Australia adventures: Melbourne ontdekken, Sinterklaas & Wilsons Promontory

Wow wat gaat de tijd toch snel hier! Van tijd spenderen met de kids tot aan leuke uitstapjes maken, Melbourne is treating me well!

Met regelmaat kom ik in het centrum van Melbourne, ofwel CBD, waar ik de stad verken en de stad zo langzaamaan in kerstsferen komt. 

En hier nog meer kiekjes van de stad!

In Melbourne zijn er tons van gratis dingen te doen dus zo ben ik naar een Night Noodle Market geweest met allemaal Aziatische foodtrucks.

Ook is er een echte food market, een hele grote en net zoals de Boqueria markt in Barcelona. Met heel veel eten om te kopen en daar ter plekke te eten en ook hebben ze allerlei spullen om te kopen zoals souvenirs. 

Echt leuk om hieroverheen te struinen en ze hebben zelfs Nederlandse poffertjes haha.

Meeten met andere au pairs is ook erg leuk. Zo ga ik regelmatig een koffietje drinken of uit lunchen. Want de cafés hier zijn echt heerlijk! Hier had ik avo on toast met feta en pompoenpitjes.

Een echt strand? Ja ook dat heeft Melbourne in suburb St. Kilda. Deze schattige omgeving doet je denken alsof je in een prachtig vakantieoord bent. Midden op een 37 graden woensdag ging ik hier tussen schooluren heen om eigenlijk te fietsen. Helaas waren de fietsen zo crappy dat we het maar hebben ingeruild voor chillen en zwemmen. 

Melbourne zit ook vol met gezonde hotspots zoals een smoothiebar. Hier nam ik een snickers bucket. Uiteraard vol goede ingrediënten.

Het weer in Melbourne is mega onvoorspelbaar. Zo kan het van 37 graden met veel zonneschijn zijn en zo regent het pijpenstelen en valt er meer regen dan in 3 maanden. Yep, that’s life in Melbourne. Maar ik liet me niet tegenhouden door regen en als een echte Dutchie trotseerde ik de regen door naar het centrum te gaan. Er veel zoveel regen dat het zelfs binnen lekten. Kliko’s worden dus ook voor andere doeleinden gebruikt hahaha. Ik vond het feit dat het voor ‘touch of art’ stond ook erg hilarisch. 

 

En over art gesproken, ik bezocht met een vriendin het Artvo museum. Een heel interactief museum met allemaal fotoschilderingen op de muur die 3D lijken en waar je in kunt poseren. Dit is een kleine selectie van het museum en het was mega leuk om dit museum te bezoeken. Ik voelde met net een klein kind en ik was lekker creatief in het uitzoeken van welke positie ik nu weer in wilde nemen haha. 

Het grappige was dat wij allebei dezelfde regenjas hebben en we dus net aan het twinnen waren. Na het museum deden we nog meer ontwijkend regen gedrag door naar een Spaans restaurant te gaan waar we heerlijk aten en frozen cocktails hadden. 

Nog een van de heerlijkste ontbijtjes die ik laatst op heb. Yoghurt met huisgemaakte granola, perzikjam, rabarber en kersen. Zo lekker!

Nog een paar mooie Melbourne kiekjes: graffiti en een echte Australische koala klok. Zo krijg je toch nog een beetje het gevoel in Australië te zijn :).

Vorige week zondag spendeerde ik mijn dag met mijn familie. Na een heerlijke brunch waar ik koos voor een halloumi aubergine sandwich met pompoen, feta en saus, gingen we naar de display day van de meisjes. Ze zitten allebei op gymnastics en op deze dag moesten ze optreden om te laten zien wat ze afgelopen jaar allemaal hebben geleerd. De oudste is echt al mega goed voor haar leeftijd en kan zo perfecte handstanden en radslagen uitvoeren. Laatst kon ze ineens een radslag met 1 hand, zo knap!

Vorige week stond de week een beetje in het teken van Sinterklaas. Ik had al uitgelegd dat er een Dutch Santa was en dat hij misschien wel langs zou komen als we heel hard voor hem zouden zingen. Dat vonden ze toch wel moeilijk. Ik probeerde meer in de sfeer te komen door met hen een Sinterklaas mijter te maken wat ze heel erg leuk vonden! Onder het genot van Sinterklaas liedjes gingen we aan de slag en leerde ik hen Sinterklaas Kapoentje wat ze bewonderenswaardig snel onder de knie hadden. Op vrijdagavond mochten ze hun schoen zetten terwijl ze het liedje zongen. Ik smolt echt helemaal, zo goed konden ze het! Natuurlijk kwam zwarte piet langs met wat pepernoten en voor ieder een cadeau: een chocoladeletter met hun eerste letter van hun naam. 

Voor het eerst in mijn leven was ik zelf zwarte piet! Iets wat ik al tijden graag wilde doen en waar ik nu de kans voor kreeg. Voor een Dutch play group waren ze namelijk nog op zoek naar pietjes en omdat ik dat perfect kon combineren tijdens schooluren, verkleedde ik me als piet. Ik mocht met de kinderen zingen, het cadeaus geven en natuurlijk met pepernoten strooien! Zoals je kunt zien heb ik op en top genoten van dit feestje, zo leuk!

Afgelopen weekend ben ik twee dagen naar het Wilsons Promontory Nationaal Park geweest wat ten zuiden van Melbourne ligt. In 3 uurtjes ben je in een totaal andere wereld vol natuur dat om de paar kilometer veranderd, echt geweldig! Een nachtje kamperen, hiken en overweldig worden door de magische natuur die je hier vindt. Binnenkort zal ik een uitgebreid verslag schrijven over dit Park en wat ik hier allemaal beleefd hebt, dus hier vast een kleine sneak peek :). 

Dit is wat ik de afgelopen tijd allemaal heb beleefd! Zoveel en ik geniet van iedere minuut! Tot de volgende Australia Adventures!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Nienke

    Wow wat een schitterende foto’s. Vooral die foto’s in het museum zijn erg leuk geworden. Net echt!

    1. Miss Craftsy

      Dankjewel Nienke! Haha zeker was ook echt leuk om te doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.