boeken-najaar

5 boeken om dit najaar te lezen

Ik heb weer 5 boeken gelezen en ik deel graag met jullie wat ik ervan vind. Van een columnbundel tot een typische chicklit, ze zitten er allemaal bij en zijn echte boeken aanraders om dit najaar met een kop dampende thee te lezen.

Taal is zeg maar echt mijn ding – Paulien Cornelisse

Geen roman maar een bundel van columns van Paulien die allemaal een connectie hebben met taal en hoe wij Nederlanders zo gek spreken. En niet alleen dat, de columns zitten ook boordevol humor en de vlijmscherpe mening van Paulien. Ik vond het heerlijk om te lezen. Zo vindt ze dat de enige die zichzelf in de derde persoon mag noemen Sinterklaas is en dat mensen die praten met een zachte G ontzettend sexy zijn. Ik heb echt regelmatig dubbel gelegen om alle grappige schetsen en situaties.

Cijfer: 8.5

The Scorch Trials – James Dashner

Deel 2 van de trilogie waarbij de groep jongens die opgesloten zaten in de maze nu ineens erachter komen dat hetzelfde gebeurd is met een groep meiden en ze het tegen elkaar moeten opnemen in the scorch. De bedoeling is dat ze voor een bepaalde tijd een bepaald punt bereiken zonder ziek te worden. Ik moet zeggen dat ik het boek wel leuk vond, maar een veel zwakker verhaal dan het eerste deel. Ik werd er minder in opgenomen, de doellijn van het verhaal was veel minder sterk en ik vond het ook veel minder spannend. Maar ik ben een doorzetter dus ik wil nu ook deel 3 lezen haha. Maar ga je alleen voor goed, blijf dan bij deel 1.

Cijfer: 6

Girl Online – Zoe Sugg

Een Engels meisje blogt stiekem over alles wat ze meemaakt en over twijfelt. Zo is Penny verliefd op de populairste jongen van de school en vraagt ze zich af of haar beste vriendin nog wel bij haar past. Wanneer ze een totaal grote blunder begaat wil ze zo snel mogelijk. Gelukkig krijgt haar moeder een klus voor een bruiloft in New York en mag zij mee. Wanneer ze daar ook nog een leuke jongen ontmoet lijkt haar leven weer de goede kant op te gaan. Of niet? Dit is echt een hartverwarmende chicklit met de nodige humor. Ik smolt in elk geval helemaal weg bij hoe Penny en Noah elkaar leerde kennen. Heerlijk om bij weg te dromen op een druilerige dag met een kop thee.

Cijfer: 8

How to be Popular – Meg Cabot

Steph behoort nu niet echt tot de populairste meiden. Na een aantal jaar gepest te zijn besluit ze het roer om te gooien. Ze vindt een boek over hoe populair te worden en dat volgt ze maar al te graag op. In het nieuwe schooljaar lukt het haar dan ook om binnen 1 week het populairste meisje van de school te zijn en de knapste jongen te strikken. Maar is dat wel wat ze wil? Ik denk dat dit voor veel meiden heel herkenbaar zal zijn en ze zich in Steph kunnen herkennen. Want wie wil er nu niet populair zijn? Een heel leuk maar ook realistisch boek. En Meg is gewoon een toffe schrijfster :).

Cijfer: 7,5

A Bend in the Road – Nicholas Sparks

Een boek van mijn favo schrijver! Sarah besluit na een heftige scheiding te verhuizen en een nieuwe start te maken als lerares. Aan de andere kant probeert Miles zijn leven op te pakken en voor zijn zoontje Jonah te zorgen nadat zijn vrouw Missy is omgekomen. Wanneer Sarah besluit bijles te geven aan Jonah, ontstaat er ook een spark tussen haar en Miles. Helaas is Miles nog wanhopig op zoek naar degene die zijn vrouw heeft aangereden. Zal hij er ooit achter komen en zal het ten koste gaan van zijn nieuwe relatie? Wederom een prachtig boek. Ik weet niet hoe hij het doet maar zijn romantische verhalen zijn fantastisch om te lezen. Afgezien van alle drama zijn dit precies de verhalen die je ook in het echt zou willen meemaken.

Cijfer: 9

Dit waren weer 5 boeken die ik heb gelezen. Welke boeken ga jij op je lijstje zetten en heb jij nog boeken aanraders voor mij?

Bewaren



The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.