Appelmoescrumble

appelmoes-crumble-4

Toen ik de eerste keer appelmoes had gemaakt hadden we er tijdens een huisgenootjesdiner appelmoescrumble mee gemaakt. Dat was zo lekker, dat ik met mezelf de uitdaging aanging om een gezonde appelmoescrumble ervan te maken. En oh ja die is gelukt hoor!

mango Wat heb je nodig?

○ 500 gram appelmoes
○ 1 eetlepel koekkruiden
○ 100 gram havermout
○ 50 boekweitmeel
○ 100 gram roomboter

appelmoes-crumble-1

mango Hoe maak je de appelmoescrumble?

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet alvast een kleine ovenschaal in. Wanneer je nog geen suikervrije appelmoes hebt gemaakt, volg dan dit basisrecept om het te maken. Schep de appelmoes vervolgens in de ovenschaal.

appelmoes-crumble-2

Meng de havermout met het boekweitmeel en de koekkruiden. Je mag er natuurlijk ook meer kruiden of kaneel aan toevoegen als je dat lekker vindt. Verdeel het havermoutmengsel over de appelmoes.

appelmoes-crumble-3

Smelt de roomboter in de magnetron of neem een pannetje en schep dit over het havermoutmengsel zodat het volledig bedekt wordt door de boter. Doe de crumble nu 20-30 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is geworden. En klaar is je schuldvrije en suikervrije appelmoescrumble!

appelmoes-crumble-5

mango Tips & Taste

Deze crumble is echt reuze lekker! Doordat je gebruik maakt van rijpere appels hoef je al geen suiker toe te voegen wat echt een uitkomst is. Natuurlijk is de crumble zelf glutenvrij, maar het meel is natuurlijk inwisselbaar voor elk soort meel dat jij lekker vindt. Ben je lactose-intolerant of wil je deze crumble nog gezonder maken? Gebruik dan in plaats van roomboter, kokosolie dat werkt ook prima! Oja, en weet je wat er stiekem ook heel lekker bij is? IJs! Je kan natuurlijk gebruik maken van guilty pleasure ijs, maar je kan ook heel eenvoudig ijs maken met een bevroren banaan en eventueel wat yoghurt. Dat wordt smullen! Ik vind dit echt lekker als toetje, maar ik heb er natuurlijk ook al heerlijk van gesmuld als tussendoortje, hoewel hij natuurlijk niet gemakkelijk eruit te scheppen valt. En wil je het nog gemakkelijker? Neem dan gewoon kleine stukjes appel met flink wat kaneel en koekkruiden, maar zorg er dan wel voor dat ook deze appel zachter en rijp is.

appelmoes-crumble-6

Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Eet jij graag een crumble? Eet smakelijk!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

10 comments

 1. Justine

  Ik heb er nooit bij stilgestaan dat je dit natuurlijk ook gewoon met appelmoes kan maken. Wat een goeie! klinkt heeerlijk <3

  1. Miss Craftsy

   Hahaha ja, dat was het geniale brein van mijn huisgenootje toen ik zei dat ik nog appelmoes over had!

 2. Xaviera

  Dat ziet er heerlijk uit! 😀

 3. Manon

  Weer een lekker recept, ziet er goed uit!

 4. Stacey

  Ooeh dit klinkt heerlijk en ga ik zeker een keer proberen!

  1. Miss Craftsy

   Thanks Stacey, ben benieuwd of je hem ook lekker gaat vinden!

 5. Manon

  Oeh wat lekker zeg! Weer zo’n goed idee 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.