melbourne brighton beach

Australia Adventures: Pink Lake, Brighton Beach & Carole King Musical

Winter is coming, maar dat houdt mij er niet van om leuke dingen te doen hier in Melbourne. Gelukkig werkt het zonnetje ook mee en heb ik toffe dingen gedaan zoals het Pink Lake bezoeken, Brighton Beach en ben ik naar The Carole King musical geweest. 

melbourne family time

Family time! Een van mijn dierbaarste momenten in mijn leven als au pair. Dat niet alleen de kat lekker spinnend op mijn schoot zit, maar dat je oudste kind ook lekker bij je komt liggen terwijl we samen tv kijken. De kat zit as we speak ook op mijn schoot als ik dit schrijf, de aandachttrekster haha!

melbourne smile at life

Smile at life! Zet die mooie glimlach lekker op en geniet van alles wat je doet! Ik ging met een fellow dutchie uit lunchen waar ik mezelf trakteerde op een warme chocolademelk met kokosmelk. Dit plekje heet Serotinin en net als het hormoon, word je hier mega gelukkig van.

melbourne serotonin richmond

Want alles is lekker gezond en goed voor je lijf. Uiteraard kon ik weer niet kiezen en dus besloten we te kiezen en onze lunch te delen. Zo hadden we Mexicaanse wafels en fruit pannenkoekjes met kokosijs. Wat een verwennerij!

melbourne buddha day

Na onze lunch besloten we om nog even door de stad te wandelen en zoals gewoonlijk is er altijd van alles te beleven op Federation Square. Dit keer vierden we Buddha’s verjaardag. Het rook er heerlijk naar wierrook, overal waren buddha beelden en Hindoe muziek en monniken. Alsof ik me even in Azië waande in plaats van in Ozzie. Tof!

melbourne wensboom

Ook was deze prachtige wensboom aanwezig. Niet alleen zag het er prachtig uit, je mocht zelf ook een wens aan de boom hangen, wat ik uiteraard heb gedaan. Wat zou jij wensen?

melbourne pink lake

De week erna deed ik iets wat ik al heel lang wilde doen: naar het Pink Lake! Melbourne heeft gewoon een roze meer, hoe bijzonder is dat?! In de zomer was hij niet roze, dus toen ik hoorde dat hij weer roze was moest ik natuurlijk heen. Het pink lake is een zout water meer en door de algen en de weer condities kan het dus roze kleuren.

melbourne westgate park

Ik was niet de enige die het pink lake op haar bucketlist had staan. Heel veel au pairs wilde het graag zien en dus gingen we samen op stap. Het leek net alsof we op excursie waren haha. Hoewel het pink lake meer roestrood dan roze leek, vind ik het toch een prachtige fenomeen!

melbourne fitzroy social

Die avond ging ik met mijn vriendinnengroep uit eten in dit prachtige restaurant. Hoe leuk zijn die planten in het plafond? Na een heerlijke maaltijd gingen we stappen. We kwamen terecht in een hele leuke bar waar een gitarist de meest toffe nummers wist te spelen en te zingen. Hoewel de rest van het publiek rustig van de muziek stond te genieten, gingen wij helemaal uit ons dak haha. Heerlijk om lekker met je vriendinnen keihard mee te zingen en te dansen.

melbourne royal botanical gardens

De dag erna bracht ik een bezoekje aan de Royal Botanical Gardens. Dit grote park midden in de stad is prachtig om even tot rust te komen en te genieten van alle natuur om je heen. Heerlijk om lekker in te wandelen!

melbourne shrine of remembrance

Vlakbij de tuinen vind je Shrine of Remembrance dat in het teken staat van alle mensen die in de oorlogen hebben gevochten. Een prachtig herdenkingsmonument als je het mij vraagt.

melbourne wandelen door de stad

En uiteraard moest er even geposeerd worden. Mét de skyline op de achtergrond :).

melbourne street art

De week erna was ook weer een lekker drukke week waar ik met een vriendin naar Brighton Beach ging. Bij het station zag ik deze prachtige street art. Ik vind lang niet alle graffiti in Melbourne mooi, maar dit praaltje noem ik een echt kunstwerk!

melbourne brighton beach houses

Yay! Ik was al eerder naar dit strand geweest, maar ik had het nooit gered om een foto te maken met de Australische vlag. Die hoort er toch wel een beetje bij haha.

melbourne brighton beach

En wat hadden we geluk met het weer! Het is hier nu officieel winter, maar de zon doet nog steeds erg haar best en ik kon zelfs zonder jas wandelen. Van Brighton Beach kan je langs de kust helemaal naar St. Kilda wandelen in ongeveer een uurtje en dat was een heerlijke wandeling.

melbourne beautiful musical

Die ochten appte diezelfde vriendin dat ze kaartjes voor The Carole King Musical kon krijgen voor meer dan de helft van de prijs. Dan kan je natuurlijk alleen maar yes please zeggen! En dus gingen we die avond naar Beautiful!

melbourne the carole king musical

Dit was mijn glimlach voor de musical en die werd alleen nog maar breder na de musical. Wow wat is dit een ontzettend goede musical zeg! Ik kende natuurlijk al wat liedjes van Carole King zoals You’ve Got A Friend In Me, maar voor ze zelf echt haar debuut maakte was ze een songwriter in New York waar ze hits schreef zoals You Make Me Feel Like A Natural Woman en Locomotion. De musical zat bomvol goede nummers, prachtig acteerwerk en hilarische humor. Als je de kans krijgt om deze musical te zien, please do!

melbourne muharam hawthorne

En ik sluit af met dit heerlijke plaatje van plantsbased en vegan eten. Wie had gedacht dat gezond eten boring moest zijn? Met een groep vriendinnen ging ik uit lunchen en wederom moest ik mijn lunch delen omdat ik niet kon kiezen tussen zoet en hartig haha. De linker is een Mexicaanse bowl vol met groenten zoals mais, bonen en zoete aardappel en rechts vind je charcoal wafels van boekweit met banaan en kokosijs.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer een glimp te krijgen van mijn leven hier in Melbourne! Laat je reactie hieronder achter en ik zie je weer bij een volgende Australia Adventures! Of bekijk hier mijn vorige Australia Adventures.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.