5 dingen die je in september kunt doen om gezonder te worden

Jezelf blijven motiveren om altijd gezond te leven is niet gemakkelijk. Gelukkig kun je met deze 5 dingen ook in september weer een stukje gezonder worden.

1. Ga het bos in

Haal een frisse neus in het bos. In september komt de herfst er langzaam weer aan en dan is het prachtig om door het bos te lopen en te genieten van de veranderende natuur. Voor je het weet heb je kilometers gelopen!

2. Zeg een keer nee

Bij mij op het werk is het rampzalig. Elke week lijkt er wel een traktatie te zijn, de een nog heerlijker dan de andere. Kies een week en zeg nee tegen alles wat je aangeboden krijgt. Neem zelf je heerlijke en gezonde eten mee en geniet daarvan.

planking

3. 1 minuut planken

Deze maand gooi ik er maar meteen een challenge in. Ga, naast je normale workouts, ook elke dag 1 minuut planken. Dit is een goede oefening voor je hele lichaam maar natuurlijk vooral voor je buikspieren. Na deze maand zijn de buikspieren zeker weten gegroeid! En die ene minuut per dag kan je geen excuses voor hebben toch :).

4. Haal een bos bloemen in huis

Niets is zo fijn dan een bloemetje in huis halen. Je kamer vrolijkt er mee op, je hebt wat gezonde zuurstof en daardoor word jij er zelf ook vrolijker en dus gezonder van! Helemaal nu de herfst eraan gaat komen wil je dat zomerse gevoel zeker vasthouden!

gezonde pannenkoekjes

5. Een ei maakt je blij

Nog steeds lees ik berichten dat er mensen zijn die denken dat eieren niet goed voor je zijn. Elke dag 1 ei of misschien wel meerdere is helemaal geen probleem. Een ei bevat namelijk veel proteinen en gezonde vetten waardoor je niet alleen lekker gezond bezig bent, maar ook lekker lang verzadigd bent. Er is namelijk niets lekkerder dan een eitje voor je ontbijtje! Zoals deze lekkere kokos bananenpannenkoekjes!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.