byron bay vuurtoren (2)

6 dingen die je niet wilt missen in Byron Bay

Zon, zee, strand en… surf! Byron Bay is een relaxt surfwalhalla en meer. Wat ga jij doen in Byron Bay?
byron bay lighthouse coast (2)

1. Surfen

Surfen is een van de meest gedane activiteiten in Byron Bay. Wil je graag goeie golven en verblijven op een relaxte plek? Dan is Byron een hele goede plek. Professionele surflessen, goede golven en een prachtige omgeving.

kayaking byron bay

2. Kayaken

Een andere populaire activiteit die veel mensen doen is kayaken. Niet alleen is de omgeving hier prachtig voor, je kan hier namelijk ook met dolfijnen kayaken! Ik ging met Cape Byron en zij geven de garantie dat je dolfijnen ziet. Zie je ze niet of niet genoeg, dan mag je gratis nog een keer en het is je hele leven lang geldig. Je gaat de zee op, op zoek naar dolfijnen en ander zeeleven. De zee is er heel helder dus er valt veel te zien, terwijl je op de achtergrond de vuurtoren ziet. Zo heb ik wat springende dolfijnen gezien en spotte ik een gigantische zeeschildpad. Ook meer je aan bij een baai voor koffie, thee en alle timtams die je maar kunt eten.

byron bay vuurtoren (3)

3. De vuurtoren van Byron Bay

Een activiteit die je zeker niet mag overslaan is de wandeling naar de vuurtoren van Byron Bay. In ongeveer een uur loop je langs de kust naar de spierwitte vuurtoren. Je ziet waanzinnige uitzichten en je komt op het meest oostelijke punt van het vasteland van Australië, een fotomoment waard! De vuurtoren zelfs is ook zeer fotogeniek en gaat graag met je op de foto. Bij de voet van de toren heb je een 360 graden uitzicht over Byron en de zee en als je goed de zee in tuurt kom je een groep van dolfijnen tegen dat je zeker een wow momentje bezorgt als je ze uit de zee ziet springen. Ook is het mogelijk om op vaste tijden de vuurtoren te beklimmen. Loop even naar binnen en vraag om een kaartje voor de volgende beschikbare tijd en je kan zo gratis naar boven.

byron bay coast

4. Strandleven

Uiteraard kan je in Byron Bay ook heerlijk aan het strand vertoeven. Er zijn meerdere baaien waar je kunt ontspannen, maar mijn favoriet is Wategos Beach. Niet zo populair, een prachtig uitzicht en je kunt er veel surfers kijken.

byron bay dolfijn

5. Uitgaansleven

Houd je van stappen, dan zul je in Byron Bay zeker aan je trekken komen. Er zijn talloze cafés waar je een drankje kunt doen of waar je lekker kunt eten. Byron zit vol met sushi en juice plekjes wat altijd een goede optie is en ik kan ook The Bolt Hole aanraden voor drankjes.

byron bay vuurtoren (8)

6. Nimbin

Ben je wat langer in Byron Bay en heb je zin in een uitstapje? Dan kan je een dagtrip maken naar hippietown Nimbin. Nimbin staat bekend om haar wiet en staat dan ook bekend als het Amsterdam van Australië. Naast het kopen van wiet is er ook een museum dat gerund wordt door hippies, je vindt er een markt en tal van health food stores waar je lekker kunt eten en veel naar live muziek kunt luisteren. De cultuur van Nimbin is in elk geval pretty unique!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.