melbourne wijn

Australia Adventures: Footy Game, Yarra Valley & NGV

Ik heb weer een paar superleuke weken erop zitten! Van wijn proeven in Yarra Valley en mijn eerste Footy game tot aan bezoek uit Nederland en fietsen op een totaal bebloemde fiets. Het leven in Melbs is erg fleurig!

melbourne footy game

Op echt de meest regenachtige en koude dag tot nu toe, kregen wij het voor elkaar om onze eerste Footy game te bekijken. Footy wattes? Dat is uiteraard de verkorte Australische versie voor AFL, ofwel Australian Football League. De grootste sport van Ozzie en te vergelijken met onze Eredivisie, maar dan is de sport een combi tussen voetbal en rugby. Na een korte les van mijn hostdad, kon ik aan mijn eerste echte wedstrijd beginnen. Vinden jullie trouwens die mannen op de achtergrond ook zo hilarisch? Tijdens de wedstrijd werden we in elk geval goed voorzien van commentaar haha, zo grappig!

melbourne australisch voetbal

Een kleine glimps van het stadion waar maar liefst 100.000 mensen in kunnen! Om je een beeld te geven, in de Arena en De Kuip kunnen ongeveer 50.000 mensen, dus het is dubbel zo groot! Echt bizar. Nu waren er ongeveer 33.000 mensen, maar het kan ook echt uitverkocht raken, bizar! Gelukkig mochten we nu zelf een plekje uitkiezen wat heel chill was want zo konden we droog en een beetje uit de wind zitten. En uiteindelijk kwam zelfs de zon even tevoorschijn! Ik vind Footy lekker Amerikaans met activiteiten tijdens de rust en een Leeuw die schreeuwt elke keer als er een doelpunt is gemaakt. Ook heel leuk: je hebt hier dus veel verschillende teams, maar het is okee om te zijn voor welk team je ook maar wilt. Er is veel minder rivaliteit tussen de teams en geen Ajax vs. Feyenoord haat. Alles is no worries and just a game. Heerlijk!

melbourne ngv

De dag erna was het net zo regenachtig en daarom een perfecte dag om een gallerie in te duiken. In NGV mag je gratis naar binnen en daar wilde ik graag nog de flower exhibition zien, waarbij je zelf een eigen poppy flower in een soort van huis kon plakken. En dat leverde bijvoorbeeld deze te bebloemde fiets op. Daar wil je natuurlijk wel even op zitten als Dutchie zijnde!

melbourne flower exhibition

Zo had je van alles in dit huis. Van een bank en bed tot aan een wc en badkuip. Leuk toch!

melbourne nationale gallerij victoria

En nu we er toch waren, bekeken we ook meteen van andere exhibitions in de National Gallery of Victoria. Zo had je deze muur van schuursponsjes. Hoe crea bea en leuk?

presteer elke dag met een positieve mindset

Of een ruimte vol met vormen gemaakt van wol.

melbourne plezier

De kwaliteit is helaas niet zo goed, maar er was ook een Marokkaans gedeelte waar je een foto kon laten maken. Wij waren nogal creatief en besloten onze poses al van tevoren haha. Dit is onze surf & yoga pose haha.

melbourne spelen in de speeltuin

Op maandag moest ik nog een dagje fulltime werken voordat de kids na de paasvakantie weer terug naar school gingen. Het was ook de laatste dag dat mijn Nederlandse vriendin nog in Melbourne zou zijn, dus nodigde wij haar uit om ‘mijn’ huis te bekijken en de kids te ontmoeten. En daar hoorde natuurlijk ook een bezoekje aan de speeltuin bij. Hoe cool is deze schommel?

melbourne gratis naar de film

Er zijn twee dingen heel Nederlands aan ik die naar de film The Guernsey Literary & Potato Peel Pie Society gaat. 1: Michiel Huisman speelt de hoofdrol in deze film wat hij ontzettend goed doet en 2: ik kon gratis naar de voorpremière van deze film. Wat?! Ja als je dat voorstel krijgt laat je dat natuurlijk niet aan je voorbij gaan! Dit is oprecht een hele toffe film die ik je zeker aanraadt. Kort gezegd gaat het over een boekclub in Guernsey die is ontstaan tijdens WO2 en waar na de oorlog een schrijfster een artikel over wil schrijven om hun verhaal te delen. Dat gaat gepaard met veel mysterieuze geheimen en natuurlijk romantiek!

melbourne yarra valley

Zelfs mistig is de Yarra Valley prachtig! Dit wijngebied vlakbij Melbourne staat bekend om haar goede wijnen en het merk Chandon is daar ook te vinden. Perfect om er een tourdagje aan te brengen en wat wijnen te proeven met vriendinnen. En ja dan moet je er wat voor over hebben om om half 11 ‘s ochtends wijn in de mist te proeven haha.

melbourne wijnproeverij

Gelukkig klaarde het later op en werden we getrakteerd op prachtig weer. En nog meer wijn :).

melbourne yarra valley wine tour

Het landschap is hier ook zo mooi! En je ziet hem niet zo goed, maar er zat zelfs een kangaroe hier tussen de wijnranken! Kan jij hem spotten? Hint: je ziet een klein bruin spotje in het middelste pad.

melbourne wijn

Zucht… zo mooi is het hier!

melbourne caturday night

Na nog een verjaardag, kroop ik lekker met deze kat op de bank. Wat zijn beter zijn een chille caturday night?! Precies niets ;).The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.