melbourne afscheid nemen

Australia Adventures: einde van mijn au pair avontuur, begin van mijn reis

Wow, in een flits lijken 9 maanden voorbij te zijn gevlogen. Op dit moment heb ik mijn au pair avontuur in Melbourne afgesloten en ben ik op reis door Australië. Tijd om terug te kijken op mijn laatste weken in Melbourne. melbourne poffertjes

In onze laatste week van de wintervakantie kon ik het niet laten om de kinderen mee te nemen naar een Nederlands café waar ze poffertjes met hagelslag aten en ik ze ook een kroket en frikandel liet proeven. Dat was iets minder succesvol dan deze mini pannenkoekjes haha.

melbourne no thumbs challenge

Ook hebben we een aantal spelletjes gespeeld deze week en de meiden wilde graag de no thumbs challenge doen. Allerlei activiteiten doen zonder je duimen te gebruiken. Succes gegarandeerd! Ook deed ik een aantal Oud-Hollandse spelletjes zoals koekhappen, spijkerpoepen en snoephappen in een bak met water. Zo leuk!

melbourne vrienden

Bijna weggaan betekent ook afscheid nemen van je vrienden. Het is zo raar om weg te gaan en vrienden die ook weer terug naar huis gaan. Sooo sad!

melbourne slushies

Op onze laatste dag van de vakantie nam ik ze mee voor een slushie. Dit wilde de meiden zelf heel graag op mijn laatste dag, maar omdat we dan druk zijn met naschoolse activiteiten kan dat helaas niet. Dus wat is dan een beter idee dan mijn afscheid te vieren op de laatste dag van de vakantie?! In elk geval waren zij er heel erg blij mee!

melbourne kat in de zak

En dit is letterlijk een kat in de zak vinden.

melbourne kaartjes

In de afgelopen maanden heb ik zoooooveel kaarten gekregen en dit is slechts een kleine fractie van de kaarten die ik heb gekregen. Zo bizar en zo megalief dat ik zoveel support heb gekregen van familie en vrienden. Love kaartjes!

melbourne knuffelen met luna

Niet alleen ga ik de familie heel erg missen, deze kleine rakker ook. Luna is net een hond en wil alleen maar aandacht en knuffelen. Niet zo gek dat we besties zijn geworden!

melbourne happy jump

Vorige week ging ik nog een laatste keer mee naar zwemmen en ondertussen ging ik met de oudste Gymnastics oefeningen doen. Toen ik mocht kiezen zei ik de happy jump! En die sprong moest gevierd worden met een foto! Overigens ben ik ook mega trots op Mila, want zij heeft haar eerste zwemrace gehad en heeft het megagoed gedaan voor een 8-jarige, ze was zelfs sneller dan iemand van 10!

melbourne nederland in melbourne

Je laatste weekend in Melbourne zijn en er dan achter komen dat je een klein beetje Nederland in Melbourne hebt <3. Ook zag ik vorige week Mamma Mia 2 en als je die nog niet gezien hebt: ga hem kijken!! Het is zo feelgood en fout en reisachtig en prachtig en zoveel heerlijke liedjes. Alles wat je nodig hebt!

Ik kon natuurlijk niet weggaan zonder al mijn vrienden nog eens te zien! In 9 maanden tijd heb ik toch een klein clubje opgebouwd en deze mensen zijn fantastisch. Zo lief waren ze voor mij en ze gaven me echt een heel goed gevoel. Nog een klein beetje positiviteit na het stiekem toch wel heel erg moeilijk te vinden om de familie te verlaten.

melbourne afscheid nemen

De avond sloten we goed af met wat drankjes en live muziek in Beatles stijl. Een betere avond om afscheid te kunnen nemen had ik niet kunnen wensen :).

melbourne mexicaanse kikkererwtenburger

De rest van mijn week bestond uit reispreppen en nog meer laatste dingetjes en keren. Zoals nog 1x lunchen met vriendinnen. Deze Mexicaanse kikkererwtenburger was echt amazing! Vegan food hoeft in elk geval niet vies te zijn haha!

melbourne afscheidscadeaus

Mijn laatste avond was mooi en zwaar tegelijk. Ik kreeg prachtige cadeaus, zoals Minky de pinguïn die nu met me mee op reis is en opaal oorbellen. Prachtig wit met kleuraccenten en de nationale steen van Australië. Een mooier geschenk had ik me niet kunnen wensen.

melbourne au pair familie

En afscheid nemen van een familie waar je 9 maanden bij hebt gewoond en voor de kinders hebt gezorgd is bittersweet. Ik heb gelukkig het grote geluk dat ik ze over een half jaar weer zie. Dat houd me wel op de been en voor nu… op in het vliegtuig en voorwaarts naar 3 maanden reizen met als eerste stop: Cairns!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Katrien

    Superleuk om te lezen Joyce!!
    Echt bewonderenswaardig dat je dit gedaan hebt!

    Hoop dat er je een mooie reis te wachten staat. 🙂

    1. Life to Enjoyce

      Hoi Katrien, wat een lieve reactie dankjewel! Ik ben nu bijna 2 weken op reis en ik geniet van elke minuut, reizen is zo mooi. Bedankt voor het lezen en het achterlaten van een reactie,dat vind ik altijd leuk. Hopelijk geniet je met me mee van mijn avonturen op mijn blog. Liefs Joyce

Leave a Reply

Your email address will not be published.