magnetic arthur lookout

7x wat te doen op Magnetic Island

Magnetic Island heeft een magnetisch effect op je zintuigen. Een klein eiland met prachtige natuur, waar nog de rust te vinden is omdat het nog niet zo toeristisch is en waar je rond kunt cruisen in een 4WD of een Barbie auto. Wat kan jij doen op Magnetic Island?

Wat te doen op Magnetic Island?

Magnetic Island dankt haar naam aan het magnetische effect dat het eiland zou hebben op het kompas van Captain Cook, de ontdekkingsreiziger die de oostkust van Australië ontdekte. Of het klopt of niet, het eiland heeft zeker een magnetisch effect op je zintuigen. De natuur is er namelijk prachtig en daardoor is het een steeds populairdere backpackersbestemming geworden. Je kan Magnetic Island bezoeken door de ferry te nemen vanuit Townsville naar Nelly Bay. En ook al is het eiland klein, er is genoeg te doen tijdens jouw verblijf hier.

magnetic island

1. Huur een auto

Hoewel je het eiland te voet kunt ontdekken of de lokale bus kunt nemen, is de gemakkelijkste weg om een auto te huren. Het eiland staat bekend om haar schattige roze gekleurde Barbie auto’s die zeker fotogeniek zijn. Wil je het hele eiland echter verkennen, dan is een 4WD een aanrader omdat je hiermee ook over alle zandwegen mag komen. Een 4WD kan je al huren vanaf 120 dollar per dag.

magnetic forts walk (4)

2. The Forts Walk

Als je iets per se moet doen op het eiland dan is het wel The Forts Walk omdat dit alles heeft. Via een wandeling van ongeveer 45 minuten door een prachtig bos klim je omhoog richting een fort. Dit fort en alle omliggende gebouwen die nu ruïnes zijn, zijn gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen Japan en met alle informatieborden duik je in de geschiedenis van deze verschrikkelijke oorlog. Bij het fort kan je op het dak klimmen waardoor je een prachtig uitzicht hebt over het eiland. Niet alleen het eindpunt is prachtig, ook het bos zelf want dit is de plek waar je wilde koala’s kunt spotten. Zo had ik het geluk om een koala mama en baby te spotten en ook een echnidna!

magnetic arcadia wallaby (2)

3. Voer Rock Wallaby’s

Nog geen wallaby’s gezien of kan je er geen genoeg van krijgen? Bij Geoffrey Bay in de buurt in Arcadia kan je wallaby’s voeren. In de namiddag komen ze tevoorschijn vanuit de rotsen en kan je deze schattige diertjes spotten. Ze zijn wild en je kan er niet altijd even dichtbij komen, maar ze houden van een goede wortel en appel, dus als je deze in je tas hebt kan je ze wellicht briben om dichterbij te komen.

magnetic hawkings lookout (2)

4. Klimmen naar Hawkings Lookout Point

Heb je nog geen genoeg gekregen van mooie uitzichten, dan kan ik je Hawkings Lookout Point bij Picnic Bay zeker aanraden. Deze klim gaat over smalle zandpaadjes en rotsen en is zeker iets uitdagender dan The Forts Walk, maar zeker niet minder leuk. Geniet van de wandeling en geniet nog meer van het prachtige uitzicht dat deze lookout te bieden heeft. Op een mooie dag kan je ook Townsville heel goed zien liggen. Uiteraard kan je eenmaal weer beneden genieten van een verfrissende duik en zonsessie op Picnic Bay.

magnetic picnic bay

5. Van de zonsondergang genieten

Er zijn twee plekken waar je de zonsondergang mooi kunt zien. Mensen die een hele dag een 4WD hebben rijden vaak via de zandweg naar West Point om daar de zonsondergang te zien en de zon in de zee te zien zakken. Een andere, meer toegankelijke plek is Horseshoe Bay. Hier wordt de baai omgeven door mooie bergen en krijg je ook een heel sereen plaatje van een zonsondergang. Verder is Horseshoe Bay ook erg leuk om rond te struinen.

magentic florence bay

6. Radical & Florence Bay

Deze twee baaien zijn alleen bereikbaar per 4WD of de benenwagen en zijn heerlijk verborgen. Hierdoor zijn ze totaal niet toeristisch en daardoor een perfecte plek om even tot rust te komen en volop te genieten van wat de natuur te bieden heeft. Mijn persoonlijke favoriet is Florence Bay omdat ik deze net wat mooier vindt. En houd je van snorkelen dan is dit ook een mooie plek om je duikbril en snorkel erbij te pakken. Met een beetje geluk ankeren er bootjes die wat voer in de zee gooien zodat er volop vissen en vriendelijke haaien te vinden zijn.

magnetic forts walk (2)

7. Koala Sanctuary

Heb jij de droom om een koala vast te houden? Op Magnetic Island vind je ook een sanctuary waar je ook een koala mag vasthouden en andere dieren kunt bekijken en aaien. Zeker een leuk uitje om te doen!

Uiteraard zijn er ook heel veel restaurantjes en cafés te vinden om lekker bij te chillen en volop baaien en stranden voor een heerlijke relaxte dag. Wat ga jij doen op Magnetic Island?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.