melbourne view op melbourne

Australia Adventures: op eetavontuur, afscheid nemen & Pasen

En weer zijn er een paar weken voorbij hier in Australië! De afgelopen tijden bestonden uit nog meer hotspot ontdekken in Melbourne, afscheid nemen van mijn vrienden hier en Pasen vieren.

melbourne chocolade crepe

Son in Law is een Aziatisch restaurants en naast de typische gerechten vind je er ook de meest gekke desserts, want daar kunnen de Aziaten wel wat van. Naast grote suikerspin creaties, vind je er ook deze chocoladebollen in verschillende gezichten zoals Winnie de Poeh en Hello Kitty. Je krijgt er dan een kannetje warme chocoladesaus bij en als je dit er dan overheen giet, komt er een crêpe uit tevoorschijn. Wat een leuk (en lekker!) idee!

melbourne bus rooftop

Niet heel ver verderop vind je nog een grappige hotspot. Daar vind je namelijk bussen bovenop een rooftop waar je hamburgers kunt eten. Na een drankje vroeg dat natuurlijk om een fotoshoot met dit grappige fenomeen.

melbourne Arnold Schwarzenegger

Zo ben je op een prachtige zaterdagavond aan het wandelen langs de rivier, als je ineens een hele grote groep mensen ziet staan met hun telefoons allemaal in hun hand. Wat er te doen is? Oh Arnold Schwarzenegger is in een restaurant aan het dineren en dat zorgt nog voor wat rumor haha. Leuk hoor, een celeb in je city!

melbourne mexicaans eten

Ik heb hier een Mexicaanse restaurant chain ontdekt die zeker wel te vergelijken is met Popo. Heerlijke nacho’s, fantastische cocktails en deze corn cob was megalekker. Hier hadden ze een soort van roomkaas overheen gesmeerd met kokos en kruiden. Wow!

melbourne home sweet home

Home sweet home! Luna heeft haar eigen huisje en het bevalt haar prima hihi!

melbourne naanbrood

Met de familie eten we regelmatig Indiaas en ik wilde al megalang een keertje zelf naanbrood maken. Toen we nog wat leftovers hadden, greep ik mijn kans om lekker in de keuken te staan en mijn eigen naanbrood te maken. Megalekker! Het recept komt snel online.

melbourne puura pani

Over Indiaas gesproken. In Melbourne vind je elk weekend wel een food festival waar je heen kunt gaan. In een van de weekenden kon je naar een Indiaas festival op Queen Victoria Market, de leukste en grootste markt van Melbourne. En wat is dan leuker dan er met een Indiase vriendin erheen te gaan en zo wat insight information te krijgen van typisch Indiase streetfood?! Zo at ik hier een pani puri, een soort van krokant gefrituurd kommetje waar je een soort van aardappelmix in schept en daar een pittig mintsoepje overheen giet. Je eet het als aperitief en meestal is het erg pittig, zo pittig dat het in je keel brandt. Maar met een soort van chilisaus is het prima te doen en erg lekker!

melbourne au pair kids

Het moment waarop je jongste au pair kind je vraagt een foto te maken van haar en de kat en de oudste probeert een staart te maken haha.

melbourne kip bao pao

Weer heerlijk uit lunchen geweest! Ik had mezelf getrakteerd op bao pao met krokante kip, rode kool en een bessensmoothie.

melbourne fun with friends

Helaas komt er aan leuke momenten ook een einde. Als je in Melbourne woont als au pair, ontmoet je voornamelijk andere au pairs en mensen die vroeg of later weer weggaan. Zo ook met deze twee besties die elk hun eigen weg zijn gaan vervolgen. Afscheid nemen is moeilijk, maar gelukkig is het wel een weer tot ziens!

melbourne view op melbourne

In Australië zijn mensen 4 dagen vrij met Pasen, zowel op Goede Vrijdag als op 2e Paasdag. Op de vrijdag ging ik voor een hike in een park en uit lunchen. De zaterdag besteedde ik op Williamstown Beach, een strand waar ik nog niet eerder was geweest. Na een strandwandeling kwam ik uit op dit plekje en hadden we een heel mooi uitzicht op de skyline van Melbourne.

melbourne pasen

Paaszondag bestond uit een ontbijt bij opa en oma en uiteraard kon een egg hunt niet ontbreken. Kijk eens hoe blij ze zijn met hun buit! De maandag was een gewone vrije dag en die besteedde ik met shoppen in een outlet center. Zo heb ik onder andere nieuwe Nike’s gescoord. Yes! Op dit moment zit ik vol in de Paasvakantie met de meiden, dus daar krijgen jullie volgende keer weer een update van. Tot snel!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.