6 redenen waarom je ooit alleen op reis zou moeten gaan

alleen op reis

Ik ben nu meerdere keren alleen op vakantie geweest en hoe vaker ik het doe, hoe leuker ik het begin te vinden. Waarom? Dat vertel ik je in deze blog!


Het tofste van alleen reizen is dat je alle vrijheid om alles te doen wat jij wilt op de momenten die je wilt. Je kunt dus ook echt de reis maken die jij het liefste wilt doen.

Je ontmoet nieuwe mensen

Je ontmoet mensen die je anders nooit had ontmoet. Zelfs als je met iemand anders reist en regelmatig mensen ontmoet is het nog anders dan in je eentje. Je spreekt zelf ook sneller mensen aan of anderen spreken je aan en vragen je om hen te joinen waardoor je dus ook veel andere dingen zou doen dan je misschien in eerste instantie dacht.

barcelona-7-5

Empower yourself

Je reis wordt zoveel meer dan alleen dingen zien en een nieuwe cultuur ontdekken, je leert jezelf ook beter kennen. Je bent op jezelf aangesteld en je moet alles zelf regelen waardoor je vaak tegen meer dingen aanloopt dan in je ‘normale’ leven in Nederland. Soms zijn dat obstakels, soms hele leuke dingen, maar je leert er altijd van en je leert jezelf ook echt goed kennen. Ik ben er 1000 procent zeker van dat je na een reis anders en beter terugkomt.

Doe alles wat jij wilt en niet wat je niet wilt

Het leuke van alleen reizen is dat je ook echt alles kunt doen waar jij zin in hebt en wilt. Geen drama met andere mensen, en als je een dag wilt spenderen bij het zwembad met een boekje erbij is er niemand die je boos aankijkt ;). En heb je een actieve dag? Een ultiem moment om wat van je bucketlist af te strepen.

Je komt uit je comfort zone

Wanneer je op reis bent, pas je je al aan aan een andere cultuur en moet je soms je eigen principes opzij zetten. Je komt namelijk terecht op onbekende plekken en in situaties die je niet vertrouwd zijn. Als je alleen reist, is dit alleen nog maar groter. Dat klinkt misschien eng, maar uiteindelijk is het alleen maar goed voor je persoonlijke groei.

comfort zone

Je leert beter te kiezen

Ik kon vroeger nog geeneens mijn twee smaken ijs kiezen voor op mijn hoorntje, maar nu ik alleen op reis ben geweest moet je zoveel keuzes in je eentje maken dat je er steeds beter in wordt. Van waar je moet eten tot aan wat je wilt gaan doen op een dag, zelf en alleen keuzes maken helpt je instinct meer te vertrouwen en zelfverzekerder te worden. Zo wilde ik in Bangkok graag naar Skybar, maar dit was zo uit de route dat het me extra tijd zou kosten, maar ook geld, iets wat ik niet zoveel meer had. Daarnaast was ik supermoe en vroeg ik me af of ik er dan wel echt van zou kunnen genieten. Uiteindelijk heb ik er dus voor gekozen om naar mijn gevoel te luisteren en het niet te doen. In ruil daarvoor heb ik hele leuke mensen ontmoet tijdens mijn diner en alsnog een topavond gehad!

Ontdek je passies

Niet alleen ontdek je tijdens je reis wat je op dat moment graag wilt doen, zoals waar je wat wilt eten, in welk hotel je gaat slapen of welke activiteiten je voor een bepaalde dag hebt gepland, je komt er ook achter wat je na je reis wilt doen. Je ontdekt zoveel nieuwe plaatsen tijdens je reis, maar ook ontdek je wie jij nu bent. Je komt zoveel rijker thuis en vaak weten mensen zoveel beter wat ze willen en kunnen ze ook echt hun passies nastreven. Ik ben nog niet op zo’n lange reis geweest dat ik dat ook echt kan zeggen, maar toen ik 4,5 maand in Amerika woonde en uit mijn comfortzone werd gehaald, heb ik mezelf wel echt kunnen ontwikkelen, wist ik beter wie ik was en wat ik wilde, zoals dat ik een hele andere master wilde doen in een compleet andere stad. En dat is een hele goede stap in mijn leven geweest.

alleen reizen

Alleen reizen eng?

Ik heb natuurlijk alleen maar voordelen benoemd van het alleen reizen, maar het is natuurlijk geen peanuts. Soms zal je je alleen voelen of zitten er dingen tegen waar je even niet uitkomt. Laat het gewoon even gaan. En zie jij ook de voordelen van alleen reizen in en zou je het ook graag eens proberen, maar durf je het gewoon niet zo goed?

  • Ga dan net als ik bijvoorbeeld alleen op een groepsreis. Zo reis je toch alleen maar heb je wel gegarandeerd mensen om je heen.
  • Of ga altijd overnachten in een hostel. Dan kom je altijd wel mensen tegen met wie je wilt optrekken.
  • En vind je het echt te eng om ineens in een ander land alleen op reis te gaan? Ga dan eerst eens een weekendje naar een Nederlandse stad in je uppie en ervaar daar hoe het is om alleen te zijn. Gaat alles goed en voel je je prettig? Dan kan je letterlijk op elke andere plek in de wereld alleen op reis gaan.

Heb jij weleens alleen gereisd en hoe was die ervaring? En wanneer je het nog nooit hebt gedaan, zou je het dan overwegen?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.