melbourne glenferrie festival

Australia Adventures: Moomba Festival & leuke eetplekjes in Melbourne

Welkom terug in Melbourne! De laatste weken ben ik op een groot eetavontuur gegaan en heb ik andere leuke plekjes van Melbourne ontdekt.

melbourne yarra bend park

Het leuke van Melbourne is dat je overal wel parken kunt vinden. Dus na de drop off van de kids besloot ik samen met een vriendin naar Yarra Bend Park te gaan voor een heerlijke ochtendwandeling. Daar vonden we een waterval en mooie blauwe bloemen die mooi bij mijn jurk kleurde.

melbourne wings graffiti

Later die week vond ik dan eindelijk mijn wings graffiti waar ik al zo lang naar op zoek was. Ik vermoedde dat ik het gewoon in de stad kon vinden, echt is deze beauty te vinden in de wijk Richmond. We all got wings to fly.

melbourne freak shake

En heel heel toevallig (uhuh) was daar vlakbij een plekje waar je de welbekende freak shakes kunt drinken. Wat een ervaring en een bom van suiker was dat! Het was maar goed dat we hem als lunch aten en zelfs met het avondeten zat ik er nog vol van.

melbourne full moon party

Ook ging ik een keertje uit in Melbourne. En dan doe ik het meteen goed want we gingen naar een Full Moon party. Lekker dansen met neon op je gezicht. Een erg gezellig feestje!

melbourne eureka skydeck

Melbourne is prachtig, maar nog prachtiger van grotere hoogte. Na een dagje zwemmen besloten we de Eureka tower op te gaan en de skyline van Melbourne te aanschouwen tijdens de zonsondergang. En wat was die prachtig! De zon die langzaam ondergaat en haar laatste stralen laat schijnen en plaats maakt voor de fonkelende lichtjes van de stad. Wij hebben ademloos ernaar gekeken en ik kon alleen maar denken: dit is mijn stad!

melbourne glenferrie festival

Melbourne is echt een stad van de festivals met lekker veel eetkraampjes en gezelligheid. Zo was er ook een community festival in een van de wijken bij mij in de buurt. Dat vroeg om een ontspannen en gezellige zondagmiddag. Lekker door de straten lopen vol eetkraampjes, kermis en mensen. En als je je middag dan ook eindigt met een drankje op een rooftopbar, is je weekenddag compleet!

melbourne duim

Op een dag ging ik enorm de keukenprinses uithangen. Zoals elke weekdag zet ik een heerlijke maaltijd op tafel, maar deze dag wilde ik er iets extra’s aan toevoegen. Zo was ik vrolijk nog Parmezaanse kaas aan het raspen en zo raspte ik er niet zo vrolijk mijn duim bij. En bloedde dat het deed!! Ik kon er heel snel 2 pleisters omheen doen en het zo een soort van ging stoppen met bloeden. Toen ik de volgende dag echter de pleister wilde verwisselen, bloedde het weer hevig en ging ik me onderuit. Oeps! Een bezoekje aan de dokter maakte een hoop goed en ze pakten mijn duim weer stevig in.

melbourne moomba festival

Herinner je je nog dat ik je vertelde over alle festivals? Het grootste community festival van Melbourne vond ook plaats in maart. Het Moomba festival! Eigenlijk is het een enorm grote kermis met eetkraampjes, muziek en andere activiteiten. Het leukste vond ik dat ze een enorm groot scherm hadden aan de overkant van de rivier, waarbij je relaxed in het gras kon liggen aan de andere kant terwijl je van een film genoot. Zo keek ik de nieuwe versie van Beauty and the Beast waar ik heerlijk van genoot.

melbourne vuurwerk

En na de film? Toen konden we genieten van een prachtig mooi vuurwerk met de skyline van Melbourne op de achtergrond. Echt zo zo gaaf!!

melbourne birdman rally

Moomba duurt maar liefst 4 dagen en op een van die andere dagen zag ik Birdman Rally. Dit is eigenlijk een soort van Ter Land, Ter Zee en in de Lucht. De Hawks strijden tegen de Penguins waarbij ze in zelfgemaakte pakken en attributen zo ver mogelijk de Yarra River in moeten springen. Ook hebben de participanten geld ingezameld voor een goed doel, een kinderziekenhuis. Het is superleuk om te zien wat deze mannen in elkaar hebben geknutseld om de rivier in te springen.

melbourne kale salad

Labor day! Hier is dat een nationale dag en daarom was ik dus vrij! Mijn vriendinnetje die ik in Tasmanië heb leren kennen was in Melbourne om me op te zoeken en op haar laatste volle dag gingen we gezellig uit lunchen. Ik had nodig wat gezonde vitamientjes nodig en koos daarom voor deze boerenkool chips salade met avocado, gepocheerd ei, hummus en nog meer veggies en zaden. Een salade waar je je echt megagoed door gaat voelen.

melbourne matcha burger

De dag daarna was het weer feest, want toen ging ik weer uit lunchen (hihi). Na een wandeling door de Royal Botanical Gardens aten we de verbrande calorieën er weer aan door deze zoete aardappel frietjes te eten met een champignon burger met Zwitserse kaas en een matcha broodje. Heerlijk dat dat me was!

melbourne kitten kisses

Ook geniet ik nog altijd van deze lieve kitten die nu al 2 maanden bij ons woont. Ze is echt super aanhankelijk, altijd in voor een knuffel en een kusje! Ze zit nu zelfs op mijn schoot te spinnen terwijl ik deze blog schrijf haha!

melbourne ciao bella

Dat was hem weer voor nu! Ciao!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.