grampians mckenzie falls

6 hotspots die je moet bezoeken in Grampians National Park

Back to nature in de Grampians. Dit Nationale Park in de buurt van Melbourne is zeker een bezoek waard en deze 6 hotspots mag je niet missen!

De Grampians in Australië, op ongeveer 3 uur rijden van Melbourne, is een natuurgebied met een serie van zandsteengebergtes met indrukwekkende uitkijkpunten en een waanzinnig mooie natuur. En het kan zomaar zijn wat je wat kangaroes of andere wildlife spot tijdens je bezoek. Je kunt talloze hikes maken in dit gebied, maar er zijn wat hotspots die zeker een bezoek waard zijn. Ervaar de Grampians zelf tijdens jouw Australië reis!

grampians national park australie

1. McKenzie Falls

Een van de bekendste hotspots van de Grampians zijn de McKenzie Falls. Via een korte wandeling daal je via een zandpad en rotsachtige trappen af naar de watervallen terwijl je een bent met de natuur en onderweg vast een glimp opvangt van het neervallende water. Eenmaal beneden bij de McKenzie Falls hop je via grote rotsen naar de oever van de watervallen, waar je ademloos kunt genieten van het kletterende water. Officieel mag je er niet in zwemmen, maar dit wordt af en toe nog gedaan. Een heerlijke plek voor een verfrissende duik en een picknick als je het mij vraagt. Vergeet ook vooral niet om in de buurt ook rond te wandelen voor wat mooie uitzichten.

 

2. Balconies

Google op de Grampians en je krijgt zeer waarschijnlijk een plaatje te zien van de Balconies waar mensen op een uitstekende rots poseren, zoals ik hierboven. Op om deze uitstekende rots te staan is echt een waanzinnige ervaring die je het ‘ik kan de hele wereld aan’ gevoel bezorgt. Je kan tot in de verre verte kijken met helder weer en de hele omgeving even helemaal in je opnemen. En ondertussen dankbaar zijn dat je deze gave trip aan het maken bent!

grampians kangaroes spotten

3. Kangaroes spotten

Vlakbij het plaatsje Halls Gap kun je ook kangaroes spotten. Kijk uit naar grote weides en het kan zomaar zijn dat zich daar een groepje kangaroes bevindt, die inmiddels zo gewend zijn aan mensen dat je nog best dichtbij kan komen. Hoewel ik met wilde dieren altijd een gepaste afstand blijf houden, blijft het geweldig om deze dieren te zien

grampians kamperen halls gap

4. Kamperen in Halls Gap

We blijven bij Halls Gap. Omdat deze het grootste stadje is in de Grampians, is dit een goede plek om eten in te slaan en te kamperen wil je meerdere dagen spenderen in de Grampians. Wat zeker de moeite waard is als je echt van natuur houdt en meerdere hikes wilt maken, of gewoon alles op je gemak wilt ontdekken.

grampians boroka lookout

5. Boroka Lookout

Een van de andere fameuze lookouts in de Grampians. Je krijgt vanaf deze plek een fantastisch uitzicht op Mt William Range en Wonderland Range, terwijl de vallei zich eronder uitstrekt en je een kiekje krijgt van Lake Bellfield. Hoe prachtig kan de natuur zijn?

grampians pinnacle lookout

6. Pinnacle Lookout

Hoewel ik er zelf niet ben geweest omdat we te weinig tijd hadden, schijnt deze plek je een waanzinnig uitzicht te geven over het westen van Victoria. Door de rotsen lijkt het moeilijk om naar de lookout te lopen, maar het is minder moeilijk dan het lijkt! Mocht je de tijd hebben, dan is het uitzicht het zeker waard!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.