noosa laguna lookout (8)

8x dingen om te doen in Noosa

Wandelen door een nationaal park langs een prachtige kustlijn, relaxen op het strand of dieren spotten in Steve Irwin’s zoo. Dit zijn een paar van de must do’s in Noosa!

Noosa is een schattig klein plekje aan de oostkust van Australië, gelegen tussen Rainbow Beach en Brisbane. Noosa is niet heel groot en veel Australiërs komen naar Noosa als vakantiebestemming. Je zult dan ook ervaren dat je een echte vakantiesfeer hier zult proeven met een strand en boulevardachtige straat met schattige boetiekjes.

noosa national park coastal walk (2)

1. Noosa National Park

Een van de leukste dingen om te doen in Noosa is het nationale park bezoeken. Hier vind je allerlei tracks die je kunt wandelen midden door de bossen en je kunt er wildlife spotten zoals hagedissen en slangen. Wanneer het erg warm is, is het ook een verademing om in de verkoelende en beschutte bossen te lopen.

noosa national park coastal walk (5)

2. Ocean Walk

Ik wil een van de tracks in het park in het bijzonder aandacht geven en dat is de ocean track die, zoals de naam al aangeeft, langs de oceaan loopt. De track is zo’n 2,5 uur lopen van Noosa Beach naar Sunshine Beach of andersom en je wordt getrakteerd op prachtige uitzichten en baaien. Geniet van rotsformaties, baaien met helderblauw water en andere plekken zoals Devil’s Gate waar woest golven tegen de rotsen aan slaan of Granite Bay waar toeristen met granieten stenen mooie figuren hebben gemaakt. De wandeling is redelijk gemakkelijk maar het stuk dichterbij Sunshine Beach is wat meer klimmen.

3. Noosa Beach

Geniet van het zonnetje en kom tot rust op het strand van Noosa. Een fijn strand met een mooi uitzicht op het nationale park.

noosa sunshine beach (2)

4. Surfen op Sunshine Beach

Hoewel je kunt surfen op Noosa Beach en wellicht wat van de baaien in het park, kun je vaak het beste surfen op Sunshine Beach. Wil je dus wat golfen vangen, dan is hier je beste kans. Uiteraard kan je hier ook lekker zonnen.

noosa laguna lookout

5. Laguna lookout

Wat is een stad zonder lookout? Bij deze lookout heb je een mooi uitzicht op de lagune en bergen terwijl je wat bootjes in het water ziet dompelen. De beste tijd om naar deze lookout te gaan? Natuurlijk met zonsondergang! Neem een kleedje mee en wat te snacken en geniet van de zon die langzaam achter de berg zakt.

6. Hastings street

Het keuvelige van Noosa vind je in Hastings street. Hier krijg je een instant vakantiegevoel bij met de boulevardachtige vibe en de high fashion boetiekjes. Neus lekker in de boetiekjes of plof neer bij een van de restaurants of barretjes die je hier kunt vinden.

australia zoo (13)

7. Australia Zoo

De meest bekende dierentuin van Australië is op dagtrip afstand van Noosa. Ontdek zelf de dierentuin van Steve Irwin en maak kennis met alle dieren die allemaal een naam hebben en je zelfs van dichtbij kunt zien wanneer het personeel ermee uit de hokken komt lopen.

noosa (6)

8. Spot graffiti

Tijdens mijn verblijf heb ik ook wat graffiti gespot vlakbij de Coles en bij Lanyana Way. Daar vind je een mooie muurschildering van Noosa en in een steegje daar vlakbij vind je mooie spreuken op de muren. Erg leuk en instawaardig!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

1 comment

  1. Davina van Latcho Drom

    Ooh! Noosa is blijkbaar nog niet veel veranderd! Eén van mijn favoriete plekjes langs de oostkust van Australië! Hastings Street vond ik ontzettend gezellig om door te wandelen en te snuffelen in boetiekjes. Beste tip die ik gekregen had was echter van een local om naar de camping Noosa River Holiday Park te gaan. Ook als je niet op de camping verblijft ben je er namelijk welkom om er rond te hangen. De camping is gelegen aan de Noosa river. Het was er zalig relaxen aan de oevers van de rivier, leuk om te kijken naar de voorbijvarende bootjes met vissers, stand-up paddlers of kano’s. Ook heerlijk om er te zwemmen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.