Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in Life to Enjoyce en mijzelf! Om je een goed en realistisch beeld te kunnen geven van mijn blog en mijn verhaal, is het goed om helemaal terug te keren naar 2007, het jaar dat hypothyreoïdie bij mij geconstateerd werd.

Joyce Diebels

life to enjoyce

Een grote sprong terug naar 2007 brengt ons naar het moment dat ik nog op de Middelbare school zat en het enige wat ik wilde was slapen zodra ik uit school kwam. Ik was altijd een springend blij kind geweest en ineens was dit weg. Toen ik ook om de haverklap begon flauw te vallen, ben ik naar de dokter gegaan en kreeg ik de diagnose hypothyreoïdie. Daarna duurde het een hele tijd voordat mijn medicatie goed aansloeg. In die tijd dealde ik ook met overgewicht en een traag werkende schildklier hielp daar niet echt bij. 

Een paar jaar later had ik dieet na dieet gevolgd en hoewel ik hier en daar wel afgevallen was, voelde ik me nog steeds niet beter. Ik bleef terugvallen naar de suikerhoudende chocolade, ijs en koekjes en vond sporten eigenlijk ook niet leuk. Bovendien was ik de persoon die eigenlijk altijd al slecht at en een eetlepel aan groente per dag al veel vond. Toch wist ik wat er moest veranderen en daar begon mijn health journey pas echt.

Ik besloot het roer om te gooien en leerde dat heel veel schildklierpatiënten ondanks de medicatie nog veel struggelen met verschillende symptomen waardoor ze niet hun beste leven kunnen leiden. Ik maakte een hele grote doorslag toe ik op sportgebied niet alleen meer ging sporten, maar ook aan krachttraining ging doen waardoor ik een veel getoneder lijf kreeg. En op eetgebied? Daar skipte ik de pakjes en zakjescultuur, kookte en at veel meer wholesome en natuurlijk eten. Vooral de periode dat ik paleo en koolhydraatarmer at zorgde voor veel vooruitgang in mij op mijn best te voelen. 

 

Deze aanpak ging eigenlijk een hele tijd goed, totdat ik merkte dat hoeveel effort ik ook in mij stak, ik me niet beter ging voelen en ook geen gewicht meer verloor. Tegelijkertijd switchte in ik die periode van anticonceptiepil omdat ik wilde stoppen met de Diana pil. Hierdoor kwam mijn acne waar ik sinds jonge tiener al last van had terug, heb ik van alles en nog wat geprobeerd, maar de acne en al mijn andere problemen bleven. 

Flash forward naar 10 jaar later waar ik eind 2017 ineens heel erg veel last kreeg van buikproblemen zoals een opgeblazen gevoel, krampen en gasvorming. Niemand die er wat aan kon doen en intussen voelde ik me maar slechter en slechter. Daarom moest ik nood gedwongen glutenvrij en zuivelvrij eten en ben ik volledig gestopt met anticonceptie. Dit resulteerde naast acne in andere problemen zoals overmatig haargroei en geen menstruatie van meer dan een jaar. In het begin dacht ik dat alles nog wel meeviel en ik het zelf wel kon fixen, want ik at toch gezond en zorgde toch goed voor mezelf? 

Uiteindelijk heb ik de hulp ingeroepen van een naturopaat om mijn problemen op een natuurlijke wijze te helen in plaats van een gewone dokter omdat deze mijn problemen alleen maar wegnam met medicatie in plaats van de oorzaak weg te nemen. Op dit moment zijn we nog druk bezig om te kijken wat er mis is met me en hoe we dit het beste kunnen aanpakken. 

Met Life to Enjoyce hoop ik je te inspireren met mijn persoonlijke verhalen en hoe jij zelf het optimale en beste uit jouw lijf en leven kunt halen om je beste leven te leiden en te leren van de fouten die ik maakte zodat jij ze niet hoeft te maken. Daarnaast hoop ik je nog beter te kunnen helpen omdat ik op dit moment ook bezig ben met een opleiding tot Life Coach en daarmee hoop vele mensen te kunnen helpen om hun doelen op de beste manier mogelijk te bereiken. Met als hoofddoel natuurlijk: live a life to enjoyce!