chelsea market new york city 2

5 redenen om Chelsea Market in New York City te bezoeken

Chelsea Market moet zeker op je to do list staan als je een bezoekje brengt aan New York City. In deze oude Oreo fabriek is er namelijk genoeg te doen!
chelsea market new york city 5

1. Het is een Oreo fabriek

Ehm do I need to say more? De fabriek waar de eerste Oreo koekjes zijn ontstaan is alleen al een bezoekje waard. In 1990 is deze fabriek omgebouwd tot een gebouw waar verschillende kantoorruimtes zijn en winkels op de begane grond. Het leuke hiervan is dat je de Oreo koekjes bijna nog kunt ruiken en je allerlei dingen uit dit tijdperk terug vindt in de vorm van ouderwetse Oreo posters. Het is bijna een speurtocht op zich om al deze dingen terug te vinden!

chelsea market new york city 8

2. Meer dan een markt

Je kent de bekende foodhallen en markten zoals in Rotterdam en Barcelona wel. Chelsea Market is meer dan dat. Het zijn de meest schattige winkeltjes en hippe foodplekjes die je maar kunt vinden in een hele sfeervolle markthal. Ik heb nog nooit zo’n toffe markt gezien als Chelsea Market. Als je op zoek bent naar de echte New York vibe, dan vind je het hier wel!

chelsea market new york city 7

3. Sfeervolle eetplek

In Chelsea Market is er niet alleen veel te doen, er is ook veel te zien. Van oude fabrieksstukken en een fontein tot aan sfeervolle decoraties. Mijn favoriete plekje is het stukje waar je door een boog van goudzachte lichtjes loopt met een hele mooie old fashion klok in het midden van de boog. Een erg Instagram waardige plek!

chelsea market new york city 3

4. Eten voor iedereen

Als je met reisgezelschap bent en jullie smaken zijn nogal verschillend, dan is Chelsea Market een must go. Sowieso is een keertje lunchen op deze plek een heerlijke, maar met 40 verschillende soorten plekjes om te eten is er voor iedereen wel wat bij. Van heavenly cupcakes en goddelijk Mexicaans eten tot aan Maine’s lobsters en ravioli. Mijn persoonlijke favorieten zijn de Eleni’s New York (cupcakes!!) en Los Tacos.

chelsea market new york city 1

5. Shop till you drop

Zoals ik al zei is Chelsea Market meer dan een foodhall, je kan er namelijk ook goed shoppen. Zo vindt je er een Anthropologie, Bowery Kitchen Supply en kan je er wellicht wat leuke en unieke souvenirs vinden.

chelsea market new york city 6

Jouw bezoekje naar Chelsea Market

Mijn aanbeveling is om tijdens de lunch naar Chelsea Market te gaan voor de volle ervaring, maar de markt is elke dag open van 7 am tot 10 pm en op zondag van 8 am tot 9 pm. De markt is te vinden op: 75 9th Avenue, New York en heeft zowel een ingang op 9th als op 11th avenue. Nog een extra tip: combineer jouw bezoek aan Chelsea Market met een heerlijke wandeling over de High Line, een park hoger gelegen op een oude tramlijn.

chelsea market new york city 4

Meer lezen over New York?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.