijl we met veel plezier hierop uitkijken. Licht het aan mij of krijgen jullie hier ook “mine mine mine mine” vibes van?

melbourne essendon supporter

De volgende dag gingen we als echte Melbournians naar de Footy. Het Australisch voetbal is groots hier en wij hadden gratis kaartjes gekregen om de wedstrijd Essendon – North Melbourne te bekijken. Dit zijn twee buurten van Melbourne en mijn hostdad is Essendon fan dus die leende maar als te graag zijn gear aan mij uit! Gelukkig won ‘ons’ team dik!

melbourne schaatsen

En toen begon onze wintervakantie! Toen ik de meiden vroeg of het ze leuk leek om te gaan schaatsen kreeg ik een luide gil te horen. Ik denk dat dat wel een goed idee was haha. Ik nam ze mee en hoewel ze geen ervaring hadden en in het begin heel erg snel vielen, verbeterden ze in 3 uur tijd aanzienlijk. Mijn god ik was zo trots! Zo hadden ze totaal geen idee hoe ze moesten schaatsen en zo kon ik met Mila hand in hand schaatsen, hoe gaaf?!

melbourne spa day

Na zo’n actieve dag, is het de volgende dag tijd voor een relax momentje. Het is spa day en we openen een spa met tientallen dingen die zorgvuldig door de meiden zijn opgezet. Kijk nu eens naar deze beauty’s!

melbourne persoonlijke make over

Ook ik kreeg een makeover. Die bestond uit ‘perfecte’ nagels, een lipstick die helemaal trendy is en het kapsel van nu: alle haarclips die je in huis hebt in je haar stoppen. Prachtig hey :).

melbourne sealife

Tijd voor weer een excursie en dit keer gingen we naar Sea Life, het aquarium in Melbourne. De meiden waren erg geïnteresseerd in de onderwater wereld, maar keken nog wel uit naar het beste gedeelte…

melbourne aquarium

De pinguïns!! Mijn lievelingsdier en ze steelden ook de harten van mijn meiden.

melbourne pyjama dag

Wederom weer een zen momentje wanneer we een pyjama dag houden met lekker films kijken. Niet alleen moest ik een pyjama aan…

melbourne super kat

De kat moest er ook aan geloven met haar eigen homemade PJ pakje. Ik vind haar op Super Woman lijken hihi.

melbourne vegan mexicaans

Tijd om mijn weekend in te luiden met wat Mexicaans eten! Compleet vegan en zo heerlijk! Nacho’s zijn altijd een goed idee en ook at ik voor het eerst jackfruit. Een fruit die heel goed als vleesvervanger dient en waarmee we onze eigen ‘pulled pork’ hadden.

melbourne moma exhibit dali

Mijn weekend daarna bestond uit het bewonderen van de Moma exhibitie in Melbourne. Mijn favoriet is van Dalí. Dit schilderij heeft me altijd al iets gedaan en ik vond het dan ook heel bijzonder om hem in het echt te mogen zien.

melbourne kat en ballon

Na een etentje met een groep vriendinnen en een lunch de volgende dag was mijn weekend weer voorbij. Bedankt voor het lezen en dan sluit ik hiermee af met deze schattige kitten die ballonnen erg interessant vindt :).The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.