5 dingen die je moet eten als je verkouden bent

5 dingen die je zou moeten eten als je verkouden bent

Pijne keel en constant aan het hoesten? Met het juiste eten ben je zo van je verkoudheid af. Dit lijstje aan eten helpt je zo van je verkoudheid af!

1. Vis

Vis is een hele belangrijke vanwege de grote hoeveelheid aan omega 3. Omega 3 is goed voor superveel dingen in je lichaam en geeft ook je immuunsysteem een goede boost. Zelfs het nemen van omega 3 supplementen zou je immuunsysteem een boost kunnen geven. Ook een fijne bijeenkomst: omega 3 helpt ook bij het verminderen van angst. Er is namelijk een significante relatie tussen mensen die veel angst ervaren en hun immuunsysteem. Je gaat dus lekkerder in je vel zitten én je wordt minder snel verkouden. Bonus!

2. Thee

Thee is een hele goede om je keel lekker warm te houden en het hydrateert je lichaam natuurlijk heel erg goed. Elke soort thee is rijk aan antioxidanten die je immuunsysteem een boost geven. Mijn persoonlijke favoriet is een kop groene thee met daaraan gember en honing aan toegevoegd. Gember werkt namelijk ontstekingsremmend waardoor je op een natuurlijk manier van je pijne keel afkomt. Honing heeft dezelfde werking, maar is daarnaast ook nog verzachtend waardoor het ook de pijn in je keel verzacht. Als ik een pijne keel heb, drink ik dit de hele dag en vaak is het de volgende dag weer weg!

3. Knoflook

Om maar even in het rijtje van de kruiden te blijven, knoflook is er eentje die je vooraan in je kruidenrekje moet plaatsen als je verkouden bent. Niet alleen houdt het eten van knoflook mensen op afstand zodat je hen ook niet aansteekt (haha!), maar het helpt je ook van je verkoudheid af. Er zit namelijk een stofje in knoflook, genaamd allicin, dat een anti-bacteriële werking heeft en daardoor de bacteriën of virus dat je ziek maakt kan oplossen. Stamp dus er even op los met een teentje knoflook en eten maar!

4. Groene bladgroenten

Op zijn Engels klinkt het heel logisch: take Vitamin C for a Cold. En dat is wat je precies moet doen als je verkouden bent, je vitamine C inname verhogen. Hoewel je vitamine C ook vindt in citrusvruchten als sinaasappel en citroen, zit het ook volop on groene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en rucula. Trakteer jezelf dus op een heerlijke salade vol bladgroenten, bak er een stukje zalm mee en besprenkel het met citroensap en knoflook. Een maaltijd dat je immuunsysteem een grote boost geeft!

5. Yoghurt

Van yoghurt is het bekend dat het vol zit met probiotica dat je slechte bacteriën vervangen met goede bacteriën, iets wat je zeker wilt doen als je een griepje te pakken hebt. Ook helpen je probiotica je sneller te herstellen wanneer je ziek bent en kan de koude yoghurt ook je keel verzachten. Gecombineerd met superfoods als banaan en havermout is het een perfecte maaltijd voor een verkoudheidje.

Wat kan je het beste eten wanneer je verkouden bent?

Drink de hele dag door groene thee met gemberpoeder en wat honing.
Ontbijt: yoghurt met banaan en havermout
Tussendoor: blauwe bessen met amandelen
Lunch: een kippenbouillonsoepje met veel verse groenten
Tussendoor: sinaasappel
Diner: een make it yourself salade van spinazie, zalm en avocado met een dressing van yoghurt, knoflook en citroensapThe secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.