Appel cranberry walnoot salade

appel cranberry walnoot salade

Dit is wat mij betreft de lekkerste salade die ik tot nu toe heb gemaakt. Een heerlijke smaaksensatie voor je mond!

Cranberries zijn natuurlijk een typisch najaarsingrediënt. Dan is het natuurlijk niet zo raar dat de cranberry ook echt naast de pompoen en zoete aardappel thuishoort in het rijtje van typische Thanksgiving gerechten. Naast het veelvoud aan eten dat de Amerikanen tot zich nemen tijdens dit fantastische diner, kan een voorgerecht natuurlijk niet ontbreken. En de combinatie van sla met het zoete van appel en cranberry, de crunchy noten en de zurige dressing, maakt het tot een perfecte smaakcombinatie.

salade met appel walnoot en cranberry

Wat heb je nodig? (Voor 4 personen, voorgerecht)

100 gram rucola
100 gram veldsla
20 gram cranberries
20 gram walnoten
50 gram feta
2-4 appels
30 ml koudgeperste olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 volle eetlepel honing
Peper en zout
1/2 eetlepel munt

thanksgiving cranberry salade

Hoe maak je de appel cranberry walnoot salade?

Neem een grote kom en doe daarin beide soorten sla. Snijd het eventueel in wat kleinere stukjes. Verdeel de cranberries en walnoten over de sla en verkruimel de feta eroverheen. Snijd de appels in blokjes en doe deze ook door de salade. Houd nog wat plakjes appel over ter decoratie. Neem nu een klein bakje en meng daarin de olie, citroensap, honing, peper, zout en munt. Wil je de dressing nog iets dunner dan kan je er eventueel wat water aan toevoegen. Schenk de dressing over de salade heen en geniet van deze herfstige Thanksgiving salade!

gezonde herfst salade

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Als jij een salade was, hoe zou je hem dan noemen?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.