waarom thee gezond is

6 redenen waarom thee zo gezond voor je is

Een dag zonder thee is een dag niet geleefd. Naast dat het mijn go to drankje is, is het ook nog eens heel gezond voor je, helemaal de verse soorten.

Sinds ik voor mijn verjaardag een keertje verse thee heb gehad, kan ik niet meer zonder. Ik heb inmiddels dan ook een heel fijn voorraadje van Simon Levelt soorten, vooral de groene thee smaakjes. Naast dat het dus heel erg lekker is, is het dus ook heel gezond voor je.

1. Goed voor je vochtbalans

Thee is heel gemakkelijk in te ruilen voor water als je van wat meer smaak houdt. Zo wordt het gemakkelijker om je dagelijkse 2 liter binnen te krijgen. Dat helpt niet alleen lekker bij het doorspoelen en om je lichaam aan de gang te houden, het werkt ook goed tegen je ‘honger’ gevoel.

simon levelt

2. Thee helpt bij het afvallen

Groene thee is de gezondste die je kunt drinken. Door de gezonde stoffen die het bevat, zou je de vetverbranding stimuleren. Dit betekent dat je dus net wat meer calorieën verbrandt.

3. Werkt goed tegen stress

Loop je te stressen op het werk? Dan is het misschien handig om juist te stoppen met koffie en over te gaan op groene thee. Hierin zit namelijk het aminozuur theanine,wat ervoor zorgt dat je je juist relaxter gaat voelen. En heb je toch nog wat energie nodig? Er zit ook cafeïne, dus een perfect drankje om je dag mee door te komen.

4. Een betere sportsessie

Ook zou je uithoudingsvermogen verbeteren bij het drinken van groene thee. Dit geeft je namelijk een boost waardoor je het sporten langer kunt volhouden. Voortaan voor het sporten even een kopje drinken dus!

theeleut

5. Een mooiere huid

Beginnen die rimpels al te komen terwijl je nog steeds puistjes krijgt? Dit is niet iets waar een vrouw heel blij van word. Probeer daarom elke dag een kopje groene thee te drinken naast het gebruiken van goede huidverzorging. Door de antioxidanten zou je het aantal rimpels en acne kunnen verminderen.

6. Veel gezondheidsvoordelen

Tenslotte is het ook heel goed voor je gezondheid. Zo vermindert het regelmatig drinken je bloeddruk en cholesterol en de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten.

Bewaren

BewarenWant to finally stop Stress Eating?

Stress eating at the end of a long day?
Always starting with a new diet on Monday?
Eating away your emotions?
And do you want to end this?

Download my FREE ebook with
21 Simple Strategies to Stop Stress Eating!
Leave a Reply

Your email address will not be published.