australia short straw macaron wafels

Australia Adventures: Koningsdag, the Big Vegan Market & naar de bios in een paleisje

hoi

australia acai brothers vegan smoothiebowl

Twee weken geleden was het Anzac Day. Op deze dag herdenken Australiërs de mensen die zijn komen te overlijden door de oorlogen waarin zij gestreden hebben. Dit wordt gedaan door onder andere een herdenking bij zonsopgang. Dit is een nationale vrije dag en daarom was ik een dagje vrij. Ik begon de dag mindful met een lesje yoga en een wandeling met een vriendin. Met als doel: een heerlijke smoothiebowl halen haha!

australia vegan magnum

By far de lekkerste smoothiebowl die ik ooit op heb. ZOOO jam en healthy! Omdat het een klein bakje was trakteerde ik mij ook op een ‘magnum’. Deze gezonde en vegan versie is te lekker! Ik gok dat het een basis van dadels en kokos had en hij was zo jam. Mijn dag had niet beter kunnen beginnen :).

australia fietsen in melbourne

Later die dag ging ik naar de stad waar ik met een Nederlandse vriendin heerlijk wijntjes ging drinken op een terrasje aan het water en met live muziek terwijl het zonnetje heerlijk op onze bolletjes scheen. Beter kan je je vrije dag niet spenderen ;). Onderweg kwamen we deze fietsen tegen die ons weer even terug naar Nederland brengt. Ik mis het fietsen wel joh!

australia minion mannen versieren

Die vrijdag erna was het Koningsdag! Ik had mijn oranje jurk meegenomen en ik miste nog een paar accessoires. Mijn au pair kindjes hebben een oranje tasje had ik al gespot en die mocht ik lenen! Wel met de andere kant naar voren in plaats van het oog, want dat was meer fashionable ;). Ook moest de Minion mee. Want daar kon ik dan jongens mee versieren. Mijn god wat moest ik hierom lachen! De logica van een 7-jarige haha!

australia koningsdag melbourne

In St. Kilda werd een heuse Koningsdag gevierd met wel meer dan 600 mensen! Lekker aan het strand met palmbomen konden we uit volle borst Nederlandse liedjes meezingen en Nederlands eten proeven. Van oliebollen en poffertjes tot aan kroketten en tompoucen, alles was er! Het is zo bizar dat je zo’n groots feest met allerlei andere Nederlanders kunt vieren aan de andere kant van de wereld, echt top!

australia short straw macaron wafels

Een Amerikaanse vriendin en ik heb een liefde voor brunchen en dat doen wij dan ook graag! Op zondag had ik een brunch date met haar en in een wijk bij mij in de buurt genoten we van deze wafels met macarons, lemon curd en kokosroom. Zo jammie!

australia melbourne in herfst

Daarna ging ik naar de Fitzroy Gardens in de stad om te genieten van het prachtige herfstweer dat we nu hebben. Wel gek om te bedenken dat de seizoenen zo omgedraaid zijn en de winter er nu echt aankomt! Brrr is het al best wel koud geweest inmiddels. De herfst is hier echter prachtig en ik maakte een lange wandeling door het park om alle mooie kleuren te zien.

australia herfstwandeling australia fitzroy gardens australia fairy tree australia cooks cottage

australia fitbit bandje

Mijn originele rubberen fitbit bandje was eigenlijk al heel snel los gaan zitten en doordat ik hem elke dag draag, werd hij steeds losser en losser totdat hij helemaal losliet van de applicatie. Gelukkig heb ik een hostdad die van problemen oplossen houdt en een handige Harry is, dus hij heeft mijn rubberen bandje netjes voor me gelijmd. Toch wilde ik een backup plan hebben, dus had ik via Ebay deze prachtige stainless steel rosegold bandje besteld. Een mooie accessoire als je het mij vraagt!

australia now and then quinoa fritters

Wederom ging ik weer uit lunchen haha oeps! Het breekt zo lekker de week haha :). Deze bowl vol quinoa, pompoen fritters en avocado met een gepocheerd ei is het een vullende goede maaltijd, zo lekker!

australia crown melbourne

Het weekend erna liep mijn hele gezin een beetje te snotteren en had het mij ook te pakken. Ik deed het op zaterdag rustig aan en paste ‘s avonds op op een Nederlands gezin. Zo leuk! Op zondag ging ik ‘s ochtends vroeg al naar de bioscoop, echt grappig om eens te doen! Wij keken I Feel Pretty en dit is echt een feelgood movie waar je zeker geïnpireerd wordt door de grappige Amy Schumer om blij te zijn met wie je bent en hoe je eruit ziet. Wij gingen naar de bios in Crown en het hotel dat daar ziet is echt prinsesjesachtig mooi!

australia st ali coffee roasters

Van film kijken krijg je honger en dus aten we in de zonnestraaltjes onze lunch. Wederom had ik fritters met gepocheerde eieren. Ik zie een trend hier haha!

australia yoga met katten

Ondertussen ben ik begonnen met de 30 Days of Yoga van Yoga by Adriene, de True serie. Ik doe dit nu iedere dag naast mijn workout en het is zo fijn om dit te doen. Helemaal als de kat je komt vergezellen en een downward dog met je meedoet haha!

australia big vegan market

Afgelopen weekend ging ik naar de Big Vegan Market. Ik heb wat veganistische vriendinnen met wie ik meeging en aangezien ik zelf ben gaan duiken in een plantbased lifestyle, vond ik het leuk om hier inspiratie op te doen. Wij zijn zo’n beetje de hele dag hier geweest haha!

australia vegan nachos

Hier at ik onder andere vegan nacho’s met een kaas van cashewnoten. Dit maak je van cashewnoten, amandelmelk en nutritional yeast. Erg lekker en heel gezond.

australia legacy camberwell sushi bowl

Een nieuwe zondag en opnieuw tijd voor een nieuwe brunchplek om uit te proberen met mijn Amerikaanse vriendin. Ik genoot van een sushi bowl full of goodness. Yuuhuum!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.