bay of islands dolphin cruise (8)

9 toffe dingen om te doen in de Bay of Islands

144 eilandjes met goudbruine stranden, prachtige baaien en wonderschoon aquablauw water. Maak kennis met de Bay of Islands, gelegen op het noordelijkste stukje van Nieuw Zeeland.

russell museum (3)

De Bay of Islands zijn gelegen ten noorden van Auckland en is een prima uitvalsbasis voor een paar dagen. Het bevindt zich in het noordelijkste punt van het Noordereiland en is gemakkelijk per auto, bus of trein bereikbaar.

1. Russell

Een van de leukste plekjes in the Bay of Islands om te bezoeken. Als je verblijft in Paihia kan je heel gemakkelijk de ferry pakken naar Russell om door dit schattige plaatsje te wandelen. Russell is ooit de eerste hoofdstad van Nieuw Zeeland geweest omdat hier alle schepen en piraten aan land kwamen. Zo vind je hier het eerste hotel met een alcohol licentie (uiteraard met nummer 1), een museum en heeft de kerk kogelgaten in de muur toen een stel schippers een beetje te dronken waren.

russell flagstaff hill (8)

2. Flagstaff Hill

En als je dan toch in Russell bent, beklim dan ook Flagstaff Hill dat zich ten westen bevindt van het eilandje. Tijdens eb kan je het pad avontuurlijk bewandelen over het strand en door het bos, maar als je minder avontuurlijk bent of het vloed is zoals wij hadden, dan kan je ook prima over de weg. Het is heerlijk rustig bovenaan te top en een perfecte ontbijtplek voor mij ?.

bay of islands hole in the rock

3. Hole in the Rock cruise

Wat is nu leuker dan alle eilandjes zien per boot? Okee, het is bijna onmogelijk om alle eilandjes te zien en zoals je zult leren zijn het eigenlijk geen eilandjes te noemen, veel van deze 144 stuks zijn gewoon rotsen die uit het water steken. Een boot neemt je mee naar de Hole in the Rock wat een van de populaire hotspots is om te bezoeken van de Bay of Islands. Wanneer het water niet te robuust is, kan je hier ook met de boot doorheen varen. Ook tof aan deze tour is dat ze voor je op zoek gaan naar zeehondjes én, nog leuker, dolfijnen gaan spotten! Zo hadden we dolfijnen vlakbij onze boot en konden we ook met ze zwemmen als we wilden!

bay of islands dolfijn

4. Cape Reinga

Wil je het meest noordelijke puntje van Nieuw Zeeland bezoeken? Dan kan je naar Cape Reinga! Hier vind je een vuurtoren, prachtige natuur en tijdens een dagtour stop je op nog meer plekken waar je bijvoorbeeld gaat zandboarden.

paihia (4)

5. Paihia

Dit is waarschijnlijk je thuisbasis wanneer je in de Bay of Islands verblijft. Dit plekje is ook ontzettend schattig. Er is een vredig strandje en er zijn verschillende restaurants en winkels waar je heerlijk kunt vertoeven. Ook zijn er een aantal mooie beelden, is er een intsagrammable ‘Wings’ muur en een hele grappig versierd openbaar toilet. Ik zou er bijna een speurtocht voor kunnen uitzetten haha ?.

6. Skydiven

Nieuw Zeeland is avontuurlijk en skydiven hoort daar zeker weten bij. Ben jij een adrenaline junkie en wil je graag skydiven, dan is dit niet alleen een hele mooie plek, maar waarschijnlijk ook de goedkoopste plek waar je kunt gaan skydiven!

paihia joyces rd (2)

7. Haruru Falls

Heb je zin in een lange wandeling, dan kun je naar de Haruru Falls wandelen. Dit zal ongeveer zo’n 3 uur in beslag nemen en je kan ofwel dezelfde weg terug wandelen of een detour nemen.

8. Hike je weg door Bay of Islands

Heb je zin om te wandelen, dan zijn er megaveel tracks die je kunt bewandelen. Wanneer je het kantoor van GreatSights binnenloopt (voor je tickets voor tours en de ferry), dan kan je daar een plattegrond meenemen waarop alle tracks staan, ideaal!

bay of islands dolphin cruise (11)

9. Waitangi

In Waitangi vind je de Waitangi Treaty Grounds en museum. Wil je in de cultuur van de Maori duiken en hoe zij leefden en nog steeds leven, hoe zij hun stempel hebben gedrukt op dit prachtige land en meer? Maak dan een daguitstapje naar deze bijzondere plek en leer alles over deze geschiedenis. Zeker de moeite waard!

Wat ga jij allemaal doen in de Bay of Islands?

 The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.