eetdagboek zoete aardappel soep

6x gemakkelijke en gezonde soep

Soep is dé manier om lekker veel groenten binnen te krijgen en waarvan je gemakkelijk meerdere porties kunt maken voor een gezonde lunch. Daarom 6x gemakkelijke en gezonde soep.

zoete aardappelsoep 2

Zoete aardappelsoep

Deze romige zoete aardappelsoep bevat eigenlijk alleen maar zoete aardappel, kokosmelk, kruiden en bouillon. En toch vult deze soep als een malle door de gezonde vetten van de kokos en de koolhydraten uit de zoete aardappel. Mocht je nog wat meer honger hebben, dan kan je altijd wat cashewnoten toevoegen aan je soep.

Wortel kerriesoep

Ben je meer een zoetekauw maar wil je toch genoeg groenten binnenkrijgen, dan is deze wortel kerriesoep wat voor jou. Er zit lekker veel vitamine C in wortel en geeft een enorme gezondheidsboost aan je lijf. De kurkuma werkt ontstekingsremmend en is heel goed om je lijf en hormonen in balans te krijgen. Tenslotte zal de crème fraiche voor de nodige vetten en proteïne zorgen en je een vullend gevoel geven. Wil je een nog gezondere optie maken? Kies dan voor Griekse yoghurt of Skyr.

Paprikasoep met croutons

Deze soep is echt heel erg makkelijk te maken. Wat tomaten pomodoro en paprika in de blender en wat kikkererwten in de oven. Even wachten en klaar is de paprikasoep! Dit is denk ik wel mijn favoriete go to lunch en komt het dichtste bij in de buurt van een good old tomatensoepje.

Thaise kip kokossoep

Deze soep is echt mega gezond en goed voor je. Volop proteïne van de kip en lekker veel groenten die je een goede boost voor de namiddag geven. En de kokosmelk. Zoooo lekker! En je keert met deze soep weer even terug in Thailand met de heerlijke Aziatische geuren. En vanwege de Thaise groenten heeft de Thaise kip kokossoep ook een goede bite. Lekker anders!

Linzensoep

Linzen zitten vol eiwitten en vezels en is een goede vervanging voor vlees. Ik vind het voornamelijk lekker in een curry, maar deze linzensoep doet ook goed recht! Helemaal als je hem aftopt met Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Wat een feestje!

Pompoensoep

De goede oude pompoensoep. Een seizoensliefhebber voor in de herfst en met kruiden zoals kaneel maak je hem extra warm van smaak. Ideaal om je nog meer op te warmen tijdens het gure weer.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.