amethist

Amethist

Meer rust en kalmte in je leven nodig? Of heb je vaak hoofdpijn en slaapproblemen? Dan is de amethist een goede edelsteen om bij je te hebben. Lees hier over alle voordelen.

De amethist is een paars gekleurde doorzichtige steen met een mooie glans. De steen behoort tot de sterrenbeelden vissen, waterman en maagd en mag je de steen niet in het zonlicht houden om te voorkomen dat hij gaat verkleuren. Je reinigt en laad de steen op door hem in lauw stromend water te houden, in de aarde te stoppen en/of hem een nacht in het volle maanlicht achter het raam te leggen.

Mentale voordelen amethist

De amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. Hij zorgt ervoor dat je meer zelfinzicht krijgt en dat je eerlijker wordt tegenover jezelf zodat je mogelijk schadelijk gedrag, zoals bijvoorbeeld een (alcohol)verslaving, de baas kunt zijn. Ook helpt het om oude angsten te overkomen. Over het algemeen helpt deze steen om meer rust en kalmte in jezelf te creëren en geeft het meer evenwicht.

Fysieke voordelen amethist

Ook voor je lichaam heeft de amethist verschillende voordelen. Zo heeft het een positieve werking op je zenuwstelsel, helpt de steen tegen hoofdpijn en migraine en voorkomt het sneller nachtmerries en andere slaapproblemen. Dit komt doordat de steen helpt om beter om te gaan met je zorgen en het malen van je gedachten. Leg de amethist bij slaapproblemen onder je kussen of op je nachtkastje. Ook bij spanningshoofdpijn waarbij je ook je nek en schouders verkrampt blijkt deze kristal al vaak geholpen te hebben. Leg hiervoor de steen op je voorhoofd of draag hem aan een kort kettinkje. Heb je last van hormoonproblemen? Draag de steen dan dicht bij je. Vooral je alvleesklier die aangetast wordt bij diabetes, heeft hier echt baat bij. In de amethist zit vrij veel ijzer, waardoor dit een direct voordeel biedt op de bloedsomloop en hartvaten, waardoor een betere bloedsomloop gestimuleerd wordt en huidklachten van binnenuit aangepakt worden. Tenslotte helpt de amethist ook wanneer je last van hyperventilatie hebt.

Emotionele voordelen amethist

Heb je in het verleden veel meegemaakt en ben je daardoor emotioneel niet in balans? Een amethist kan je helpen om meer inzicht te krijgen in emotionele processen waardoor je pijnlijke ervaringen beter kunt verwerken. En ben je zenuwachtig en gestressd? Dan helpt hij je concentratie te verbeteren en negatieve gedachtepatronen en gewoonten los te laten. Daarnaast leer je ook om meer met compassie en zonder oordeel te kijken naar jezelf en anderen en het verschil te zien tussen wat echt belangrijk is en wat niet.

Spirituele voordelen amethist

De amethist kan ontzettend goed gebruikt worden om een ruimte te zuiveren door haar reinigende werking. Samen met de bergkristal en de rozenkwarts wordt deze werking versterkt door haar harmonische sfeer. De steen stimuleert de bovenste chakra’s waardoor het de intuïtie, spirituele groei en inzichten kan bevorderen, zeker voor mensen die voor het eerst in aanraking komen met spiritualiteit. Daarom is de steen ook uitstekend als meditatiesteen te gebruiken, waardoor je sneller de stilte in jezelf vindt.SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.