melbourne the dandenongs 3

Australia Adventures: St. Kilda festival, The Dandenongs & White Night

Ik ben weer terug in Melbourne en naast mijn werk als au pair maak ik de leukste dingen mee. Zo ging ik naar het St. Kildafestival en White Night en zocht ik de natuur op in The Dandenongs.

melbourne st kilda festival

De dag na mijn vakantie in Tasmanië ging ik alweer op pad om naar het St. Kildafestival te gaan. Dit is het grootste gratis festival van een dag aan het strand van Melbourne. Inderdaad. Daar kan je alleen maar excited van worden, helemaal met een zonnetje op je bol.

melbourne st kilda festival 2

Het festival is erg sfeervol met verschillende podia en volop foodtrucks. Zo kan je zomaar een stoere rockband vinden op het main stage of lekker reggae dansen bij een Afrikaans beïnvloede band op een van de kleinere stadia.

melbourne st kilda festival 3

Mensen staan te genieten bij de podia, of relaxen lekker in het gras terwijl ze omringd worden met palmbomen. En in de avond, wanneer het donker is geworden, wordt het festival verlicht met tientallen sfeerlichten en zie je het Luna Park altijd op de achtergrond. Het is zo’n sfeervol festival, ik heb er de tijd van mijn leven gehad. Het festival vindt elk jaar plaats halverwege februari, dus als je rond die tijd in Melbourne bent, pik het zeker mee!

melbourne the dandenongs melbourne the dandenongs 2

Een van de dichtstbijzijnde nationale parken van Victoria zijn The Dandenongs. Dit is een regenwoud waar je zelfs met openbaar vervoer heen kunt door de Belgrave treinlijn te nemen en in Belgrave uit te stappen. Dit bosrijke gebied is megagroen en je vindt hier allerlei soorten flora en fauna. Zo vindt je er kaketoes en andere prachtig gekleurde vogels en je zou er zelfs wallaby’s en wombats moeten kunnen spotten. Deze zijn we helaas niet tegengekomen.

melbourne the dandenongs 4 melbourne the dandenongs 5

De natuur is erg prachtig! Volop regenwoud en mooie paden die erg mysterieus lijken. Het was ook niet zo druk dus we konden ook echt tot rust komen en van de natuur genieten. Wij bewandelden onder andere de Sherbrooke Falls track die je in een half uur naar een waterval brengt. Tenminste, op Google ziet het eruit als een waterval, in het echt toen wij er waren was het een stromend beekje. Waarschijnlijk door een tekort aan regen zag het er wat troostelozer uit. Maar gelukkig was ik in goed gezelschap en een mooie natuur dus maakte het niet zo heel veel uit.

melbourne the dandenongs 3 melbourne the dandenongs 6

Geen waterval mag de pret niet drukken! In plaats daarvan vonden we een mooie, omgevallen boomstam die heel sereen in de natuur lag. Dat vroeg om een photoshoot! Als je in Melbourne bent en op zoek bent naar een natuurpark, dit is een aanrader!

melbourne white night 2 melbourne white night 3

Die avond was iedereen in de stad te vinden voor White Night. Dit is een event waar de stad van 7pm tot 7am verlicht wordt: wit in het donker dus. En dat betekende mooie projecties op gebouwen en andere lichtkunst en talloze optredens en andere events. Zo leuk en zo mooi. Het leek wel of heel Melbourne naar de stad was gekomen om dit te aanschouwen.

melbourne white night 4 melbourne white night

Prachtig toch? Echt een heel leuk en uniek event als je het mij vraagt!

melbourne acai bowl

En the morning after trakteer je jezelf gewoon op een acaï bowl als ontbijt. Ik had er nog nooit eentje gehad, dus dit was een heerlijke verrassing, want het was superlekker!

melbourne south melbourne night market 2 melbourne south melbourne night market

Nog meer eten! En dit keer op de South Melbourne Night Market. Normaal gesproken een gewone markt, maar in de zomer kan je er ook ‘s avonds eten. Deze mozzarella sticks zijn zeker een aanrader!

melbourne zucchini fritters

En ook genoot ik van deze heerlijke courgette fritters met zalm en een gepocheerd ei. Ik moest namelijk een dag op mijn jongste kindje passen en zij wilde graag uit lunchen. Dat vind ik meer dan prima!

melbourne roadtrip

Ook kwam ik deze gave Volkswagen tegen. Hoe tof is deze?! Daar wil ik zeker wel een roadtrip mee gaan maken.

melbourne poke the bear

Bij dit café kreeg ik een mooie quote bij mijn koffie die me echt inspireerde. “If you pay attention your heart and not what other people say, you probaby will have a pretty good time here on this planet”. Dus wat je ook doet, volg altijd je hart. En dat leek me een mooie om mee af te sluiten!

 The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.