spannende boeken lente

5 spannende boeken die je deze lente wilt lezen

Eindelijk, het mooie weer komt eraan! En dat betekent luie zondagen doorbrengen met een boek in de tuin, en jezelf compleet verliezen in een spannend verhaal, zoals in deze 5 spannende boeken.

James Dashner – The Death Cure

Dit is het laatste boek uit de trilogie van de maze runner. Thomas wil kosten wat het kost ontsnappen en WICKED achter zich laten.  Uiteindelijk komen ze in de bewoonde wereld terecht waar ze een plan bedenken om WICKED te verslaan en de flare te overwinnen. Maar of dit ze lukt? Dit laatste boek vond ik sterker en spannender dan het tweede. Er zit lekker veel actie in The Death Cure. Je leeft helemaal met de band die de vrienden hebben opgebouwd en de hamvraag is super belangrijk: wint Thomas of wint WICKED?

Cijfer: 7.5

Eva de Wit – Een Huis in Frankrijk

Dit is een heerlijk wegleesboek. Nadat de ongelukkige Melanie te horen heeft gekregen dat haar vriend iemand anders heeft en haar uit zijn luxe huis in Frankrijk wil hebben, besluit ze er nog goed van te genieten en haar 3 vriendinnen vanuit Nederland uit te nodigen. Ze hebben elkaar al tijden niet gesproken en iedereen heeft zo haar eigen problemen. Durven ze openhartig naar elkaar te zetten en hun levensgeluk weer terugvinden? Het feit dat 4 vriendinnen op hetzelfde moment zulke grote problemen hebben, lijkt me een beetje onwaarschijnlijk, maar dat maakte het verhaal wel beter en ook omdat het herkenbare problemen zijn. Een huis in Frankrijk is een fijn boek om lekker in je tuin of op vakantie weg te lezen.

Cijfer: 7.5

Tatiana de Rosnay – Overspel

Helene is een vrouw die alles voor elkaar heeft. Maar wanneer een mysterieuze man naar haar lonkt, kan ze hem niet weerstaan en besluit met hem mee te gaan. Na een heftige gemeenschap blijkt de mysterieuze man overleden te zijn. Bang vlucht Helene weg, maar zijn tragisch overlijden achtervolgt haar keer op keer. Overspel is een heel kort boek en ik had hem in 1 dag uit. Het is zo geschreven dat er veel dingen kort achter elkaar gebeuren waardoor je alleen maar verder wilt lezen. Want gaat het goedkomen met Helene? Het einde heeft me in elk geval verrast. 

Cijfer: 7.5

Nicholas Sparks – The Lucky One

De film had ik al wel gezien, maar het boek moest er natuurlijk ook aan geloven. Dit boek gaat over het leven van Logan Thibault die, nadat hij uitgezonden is geweest, wekenlang loopt om op zoek te gaan naar de vrouw die op een foto staat die hij tijdens zijn uitzending heeft gevonden. Wanneer hij haar vindt, worden ze verliefd op elkaar maar heeft hij de werkelijke reden van zijn bezoek niet aan haar verteld. Zoals gewoonlijk schrijft Sparks boeken om bij weg te smelten. The Lucky One is een prachtig romantisch verhaal met een onderliggend, tragisch drama. Daardoor gaat het liefdesverhaal nog meer leven en krijg je een boek die je niet meer weg wilt leggen.

Cijfer: 8.5

SJ Watson – Tweede Leven

Deze spannende thriller gaat over Julia die erachter komt dat haar zusje Kate is vermoord in Parijs. Na de begrafenis besluit ze beste vriendin en huisgenote Anna op te zoeken. Daar komt ze erachter dat Kate een dubbelleven leidt. Julia wil kosten wat het kost erachter komen wie haar zusje heeft vermoord en komt in een wereld terecht waar bedrog en leugens elkaar opvolgen. Het mooie aan dit boek is dat het een thriller met een goed verhaal is en je steeds meer wilt weten. Niet alleen Kate’s leven is mysterieus, Julia heeft zelf ook een verleden waar je achter wilt komen. En dat maakt een Tweede Leven een ware pageturner

Cijfer: 8

Welke spannende boeken ga jij deze lente lezen?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.