LTE opera house

A Life to Enjoyce April: Guus Meeuwis & Sydney

April was een maand om nooit te vergeten met als hoogtepunt Koningsdag vieren met Guus Meeuwis in Sydney!

LTW panda

Melbourne is een stad van de vele festivals en food truck gelegenheden. Elk weekend is er wel wat te doen. Zo was er ook het Light Festival dat in het teken van China stond.

LTE Light Festival

En dat zag er dan heel kleurrijk en prachtig uit!

LTW Light Festival Melbourne

Schattig toch? Zo waren er verschillende stellages zoals deze en een podium waar we Chinese optreden met zang, muziek en dans was.

LTE Wall Climbing

Long story short. Sinds ik terug ben in Melbourne is het met mijn werk, studie en gezondheid best wel stressen geweest. Op een gegeven moment ging dat niet meer, waardoor ik besloten heb om te au pairen voor een gezin met wat minder uur en wat oudere kinderen. Een rustigere omgeving en een familie waar ik persoonlijk meer bij pas omdat ze hetzelfde over dingen denken.

LTE upunlimited climbing

Toen ik verhuisde was het herfstvakantie en dus waren de kinderen lekker vrij. Een goed moment om ze meteen wat beter te leren kennen en meteen mijn eigen grenzen op te zoeken. We gingen namelijk wandklimmen en omdat ik niet zoveel armkracht heb en hoogtes soms best eng vind, was dit een challenge. Een challenge die ik overwonnen heb! Ook ik heb geklommen en het abseilen en loslaten was confronterend, maar uiteindelijk gaf het zo’n kick om dit te doen!

LTE Brunch Elsternwick

De meeste weekenden vinden zo plaats. Ik met vriendinnen die lekker gaan brunchen om even goed bij te kletsen. En deze dag was zo stralend mooi dat we hierna een middagje strand eraan vast plakte. Wat een leven he!

LTE flying bear sydney

Toen was het Koningsdag! Een dag die ik vierde met mijn vriendin Manon in Sydney. We verbleven in de prachtige wijk Kirribilli waar we brunchten direct aan het water. Meteen instant vakantiegevoel!

LTE Kingsday Sydney

Uiteraard konden onze oranje outfits niet achterblijven, want we gingen Koningsdag wel op hele speciale wijze vieren.

LTE kingsday sydney 3

Namelijk samen met Guus! Guus Meeuwis was namelijk helemaal naar Sydney gevlogen om daar met Koningsdag op te treden.

LTE Kingsday Sydney 2

Samen met bijna 3000 andere Nederlanders hebben we er een waar feestje van gemaakt. De sfeer was fantastisch en van de polonaise lopen op Per Spoor en springen op het dondert en het bliksemt tot aan armen zwaaien en keihard meebrullen op Brabant. Ik denk niet dat ik Koningsdag ooit zo tof heb gevierd!

LTE kingsday sydney 4

Me in my happy place. In het oranje! Het concert vond plaats in het Luna Park, een soort van kermis en mini attractiepark. Superleuke locatie!

LTE opera house

Uiteraard bezochten we ook alle highlights van de stad. Manon was hier nog nooit eerder geweest, dus het Opera House, botanical gardens en de Harbour Bridge passeerden de revue.

LTE Bondi Beach

De dag na het concert bezochten en relaxte we bij Bondi Beach en deden we een stukje van de coastal walk.

LTE spit bridge to manly walk 2

Ik bleef zelf nog wat extra dagen in Sydney en besloot om wat nieuwe dingen te doen. Een daarvan was een hike van Spit Bridge naar Manly. Die loopt langs het water en is prachtig zoals je kunt zien!

LTE Spit Bridge to Manly Walk

Ze zeggen dat de route zo’n 10 kilometer is maar je er wel 3 tot 4 uur over doet. Dat is zeker waar, alleen had ik aan het einde van de dag wel zo’n 16 kilometer gelopen haha. De route voelde zeker langer aan, maar het was het elke stap waard!

LTE cockatoo island 5

Vanaf Manly kun je de ferry pakken terug naar het vastland en vanaf de boot krijg je een prachtig uitzicht op het Opera House en de brug. Het was net na zonsondergang, dus ik had mega veel geluk met het licht! Grappig detail, ik was aan het bellen met mijn moeder toen deze foto werd genomen en we hadden uiteindelijk een onderonsje omdat ze letterlijk aan de lijn was toen iemand deze foto nam en het heel grappig was geweest als ze keihard ‘boe!’ had geroepen :).

LTE cockatoo island sydney

Op mijn laatste dag in Sydney meette ik met mijn Amerikaanse vriendinnen Libby en Kelly die ik waarschijnlijk niet meer zou zien omdat ze beiden terug gaan naar Amerika.

LTE cockatoo island 4

Ze namen me mee naar Cockatoo Island, een klein eiland gelegen in de baai en uiteraard kom je hier per ferry.

LTE cockatoo island 3

Er zijn hier geen kaketoes meer te vinden (hoewel we ze uiteindelijk nog wel luidkeels over onze hoofden zag vliegen toen we weer terug in de Botanical Gardens waren), omdat het eiland is gebruikt als scheepswerf tijdens de Tweede Wereldoorlog.

LTE cockatoo island 2

Er werden dus veel schepen hier gebouwd voor WO2 en daar zie je voornamelijk de restanten van waar je middels een audiotour en borden veel over kunt leren. Daarnaast zijn hier ook vele convicts heen gestuurd en in cellen in de grond gegooid zonder enige vorm van menselijkheid. Zo bizar als je hierover hoort en leest.

LTE cockatoo island

Naast de historie is Cockatoo Island vooral een erg mooie en instagrammable plek om te zijn. De kleuren en het licht zijn prachtig en we hebben een hele toffe tijd hier gehad. Zeker een aanrader! Wil je trouwens meer weten wat je allemaal in Sydney kunt doen? Lees dan ook dit artikel over mijn 10 favoriete dingen in Sydney?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.