me before you

5 boeken om in juli te lezen (Me Before You)

Tijdens mijn vakantie heb ik weer lekker veel gelezen, van chicklits tot aan thrillers zoals Me Before You, alles is voorzien jou een topzomer te geven!

Ik reis alleen – Samuel Bjork

Dit is waarschijnlijk het beste boek wat ik heb gelezen tijdens mijn vakantie. Ik reis alleen is een Noorweegse thriller en het speelt zich dan ook in dit land af. Je volgt het verhaal vanuit twee politieagenten die een moordzaak moeten oplossen. De grote baas Holger haalt voormalig agent Mia erbij die om mysterieuze redenen gestopt lijkt te zijn en nu zelfmoord wilt plegen. Uiteindelijk besluit ze toch om mee te helpen met een case waarin verschillende 6-jarige meisjes opgehangen zijn met een springtouw en met een schoolrugzak om. Wie heeft dit op zijn geweten en hoe houdt dit verband met Mia en Holger? Een retespannend verhaal met goede plottwists waardoor je nooit weet welke kant dit verhaal nu weer opgaat. Ik wilde alleen maar doorlezen en werd totaal opgenomen door dit boek. Een echte aanrader!

Cijfer: 8,5

The 4-hour work week – Tim Ferris

Een populair zelfhelpboek dat je leert hoe jij ook uit dat kantoorleven kunt komen en je dromen kunt najagen door maar 4 uur per week te werken. Ik moet zeggen een beetje vergezocht is het wel, maar dit boek heeft zeker ook heel veel goede punten. Want waarom zou je genoegen nemen met een baan waar je geen passie voor hebt? Het is dan misschien wat extreem om van 40 naar 4 uur te gaan, maar de adviezen die Tim aandraagt zijn zeker de moeite waard al dan niet inspirerend. Wanneer jij in je zoektocht bent naar de perfecte baan en omstandigheden voor jou, dan is dit zeker een aanrader! En daarnaast is het ook gewoon ontzettend tof om verhalen te lezen van mensen die het wel gelukt is om hun dromen na te jagen. Daarvan ging ik toch wel wat meer nadenken om zelf die stappen te zetten.

Cijfer: 8

The girl on the train – Paula Hawkins

Een toepasselijk boek voor iemand die ging treinreizen door Europa. Na lang geen echte thrillers meer gelezen te hebben, koos ik opnieuw voor een literaire thriller The girl on the train. In dit boek volg je de enigszins vreemde gedachten van Rachel die elke doordeweekse morgen de trein pakt richting Londen. En elke dag komt ze een huis tegen waar een stel woont en waarbij ze zelf een verhaal omheen heeft verzonnen. Maar waarom doet ze dat en hoe is ze met dit stel verbonden? Super mysterieus en ondanks de populariteit van dit boek snapte ik niet waarom dit zo’n leuk boek is. Ik vond het een vreemd verhaal en Rachel maar een rare meid. Uiteindelijk wil je toch echt weten hoe het zit en wordt het op het einde nog enigszins spannend, maar als ik heel eerlijk ben, snap ik niet where all the fuss is about. 

Cijfer: 7

Me before you – Jojo Moyes

Ah ja chicklitbestseller nr. 1! En met de Me Before You film die nu uit is, kon ik het niet laten om het boek eerst te lezen. Louisa weet niet wat ze moet met haar leven. Ze heeft geen toekomstplannen en als ze haar baan verliest valt ze in een diep gat. Totdat ze een baan aangeboden krijgt buiten haar comfortzone, namelijk zorgen voor een jongeman in een rolstoel die verlamd is geraakt door een auto-ongeluk. De bittere Will zit hier niet op te wachten en ziet zijn leven dan ook niet meer zitten. Wanneer Louisa dit ontdekt zet ze alles op alles om hem van gedachten te veranderen en ontstaat er een mooie band tussen hen. Zal het haar lukken? Wat een meeslepend en goed verhaal is Me Before You! Ik houd van Will en Louisa. Will, die alles uit zijn leven heeft gehaald maar nu niets meer kan en Louisa die altijd maar in hetzelfde stadje is blijven wonen en zoveel meer uit haar leven kan halen. Twee totaal verschillende karakters en dat vormt tot een prachtig verhaal met een goed en ook leerzame invalshoek. Ondanks dat Me Before You een typische, romantische chicklit is, gaat dit boek zoveel verder dan dat. Ik durf zelfs te zeggen dat dit in het rijtje Nicholas Sparks thuishoort, welke ik ook een ontzettend goede schrijver vind.

Cijfer: 9

We moeten je iets vertellen – Marion Pauw

Marion Pauw is een best bekende schrijver en toen ik haar thriller in mijn boekenkast zag staan, wilde ik hem meteen lezen. Echter, het is geen thriller zoals je verwacht dat hij is. Het is zelfs meer een soort van boek in een boek. Het gaat namelijk over Kathelijne die schrijfster is en vastloopt met een boek en uiteindelijk met een nieuw boek start. Maar het is tegelijkertijd ook het nieuwe boek zelf dat je leest, geschreven en gedacht vanuit Kathelijne inclusief notities. Alsof het dus een dagboek autobiografie is dat nog maar een eerste versie is. Hoewel ik deze insteek origineel vind, is het niet echt my cup of tea. Een vreemd boek dus dat ook nog eens over de kerk gaat. Het scheelde dat het maar een kort boek was dat ik in 1 dag kon uitlezen wat ik dan ook maar heb gedaan, maar ik zou je We moeten je iets vertellen niet aanraden. Tenzij je rare boeken leuk vindt en graag geheime verhalen achter de kerk wilt lezen.

Cijfer: 5

Welk boek komt zeker op jouw lijstje erbij te staan en welke boeken wil jij deze zomer gaan lezen?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Join the LTE Newsletter!

Stress eating at the end of a long day?
Always starting with a new diet on Monday?
Eating away your emotions?
And do you want to end this?
Download my FREE ebook with 21 ways to help with stress eating!
2 comments

  1. Sophie

    The 4-hour work week en We moeten je wat vertellen heb ik nog niet gelezen, maar de andere boeken zou ik precies dezelfde cijfers geven. Ik denk dat ik dus alleen dat eerste boek op mijn leeslijst ga zetten en de andere lekker oversla, ondanks dat ik normaal gesproken de boeken van Marion Pauw wel erg leuk vind.

    1. Miss Craftsy

      Wat leuk dat je deze boeken ook gelezen hebt en er hetzelfde over dacht. Het boek van Tim Ferris is zeker een aanrader, dat gaat je veel inzichten geven!

Leave a Reply

Your email address will not be published.