5 apps die een must zijn voor op reis

barcelona-4-5

Reizen, ik kan er geen genoeg van krijgen! Het liefst zou ik gewoon voor een jaar weg willen gaan en de wereld willen zien, maar die optie is er voor helaas (nog) niet. Dan maar af en toe gewoon toffe reisjes maken ;). En hoewel ik mijn telefoon en andere electronica zo min mogelijk probeer te gebruiken, zijn er toch wel 5 apps die ik heel graag gebruik als ik op reis ben.

Google Maps

Weg met die papieren kaart die scheurt of waarop je niet meteen kunt vinden waar je bent. Ook in het buitenland waar je geen internet hebt is Google Maps je grote vriend. Vind het vertrouwde blauwe stipje, zoek waar je heen wilt gaan en lopen maar! Enige kennis van de stad of het gebied is wel vereist, of je moet van tevoren met internet (of onderweg met wifi) je route alvast uitstippelen. Ideaal en deze app heeft me al vaak gered tijdens het reizen (of mij intuïtie gewoon bevestigd ;)).

new york 16

Stay

Ga je citytrippen of rondreizen waarbij je meerdere steden bezoekt? Dan is de app Stay wel wat voor jou. Zoek de stad op die je gaat bezoeken en download de map zodat je die offline kunt gebruiken, handig! Maar dat is het niet alleen, je kunt namelijk ook alle hotspots die jij wilt bezoeken aanvinken en die poppen dan heel leuk op op de kaart waardoor jij je geen zorgen meer hoeft te maken over waar alles is. En nog veel leuker is het feit dat de locals ook zelf lijstjes kunnen maken met bijvoorbeeld hun lievelingsrestaurants. Zit er eentje bij waar jij ook vrolijk van wordt, dan kun je die ook selecteren en ploep, hij is zichtbaar op je kaart. Een superleuke manier om een stad ook door de ogen van locals te zien.

Tripadvisor

Ben je op zoek naar nog meer reviews van hotspots, restaurants en hotels op jouw reisbestemming dan kun je via de app van Tripadvisor je hart ophalen. We kennen natuurlijk allemaal de website, maar deze app werkt zeker net zo handig. Ideaal voor als je in je hotelkamer bent (of op een plek met wifi), je honger hebt en op zoek bent naar een plek om heerlijk te dineren (ja ook in een reisapp artikel mag ik graag over eten praten ;)).

providence12

Instagram

Wie heeft er tegenwoordig geen Instagram? Dit is mijn favo social medium van dit moment en het is natuurlijk een perfecte app om je mooie reisfoto’s op te delen. Hoeveel prachtige plaatjes ik hier al niet op heb geliked zijn op 10 handen al niet meer te tellen en het is natuurlijk een hele leuke manier om jouw reis met het thuisfront en andere volgers te delen.

Camera

Jaaa deze is too obvious, maar zonder camera ben ik nergens en het is ook een app toch?! Hoewel ik op vakantie en citytrips altijd met spiegelreflex mee heb, maak ik ook graag foto’s met mijn telefoon. Gewoon omdat ik dan wat heb om nasr terug te scrollen als ik heimwee heb naar mijn vakantie en om de foto’s te appen naar iedereen die maar wil meegenieten ;). Oja en voor Instagram. Natuurlijk!

antwerpen-22

Een kleine bonus: een pdfreader op je telefoon is tegenwoordig ook hartstikke handig. Reis je namelijk per vliegtuig dan kun je er nu steeds vaker voor kiezen om online in te checken en je boardingpass per pdf te krijgen. Zo heb je hem meteen op je telefoon, vergeet je hem niet mee te nemen en scheelt het ook nog eens papier!

Wat is dé app die voor jou zeker niet mag ontbreken als je op reis gaat?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

10 comments

 1. James

  Leuke lijst ik heb nog een aanrader wat ik vorig jaar heb ontdekt Digitourist http://www.digitourist.com/ Het is een gratis online gids en helpt je met het vinden van toeristische attracties in de buurt van je vakantiebestemming door heel europa. Je kunt je eigen route inplannen met verschillende musea, bezienswaardigheden en pretparken bijv.

  Ze hebben ook een gratis app super handig zonder reclame!
  Je kunt routes maken op de website en alles kun je ook in je app openen. Je kunt het ook offline te gebruiken. Zo lopen je internet kosten niet op.

 2. Lindi

  Of gewoon leuke meisjes achter de concierge vragen naar de leukste hotspots! veel beter dan all die app´s, 😉

  1. Miss Craftsy

   Hihi jaaaa dat is mijn beste bonustip die ik kan geven. En de leukste natuurlijk 😉

 3. Dinja

  Google Maps is erg handig, al heb ik op reis toch ook nog stiekem een papieren kaart mee (nostalgie denk ik…)!

  1. Miss Craftsy

   Jaaa ik ook altijd! Plus een metromap als ik in een stad ben. Je kunt maar voorbereid zijn hihi

 4. Manon

  Stay kende ik nog niet! klinkt goed.

  1. Miss Craftsy

   Ja ik ook niet, maar ik heb er heel veel aan gehad in Londen!

 5. Esther

  Als ik één app mocht kiezen is het toch wel de camera, maar kort daarna komt Instagram meteen 🙂

  1. Miss Craftsy

   Haha ja echt he! Wat moest je zonder camera 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.