5 redenen waarom je een happy list moet maken

happy lijstje

Deze maand schrijf ik elke dag op wat ik het leukste vind aan die dag. En dat is zo goed bevallen tot nu toe dat ik je graag vertel waarom!

1. Je leeft meer in het nu

Door elke dag je dag langs te gaan en te bedenken wat je nu het leukste vindt aan die dag, laat je heel erg in het nu leven. Je leeft bewuster en geniet meer van de dingen om je heen. Doordat je ook bewust bezig bent met het opschrijven van je happy moments, geniet je ook meer en voller van die mooie momenten en kan je van elke dag een superdag maken.

2. Boost it baby!

En heb je een maand lang je happy moments opgeschreven, dan is het zo leuk om ze terug te lezen. Misschien was je alweer vergeten wat je wanneer hebt meegemaakt of welk klein onbenullig dingetje je echt heel leuk hebt gevonden, maar wat even naar de achtergrond is gezakt. Het geeft je zo’n grote boost om je happy moments op te schrijven. Alleen het schrijven brengt me al een grote glimlach op mijn gezicht, heerlijk!

happiness

3. Inspires to motivate

Nog iets wat ik heel mooi vind aan een happy list, is dat het je zowel inspireert als motiveert. Door alle blije moment kom je misschien wel tot leuke ideeën en het motiveert je vooral om zo door te blijven gaan en je vast te houden aan alle positieve momenten en er vooral volop van te genieten.

4. In perspectief zetten

Al die leuke dingen op een rijtje zorgt er ook wel voordat je dingen in perspectief gaat zien. Heel veel mensen zijn beïnvloedbaar door hun omgeving en willen vaak meer dingen, geld en er mooier uit zien. Maar je maakt elke dag mooie dingen mee, dus waarom zou jij per se moeten veranderen? Je bent goed en mooi zoals je bent en zodra je dat accepteert word je alleen nog maar gelukkiger. Het helpt me te realiseren dat ik best een goed leven heb ;).

dingen waar je blij van wordt

5. Thank you so much!

En daarop volgt natuurlijk ook dat je veel meer dankbaarheid gaat voelen voor alle dingen die je meemaakt in je leven. Dankbaar dat je die mooie dingen mag meemaken, maar ook dat stukje perspectief. Hoe jij je happy list maakt mag je helemaal zelf weten. Je kunt elk mooi moment opschrijven of het mooiste moment van de dag kiezen. Ik koos voor dat laatste, maar soms maakte ik zoveel leuke dingen mee dat ik niet kan kiezen. Het maakt me dan zo ongelofelijk dankbaar dat ik zo gelukkig en happy kan en mag zijn!

Ik ben heel erg blij dat ik weer mijn happy moments ben gaan opschrijven. Ik geniet nu meer, besef me meer hoe goed ik het heb en kan me aan iets vasthouden zodra ik negatief ben of mijn dag niet heb. Ik denk zelfs dat ik deze maand al minder ben gaan zeuren en dat glas halfvoller zie dan ik het al zag ;). Kortom ik kan niet anders dan je aanraden dit ook eens een maand te doen. It will be totally worth it!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

9 comments

 1. Debbie

  Ik zou het toch ook wat vaker moeten doen. Vaker dan ik nu doe, want het voelt zo goed om erover na te denken waar je dankbaar voor bent.

  1. Miss Craftsy

   Ja precies! Ik heb ook van die fases hoor, maar ik moet het wel echt vasthouden, het brengt me namelijk zoveel goeds en ik hoop voor jou ook!

 2. Anneleen

  Oh wat leuk zo’n vrolijk lijstje! 🙂

 3. Manon

  Misschien moet ik dit ook eens gaan doen om mijzelf uit het dipje te halen

  1. Miss Craftsy

   Ik raad het je echt aan meis! Of sowieso een keer een drankje doen samen, is gegarandeerd een happy moment 😉

 4. Dina

  Jaaa goed zo! Het geeft mij altijd zo’n goed gevoel als ik mijn blije dingetjes van de dag opschrijf aan het einde van de dag. Dan zie ik iedere dag weer hoe dankbaar ik ben. <3

  1. Miss Craftsy

   Aaah zo leuk om te horen! Dat gevoel heb ik nu ook. Het maakt je leven echt veel rijker en beter! Yes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.