australia adventures koala holding

Australia Adventures: Kerst, Adelaide & Oud en Nieuw

Hoe spendeer je de feestdagen als je niet thuis bent in Nederland bij je familie? Natuurlijk met je eigen host family hier in Melbourne, met andere Dutchies en met reisvrienden in Adelaide.

Kerst! Dit jaar organiseerde mijn familie de Kerstdag, wat betekende dat wij wel 20 mensen over de vloer hadden. Onze ochtend begon rustig en gezellig in het zonnetje met zelf gebakken pannenkoeken met fruit en chocolade chips.

Wat anders is dan bij ons thuis, is dat hier alles om de kerstlunch draait en niet het diner. Op zich wel handig zo met het warme weer hier! Ik hielp mee met alles klaarzetten en er kwam een hele tafelschikking aan te pas, zo leuk!

Alle mensen zijn er en de lunch kan beginnen! Iedereen heeft wat meegenomen en in een buffet kan iedereen nemen wat hij wil.

Na de lunch relaxen we wat bij het zwembad in de tuin. Daar moest natuurlijk een kerstmuts bij aan te pas komen om maar even goed te kunnen laten zien hoe heerlijk, warme kerst we hebben gehad.

Ook is het tijd om alle cadeaus uit te pakken. Eerst werden alle cadeaus verdeeld waarbij mijn kids moesten wachten met uitpakken en de grown ups alvast mochten starten. Ik had voor de kids heel hard gewerkt aan deze kitten kerstsok. In het geheim ging in elke avond hard aan de slag met haken zodat deze cuties af konden zijn voor kerst. Mega blij dat ze waren!

Na even uitgebuikt te zijn kwam de toetjesronde. We hadden enorm veel toetjes en fruit en ik mocht deze oreo cheesecake maken. Superlekker en met maar 5 ingrediënten!

australia adventures adelaide

2e kerstdag wordt hier eigenlijk niet gevierd. Sommigen vieren Boxing Day en gaan alsnog bij familie op bezoek. Zowel ik als mijn familie gingen op vakantie. Zij naar Sydney en ik naar Adelaide op visite bij reisvrienden.

Ook zij hadden nog plannen dus ik ging in mijn eentje de stad verkennen. Het centrum van Adelaide is omgeven door groen en parken wat voor mooie wandelingen langs de rivier en in de botanische tuinen zorgt. Ook het Arts museum is gratis te bezoeken dus die kan je zeker niet overslaan. De botanische tuinen zijn sowieso erg mooi en vlakbij is een wijnhuis. Dicht toen ik in Adelaide was maar ook een bezoek waard.

De volgende dag deed ik een free walking tour van Adelaide. Doordat de stad niet megaveel bezienswaardigheden heeft, is het juist leuk om deze tour te doen om zo meer over de geschiedenis te leren en over dingen die je in eerste instantie niet zo opvallen. Daarna ben ik naar het strand gegaan in Glenelg, vlakbij Adelaide en gemakkelijk te bereiken per tram. Heerlijk!

australia adventures koala holding australia adventures kangaroe aaien australia adventures baby bambi

Mijn vrienden namen me mee naar een wildlife park vol met Australische en exotische dieren. Naast kooien zoals je in een dierentuin hebt, zijn er ook open gebieden waar je met dieren kunt spelen en aaien. Zoals een kinderboerderij. Wij hadden het geluk dat er net kleine hertjes waren van slechts 4 weken oud! En deze bambi’s werden ook nog eens gevoederd voor onze neus. Hoe cute?! Ook heb ik walaby’s, kangaroe’s en quokka’s geaaid en gevoederd. Het tofste van alles wat toen ik een koala mocht vasthouden. Deze 7-jarige cutie vond het helemaal prima bij mij en wilde lekker knuffelen.

australia adventures barossa valley australia adventures maggie beer

Adelaide staat ook bekend om haar hele heuvels en bergen in de omgeving. Volop natuur en… wijn! Er zijn vele wijngaarden te vinden en vooral in de Barossa Valley. Ik werd meegenomen naar de Maggie Beer’s Farm Shop. Maggie Beer is de Rudolph van Veen van Australië en een erg goede kok. In haar shop kan je allerlei producten proeven en natuurlijk gratis wijn proeven. Daarnaast zit ook een Eatery waar we gelunchd hebben. Wat een verwennerij! De rest van de dag zijn we verschillende wijnhuizen gaan bezoeken om daar gratis wijn te proeven terwijl we door de groene wijngaarden rijden. Als laatste namen ze me mee naar een dam waar je een fluistermuur hebt en met elkaar kunt praten aan de andere kant van de muur.

australia adventures vrienden adelaide australia adventures waterfall gully

Op mijn laatste ochtend in Adelaide bezochten we Mount Lofty. Op de Summit krijg je een prachtig uitzicht op de stad en de kust. Onderaan de berg vind je waterval Gully, een prachtig stukje natuur. Vanaf hier kun je ook naar de top hiken, maar daar hadden we helaas niet genoeg tijd voor. Na een heerlijke lunch stapte ik weer op het vliegtuig naar huis.

australia adventures oliebollen

De dag erna is het oudjaarsdag. Heel gek om in de zomer en op deze manier het jaar af te sluiten, ik heb er totaal geen gevoel bij! Gelukkig had ik de ouders een pak oliebollen en appelbeignets gegeven om te maken met oud en nieuw. En dus stond ik lekker vrolijk zingend deze heerlijke baksels te maken. Toch nog een beetje een Nederlands gevoel haha! Gelukkig vond de familie het ook megalekker en konden ze bijna niet stoppen met eten ;).

australia adventures vuurwerk melbourne

Ik vierde mijn oud en nieuw met een groepje Nederlandse au pairs met een picknick en een drankje in een park, waarna we, vergezeld met allerlei Australiërs, naar een brug gingen om van daaruit het vuurwerk in de stad te bekijken. Ze steken hier alleen vuurwerk af in de stad en je mag zelf niets afsteken. Toch wel een heel ander gevoel, maar zeker niet minder gezellig!

australia adventures melbourne stad

Tijd voor een nieuw jaar en nog meer nieuwe avonturen in Melbourne! Ik ben nog lang niet klaar met deze stad. Tot de volgende update!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.