Australia Adventures: Verjaardag in de zomer, Brighton Beach & een Kitten

Begin januari was voor mij toch wel heel erg speciaal. Niet alleen vier ik mijn verjaardag in het buitenland, maar ook nog eens in de zomer! Ook ging ik naar Brighton Beach en bezocht ik verschillende festivals.

australie brighton beach

De feestdagen zijn weer voorbij en dus begin ik ook weer met werken! Het is zomer en dat vraagt natuurlijk om een stranddagje. Ik wilde heel graag naar Brighton Beach omdat ze daar allemaal van die leuk versierde strandhuisjes hebben. En natuurlijk ook omdat je daar lekker kunt zwemmen. Ik nam de meiden mee voor een dagje strand!

australie brighton beach houses

Na even langs de huisjes te hebben gelopen, gingen we voor meerdere duiken in het water, bouwden we een zandkasteel, een zeemeermin en hebben we schelpen verzameld en over rotsen gelopen. Echt heerlijk om dit met de meiden te kunnen doen.

australie kangaroe huis

En je weet wanneer je in Australië bent als…

australie watermeloen pizza

En zoek je nog een manier om je (au pair) kids meer fruit te laten eten? Maak dan een watermeloen pizza met ze en ze eten het zo op. Okee, wel met wat hagelslag, maar hé!

australie latin festival

Het leuke van Melbourne is dat er elk weekend wel wat te doen is. En veelal ook nog eens gratis festivals! Zo was ik op een Latin festival met heerlijke Spaanse muziek, Desperados en heerlijk eten. Dit waren een soort van donuts met Nutella. Okee ik geef toe niet per se heel Spaans, maar na een Cubaanse sandwich en gedans mag dit vast ;).

australie kitten in huis

Toen ik die avond thuis kwam, had ik ineens een nieuwe huisgenoot. De Russian Blue kitten Luna. Niet alleen ziet ze er te adorable uit, ze is het ook echt. Ze is zo’n cutiepie en echt een aanwinst voor ons gezinnetje!

australie lamingtons

Op maandag duik ik met mijn kids de keuken in. Niet alleen omdat de oudste al weken om deze cakejes zeurde, maar ook omdat wij van bakken houden. Maar vooral omdat ik de volgende dag jarig zal zijn en ik graag ‘taart’ wil haha. Dit zijn Lamingtons en een typisch Australische cake. Een vanille cake waartussen je ook jam kan doen en vervolgens gedipt in chocoladesaus met kokosrasp. Te lekker!

australie 27 jaar

En daar zit ik dan! Bij een huisje met nummer 27, want dat is het nummer van mijn leeftijd nu. Het blijft bijzonder om je verjaardag in het buitenland te vieren, maar voor het eerst vier ik het ook nog eens in de zomer. En ik moet zeggen: dat bevalt me wel!

australie french toast

Ik krijg pannenkoeken voor ontbijt en een heerlijk parfum van mijn host parent, wat echt mega lief is! Na de zwemles neem ik mijn dames mee uit lunchen waar ik mezelf trakteer op deze heerlijke french toast. Wowie! En na wat gespeeld te hebben in de speeltuin is het tijd om te ontspannen. We gaan namelijk naar de bioscoop om de film The Greatest Showman te kijken. Een musicalfilm met waanzinnig mooie liedjes waar wij bijna dagelijks nog naar luisteren.

australie verjaardag in de zomer

‘s Avonds na het eten vertrek ik met een vriendin naar St. Kilda. Niet alleen omdat het megatof is om naar het strand te gaan op je verjaardag, maar vooral voor (voor mij) nog iets veel spectaculairders!

australie pinguins st kilda

Pinguïns!!! Ik houd zoveel van pinguïns en hier in Melbourne kan je zo ook nog gewoon zien als ze ‘s avonds weer aan land komen. Ik had ze nog nooit hier gezien en ik vond dat mijn verjaardag een perfect excuus was om dat te doen.

australie view melbourne

En als je uiteindelijk met dit uitzicht moe en voldaan weer terug naar huis gaat, weet je dat je een topverjaardag hebt gehad!

australie verstoppertje

Een van de leukere momenten van de week: lekker gek doen met mijn meiden! Waar zouden ze toch zijn?

australie streetart melbourne

Melbourne staat bekend om haar streetart, maar ik had nog niet een fatsoenlijke route gelopen om dit allemaal te bekijken. Na wat research had ik zelf een map gemaakt met alle streetart straten van Melbourne. Heel erg leuk, maar niet heel spectaculair.

australie streetart tour

Op een persoonlijke favorieten na dan! En als echte Nederlander trotseerde ik de regen om alle streetart te zien. Niet heel erg fijn, maar het kopje thee achteraf maakte het helemaal goed!

australie eggs benedict

En lunch met de familie in het weekend? Altijd een goed idee! Deze eggs benedict <3!

australie midsumma festival

Maar het weer slaat ook zo weer om en dan zit je een dag erna ineens in de volle zon met bijna 30 graden! Dit is het mid summa festival, maar het heeft een hoge gay parade attitude, met zoveel gezelligheid en vrije mensen. Dat is echt je ogen uitkijken en genieten. Zo fijn!

australie luna

En omdat ik weet dat jullie Luna net zo cute vinden als ik: hier zo een snapshot van mijn nieuwe kattenvriendinnetje! Voor meer cutiepie foto’s van deze kitten, check mijn instagram account Life to Enjoyce!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

1 comment

  1. Davina

    Wat leuk om te lezen en zo herkenbaar! Enkele jaren geleden was ik namelijk ook au pair in Melbourne! Mijn host-family had een beach house in Mornington waar er ook van die kleurrijke huisjes stonden. Dus om die reden uiteindelijk nooit naar Brighton getrokken (al is Brighton er ‘t meest bekend om.)

    Ik herinner me nog hoe ik met mijn kids fruitbrochetten had gemaakt om ze meer fruit te doen eten. Vonden ze superleuk om te doen! (Soms dipten we ze ook in de chocoladesaus.)

    En ja, dat weertje in Melbourne kan gek doen hé. De stad waar je volgens de Australiërs vier seizoenen op één dag kan beleven. De aboriginals spreken zelfs van 6 seizoenen!

    Ik trok trouwens ook vaak met de tram naar St.Kilda, maar ik had geen idee dat je daar de ‘fairy pinguins’ kon zien! Ik heb deze wel op Phillips Island gezien in combinatie met een Great Ocean Road tour (aanrader!)

Leave a Reply

Your email address will not be published.