arretjescake

Arretjescake met paaseieren

Pasen komt er weer aan en ik en mijn familie vinden het dan heerlijk om allerlei baksels op tafel te zetten zoals arretjescake. Uiteraard helemaal in Paasstijl.

Wat heb je nodig? (voor 1 arretjescake)

50 gram bastogne koekjes
250 gram roomboter
200 gram basterdsuiker
100 gram pure chocolade
2 el cacaopoeder
24 paaseitjes

arretjescake met bastognekoeken

Hoe maak je de arretjescake met paaseitjes?

  • Smelt de boter en chocolade apart van elkaar.
  • Meng de boter met de suiker totdat deze volledig is opgenomen.
  • Voeg ook de gesmolten chocolade en cacaopoeder hieraan toe.
  • Breek de koekjes en snijd 12 paaseitjes doormidden en voeg toe aan de cake.
  • Roer alles door elkaar en top de arretjescake af met de overige 12 paaseieren.
  • Zet de cake minstens 2 uur in de koelkast.

Tijdens feestdagen zoals Pasen, vind ik het heerlijk om lekker te eten met de familie. Arretjescake blijft een grote favoriet, omdat er veel chocolade in zit en omdat hij heel makkelijk te maken is. Voor deze Pasen geef ik er een nog feestelijker en meer chocolade tintje aan door er paaseitjes aan toe te voegen.

arretjescake met paaseieren

Het leuke van deze arretjescake met paaseitjes is dat je zelf je eigen paaseitjes kunt kiezen. Je kunt voor gewone eitjes kiezen, maar ook met een pralinevulling of bijvoorbeeld met koffiesmaak of salted caramel. Hierdoor geef je behalve een Pasen tintje ook nog extra smaak aan de cake.

Je begint met het smelten van de boter en chocolade. Dit doe je apart van elkaar en kan zowel in een pannetje als in de magnetron. Voeg de suiker toe aan de boter en roer net zo lang tot de suiker volledig gesmolten is. Doe hetzelfde met de gesmolten chocolade en cacaopoeder is. Schep dit mengsel in een ovenschaal.

Breek de koekjes en snijd de paaseitjes doormidden. Doe de bastogne koekjes en 12 paaseitjes in de cake en meng goed met elkaar. Top de arretjescake met paaseitjes af met de overige 12 paaseitjes. Zet de ovenschaal minstens 2 uur in de koelkast voordat je de arretjescake met paaseitjes serveert en bewaar hem verder ook in de koelkast.

 

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.Leave a Reply

Your email address will not be published.