agnes water red rock trail (4)

7x dingen om te doen in Agnes Water & 1770

Agnes Water is de perfecte plek om een tussenstop te maken aan de oostkust van Australië wanneer je goedkoop beginner surflessen wilt volgen. Maar dit kleine dorpje heeft nog meer te bieden dan dat. Wat dat is? Dat lees je hier!

agnes water surfen

1.Leer surfen

Op Agnes Beach en haar omliggende stranden kan je heel goed surfen. De golven zijn niet mega groot en zijn daarom perfect voor mensen die nog nooit hebben gesurft. Niet alleen zijn de golven perfect, het prijsje ook. Zo heb ik surflessen genomen bij Reef 2 Beach die surflessen aanbieden al vanaf $17,- (online geboekt via BookMe) voor 3 uur surfles per dag. Kleine noot: het wil natuurlijk niet zeggen dat de golven altijd goed zijn. Soms zijn er totaal geen golven en soms is het weer best robuust. Hoe dan ook, een goedkopere plek ga je niet vinden!

agnes water paperbark trail (4)

2. Paperbark Rainforest Walk

Aan de rand van Spring Road, net iets buiten het centrum van Agnes Water vind je een bosrijk gebied en het Paperbark Rainforest Walk. De wandeling die je hier kunt doen, neemt slechts een kwartiertje in beslag, maar de prachtige natuurrijke omgeving waarop je getrakteerd wordt is het het zeker waard om hierheen te gaan. Het bos bestaat uit lange, lichtbruine thee bomen die mooi afsteken tegen al het groen. Ook het pad is bijzonder. Je loopt niet over een zandweg, maar je huppelt over stepping stones en afgezagen boomstammen en stenen. Hoe leuk?!

agnes water james cook monument

3. Bezoek het Cook’s Monument

Captain Cook is de ontdekkingsreiziger die veelal de oostkust van Australië heeft ontdekt en ter ere van hem vind je een monument in het schattige dorpje 1770 wat naast Agnes Water ligt. En omdat Australiërs zo ontzettend goed zijn in het benamen van plekken, mag jij raden in welk jaar deze plek werd ontdekt ;). Het monument is op zichzelf niet zo heel bijzonder, maar de omgeving wel. Je kan er namelijk naar beneden lopen voor een duik in het water of om lekker te vissen, of je kan er een wandeling maken richting Round Hill Head. Onderweg hike je door een prachtig bos en op bepaalde momenten in het jaar kun je er veel vlinders vinden. Daarom word deze wandeling liefkozend Butterfly Walk genoemd.

agnes water 1770 lookout (4)

4. 1770 & de Headlands lookout

Rijd of wandel je iets verder omhoog over de Captain Cook Drive, dan bevind je je daadwerkelijk in 1770. Ten noorden van het dorpje vind je de Headlands en vanaf hier heb je prachtige uitzichten over het water. Er zijn twee lookouts in dit gebied, eentje ligt op ongeveer 100 meter en de andere op 350 meter vanaf de parkeerplaats en zijn eenvoudig te bewandelen. Heb je zin in een langere wandeling, dan zijn er ook verschillende tracks in de buurt die je kunt doen.

agnes water red rock trail (10)

5. Red Rock Trail

Ben je echt in voor een langere wandeling, dan raad ik je zeker de Red Rock Trail aan. Deze ligt tegenover de Paperbark Trail en is te bereiken via een zandpad waarna je een strand betreed. Als je het strand overloopt, begin je zo aan de trail. De wandeling is geen loop, dus wat je allemaal bewandelt, loop je ook weer terug, wat goed is om even in de gaten te houden. Je kan er daardoor altijd voor kiezen om maar een gedeelte van de track te doen. Het mooie aan deze wandeling vond ik dat het zo verlaten is en absoluut niet toeristisch. Sterker nog, ik was volledig alleen en ik kon in alle rust genieten van de stranden en golven. Bijzonder zijn de mooie, rode rotsen langs de kust en waar deze wandeling haar naam aan te danken heeft. Wederom een goed uitgedachte naam vanuit de Australiërs haha. Iets verderop van de eerste rode rotsen kwam ik oog in oog te staan met 8 wallaby’s in het wild. Ook zeker een hele bijzondere ervaring!

agnes water lookout

6. Spot de zonsondergang

Hoewel Headlands in 1770 een goede spot is voor een zonsondergang, is er ook een prachtige plek in Agnes Water zelf. Vlakbij het Agnes Water Museum vind je een pad dat door een bos loopt. Ongeveer na 10 minuten lopen kom je vervolgens bij een lookout waar je in alle rust kunt genieten van de zon die langzaam achter de bergen verdwijnt terwijl je uitkijkt op het water en de omliggende natuur.

7. Zwemmen in Agnes Beach

Voor een dagje lekker relaxen kun je altijd zwemmen en zonnen op het heerlijke strand van Agnes Beach. Plaats je handdoekje neer en geniet van de golven en surfers.SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.