5 redenen waarom ik Glee nu al mis

glee

Een tijdje geleden waagde ik me eraan: de finale aflevering van mijn meest favoriete serie ooit: Glee. Een brok aan happiness, mijn vrolijke momentje waar ik altijd helemaal voor ging zitten, zodat ik ook lekker hard kon meezingen met alle nummers en net zo hard kon mee janken bij alle drama. Aan die serie is een einde gekomen en ik mis het nu al!

1. Nooit meer nieuwe Glee nummers

Mijn telefoon staat letterlijk vol met coverde Glee nummers. Hoewel de originele nummers ook vaak net zo mooi of misschien wel mooier zijn, zit er voor mij toch altijd meer betekenis vast aan het Glee nummer, omdat ik de serie natuurlijk ook volg. En vaak zijn ze nog een stuk vrolijker of meer gospelachtiger ook. Helemaal mijn ding! Het is soms zelfs zo erg dat ik een nummer hoor al meteen denk: oeh dit zou Glee echt heel goed kunnen coveren. Zoals het nummer van Jess Glynne met Hold My Hand.

2. Nooit meer Sue’s grappige uitspraken

Hoewel Sue niet mijn favoriete personage is, maakt zij wel de meest grappige uitspraken. Porcelain, that’s how Sue sees it (inclusief het handje) en natuurlijk Schue’s pluizenbol. Ik kan me nog herinneren dat Sue het liedje Vogue van Madonna zong en daarin zei: Will Schuester I hate you. Het was pas later toen ik het liedje op mijn telefoon hoorde dat Sue het zei en ik keihard in lachen uitbarstte. In de bus…

3. Nooit meer zo’n goede musical serie

Ik ben echt een musicalmeisje en ik kan echt genieten van die grootse, uitbundige nummers. Sowieso een serie met veel gezongen muziek erin behoort tot mijn favo. Zo heb ik ook Smash gekeken (zo jammer dat die gecancelled is) en kijk ik ook Nashville. Maar wat deze serie zoveel meer bijzonder maakt is dat zij ook echt realistische en spot on nieuws erin naar voren brengen en dit op een indirecte manier overbrengen op jongeren. Homo’s, pesten, iemand in een rolstoel, geweld, tegenslagen. Het leven is niet alleen maar positief en ik denk dat Glee het op een goede en mooie manier op beeld heeft weten te krijgen.

4. Nooit meer Rachel en Finn

Dit wist ik natuurlijk al een tijdje, omdat Cory overleden is. Het mooiste einde wat Glee had kunnen hebben kon niet meer en dat is volgens mij ook de hoofdreden waarom Glee nu gestopt is. Ik kon echt genieten van dit mooie stel en ik vond het ook doodzonde dat ze eigenlijk niet meer bij elkaar waren. En stiekem vind ik het ook niet zo heel erg leuk hoe de serie nu geëindigd is. Ik ga niet vertellen hoe het eindigt, maar het is meer van in de twee na laatste aflevering: “oja we moeten nog iets verzinnen en laten we dat maar toevoegen zodat we het in de laatste aflevering ook weer kunnen gebruiken”. Als je het hebt gezien snap je wat ik bedoel en kan je waarschijnlijk net als ik niet anders concluderen dan dat het too obvious was. Maar ja, op zich hebben ze denk ik wel voor de beste optie gekozen.

5. Gewoon nooit meer Glee

Hoe dan ook: ik heb ontzettend veel gelachen bij deze serie en misschien net zoveel gehuild. Deze serie is echt me-time en of het nu een zielige of een vrolijke aflevering was, ik voelde me gewoon erg verbonden met deze serie. Ik weet nog wel dat het was uitgegaan met mijn ex en dat ik diezelfde dag een aflevering van Glee ging kijken. En dat was de break-up afleveringen waarin het uitging tussen Finn en Rachel en tussen Kurt en Blaine. Je kunt wel begrijpen, dat was tranen met tuiten huilen haha. Maar het heeft me er ook sterker door gemaakt. Nu ik dit schrijf klinkt dit misschien heel stom, maar ik denk dat een serie je best wel wat kan brengen, net zoals muziek dat kan doen. And that’s kind of the same. Gelukkig hebben we de afleveringen en de muziek nog en kan ik alles lekker weer helemaal opnieuw kijken. Nog een keer!

En Glee zonder muziek is geen Glee, daarom mijn favofavo liedjes hieronder (ik kon echt niet kiezen haha!)

By far het meest favoriete en populaire liedje van Glee! Zodra ik dit liedje hoor denk ik aan Glee en aan de musical Rock of Ages. Beide zijn ze het eindnummer van de musical en van de eerste aflevering. Eigenlijk kun je best stellen dat Glee dankzij dit nummer zo populair werd.

Mijn liedje uit de Break-Up aflevering. Ik vind hem zo mooi!

Niet een hele bekende, maar wel een waar ik instant vrolijk van word. Zodra ik deze op zet, krijg een ik big smile op mijn gezicht en dans ik lekker door mijn kamer heen. Ideaal na een drukke dag!

Mijn favo Finchel nummer

Een hele oude, maar wel eentje die echt heel lang mijn favoriet is geweest.

Het aller-aller-allerlaatste Glee nummer ooit. Of het nu het beste is weet ik niet, maar het feit dat alle hoofdpersonen het zingen vind ik wel weer mooi. En een klein beetje spoiler alert: ik vond het ook wel mooi hoe iedereen afscheid nam en zelfs Sue gewoon oprecht aardig was. En dat toen Mr. Schue zijn liedje op de gitaar zong, Rachel ook echt aan het huilen was. Je kon gewoon zien dat het niet geacteerd was en dat ze waarschijnlijk besefte dat het de allerlaatste aflevering zou zijn. Mooi!

Zucht, ik kan hierover blijven kletsen haha. Aan alles komt een einde en nog eens 6 jaar Glee zou misschien ook niet leuk zijn geweest. Nu gaan we Lea Michele in het najaar zien in de serie Scream Queens, dus ik ben benieuwd naar die serie! Dag Glee, ik ga je missen!

See the world not as it is, but as it should be.

Heb jij ook Glee gevolgd? Wat ga jij het meeste missen?

Nieuwsbrief

4 comments

 1. Roxanne

  Persoonlijk houd ik niet van Glee. Het concept op zich wel, maar de uitvoering vond ik minder. Ik heb een stukje ooit gekeken met mijn zusje, en was er al snel klaar mee.
  Wat een leuke film aanrader is, Pitch Perfect! Ook hier in worden liedjes gecoverd, maar dan worden de instrumenten ook nagedaan door de zanggroep. Human instruments!
  Deel 2 komt in mei uit, en ik hoorde al geruchten over een deel 3 😉 Ik zou zeggen, kijk even de trailer van deel 1, of zet deel 1 gewoon op. Ik werd er hartstikke vrolijk van!

  1. Miss Craftsy

   Ah ja dat is jammer! Ik heb dat met Dexter, geweldig concept, vreselijke uitvoering haha. Ieder zijn ding. En ja Pitch Perfect is geweldig, ik geloof dat ik hem al minstens 3x heb gezien :). Ik wist alleen nog niet dat er al sprake is van een deel 3, dus daar word ik helemaal vrolijk van. Thanks voor de tip!

 2. Lisanne

  Aaaah, zo herkenbaar! Hier ook een echte Gleek. I feel you. Ik wil Glee terug. 🙁 Nashville ken ik niet trouwens, dus die ga ik eens opzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.