gezond februari

5 gezonde tips voor in februari

Hello February! Tijd om ook lekker gezond aan de slag te gaan deze maand met deze 5 gezonde tips.

1. Eet rustig

De weg naar gezond en minder eten kan heel eenvoudig zijn. Door rustiger te eten doe je langer over een maaltijd en daardoor geven je hormonen ook sneller aan dat je vol zit. Wanneer je dus eenzelfde portie eet in 30 minuten in plaats van 15 minuten, dan is de kans groot dat je daarna geen (zoete) trek meer hebt en verzadigd bent. 

2. Organiseer een kookclub

Gezonder eten? Maak het extra leuk door dit met je vriendinnen te doen! Spreek elke week, of om de paar weken af, om lekker gezond voor elkaar te koken en zo doe je ook inspiratie op voor gezonde recepten die je zelf weer kunt maken. Heb je ook meteen weer een moment om lekker bij te kletsen!

start een kookclub

3. Pak een hobby op

Ben je op zoek naar iets leuks en nieuws om te doen of had je vroeger een hobby die je een beetje verwaarloosd hebt door tijdgebrek? Besteed daar deze maand dan eens bewust wat meer tijd aan. Door tijd voor jezelf te nemen en iets te doen wat je leuk vindt en passie voor hebt, word je extra vrolijk.

4. Verzorg je huid goed

Nu de winter echt begint door te zetten, is het heel erg belangrijk om je huid goed te verzorgen zodat hij niet uitdroogt en gaat schilferen. Ik smeer mijn lichaam altijd in met een bodyolie na het douchen voor een extra zacht huidje en in de avond smeer ik in de winter een extra rijke nachtcrème op zodat mijn huid ‘s nachts goed kan herstellen. Ook fijn: je lippen met een tandenborstel masseren en daarna lippenbalsem opdoen. 

zorg voor je huid

5. Fris uit bed

In de winter is het altijd net iets moeilijker om opgewekt uit bed te gaan. Neem jezelf voor om meteen uit bed te springen zodra de wekker gaat. Doe het licht aan, rek je uit, sta op en doe een paar jumping jacks. Zo pomp je meteen wat energie in je lichaam dat je klaarmaakt voor de dag. Een perfecte boost om je dag mee te beginnen.

Met welke gezonde tips ga jij aan de slag?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.