Appelcrumble gebakje

 

gezond_appeltoetje2
Wat ben ik toch dol op toetjes! Nu ik eenmaal de smaak heb te pakken kom ik weer met een lekker en een best gezond toetje, dit keer een appelgebakje met crumble en noten, jammie!


Wat heb je nodig? (voor 4-6 personen)
3 appels met schil in stukjes (tenzij je nooit schil eet, het is wel gezonder ;))
1 eetlepel citroensap
80 gram gemengde noten
1 tl kaneel
1 el suiker (of honing verdunt in de magnetron)
75 gr koude roomboter
75 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr suiker
50 gr havermout

Hoe maak je het?
Snijd de appels in blokjes als je dat nog niet gedaan had ;). Besprenkel de appels met het citroensap en voeg de kaneel en de eetlepel suiker toe. Meng het goed met elkaar en voeg dan de noten toe. Meng dit ook goed met elkaar en laat alle smaken even op elkaar inwerken.

gezond_appeltoetje6
In de tussentijd gaan wij gewoon verder met het kruimeldeeg. Doe de blokjes boter in een kom. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de suiker toe en meng dit goed met elkaar met je handen. Het moet dus geen deeg worden, maar allemaal kruimels. Dit lukt het beste met koude handen en vervolgens het deeg tussen je handen te wrijven. Dan voeg je de havermout toe en meng dit goed met de kruimels.

gezond_appeltoetje5
Doe het appelmengsel vervolgens in een ovenschaal en verdeel daarover het kruimeldeeg. Bak de appelcrumble af in 30 minuten op 200 graden.

gezond_appeltoetje3
gezond_appeltoetje4
gezond_appeltoetje2
Eet smakelijk!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

5 comments

 1. Digna

  Heb hem net gemaakt, Echt een AANRADER!

  1. Miss Craftsy

   Aaaaah wat leuk om te horen! Ik bloos helemaal 😀 En ik ben echt heel superblij dat je het gebakje zo lekker vond! Smakelijk!

 2. Lisa

  Oeehh, dat klinkt echt heerlijk!

 3. Dionne

  hmmm, dit ziet er heerlijk uit!

 4. Manon

  Dit is super lekker !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.