thee tegen acne

4x thee tegen acne

Drink je weg naar een stralende huid zonder puistjes. Met deze soorten thee met actieve ingrediënten geef je je huid een boost en kun je acne behandelen. Kies, als je kunt, voor verse thee zodat de verse kruiden het meeste effect voor je acne heeft.

1. Rooibos thee

Deze populaire thee is al jaren favoriet en wordt al eeuwenlang gebruikt als medicijn in Zuid Afrika. Waarin Rooibos verschilt van theesoorten als groene en zwarte thee is dat er nauwelijks cafeïne in zit en er lage waarden van tannines in zit.

Waarom rooibos thee voor acne werkt is doordat er veel antioxidanten in zitten en het een antibacteriële werking heeft die voordelen biedt bij allergieën en huidziekten. De drie antioxidanten die zich in rooibos bevinden zijn nothofagin, aspalathin en superoxide dismutase. Deze beschermen je tegen vrije radicalen in je lichaam en zijn ook actief op je huid waardoor het ook direct tegen bacteriën beschermt die je huid kunnen beschadigen. Vrije radicalen, giffen en bacteriën zorgen voor inflammatie in je lichaam, dat weer zorgt voor huidproblemen als acne. Het drinken van rooibos thee kan hier dus zeker aan bijdragen. Voor het tegengaan van inflammatie en het verbeteren van je immuunsysteem, drink je dagelijks 6 koppen rooibos thee waarbij je de thee zo’n 10 minuten laat trekken voor het beste effect.

Verder zit er ook zink en alpha hydroxyl zuren in rooibos thee. Van zink weten we dat dit enorm goed helpt om de hormonen in balans te krijgen die bijdragen aan hormonale acne. Ook helpt het de bacteriën te doden die voor acne zorgen. Alpha hydroxyl zuren helpt ook bij het behandelen van acne en vooral door het direct op je huid aan te brengen waardoor het meteen bacteriën doodt en dode huidcellen verwijderd door de exfoliërende werking die de zuren hebben.

2. Kamille thee

Ook kamille wordt al eeuwen gebruikt in de medische wereld om ziekten zoals de griep, een zere keel, eczeem, prikkelbare darm syndroom en acne te behandelen. Voor acne heeft het een antibacteriële, antioxidentele en een ontstekingsremmende werking. Kamille zorgt er namelijk voor dat de afgifte van histamine in de cellen geremd wordt. Dit zorgt er namelijk voor dat er ontstekingen in de vorm van acne kunnen ontstaan en dit wordt nu door kamille tegen gehouden. Daarnaast helpt kamille ook bij acne waarvan de oorzaak stress is.

Kamille thee op je gezicht aanbrengen is ook een goed idee. Zo kun je uitbraken verminderen door deze thee aan te brengen en hij werkt ook heel goed als toner vanwege haar kalmerende werking. En koude kamille theezakjes werken heel goed wanneer je deze direct op de puistjes aanbrengt om zo de zwelling en roodheid te verminderen.

End the battle with food. Forever.

Why waste more time with a new diet where you just lose weight temporarily and eating foods that you don’t like, only to overeat again & gain back the weight? Not you. You deserve better than that. 
Download my FREE ebook to get started.

3. Pepermunt thee

Pepermunt thee is een veel gebruikte thee die voornamelijk helend werkt bij maag en darmproblemen. Voor acne heeft pepermunt een antioxidante werking waarbij het je gezicht beschermd tegen vrije radicalen. Daarnaast zorgt pepermunt ervoor dat je een gezonde talgproductie blijft houden welke niet de poriën verstopt waardoor acne zich juist meer kan verspreiden.

Verder heeft pepermunt thee een anti-androgene werking die de testosteron in balans houdt en daarmee ook je hormoonhuishouding dat ervoor kan zorgen dat je sneller acne uitbraken krijgt. Pepermunt verlaagt dus je testosteronwaarden in je lichaam waarmee er onder andere minder talg op je gezicht is en je ook minder snel acne zult krijgen.

4. Groene thee

Van groene thee weten we batuurlijk dat ze vol zit met antioxidanten. Daarnaast zit er ook vitamine A, C en E in en de mineralen selenium, zink, mangaan en chromium. De antioxidanten in groene thee zorgen voor een gezondere huid die ook beschermt blijft en wordt tegen vrije radicalen die voor acne zorgen. Daarnaast heeft de thee ook invloed op een aantal biologische processen die bijdragen aan ontstekingen in de huid. Zo zorgt het voor een beter immuunsysteem en corrigeert het een hormonale inbalans. Ook heeft groene thee een ontstekingsremmende werking door onder andere de zink die zich in de thee bevindt en is uit verschillende studies gebleken dat de talgproductie minder wordt, je huid minder snel vet wordt en je minder snel bacteriën krijgt die de oorzaak zijn van acne naarmate je regelmatig groente thee drinkt.

Naast het drinken van thee van bijvoorbeeld Teastreet, kan je ook de koud geworden thee op je gezicht aanbrengen. Was je gezicht en breng de thee dan aan met een watje. Laat de thee zo’n 10 minuten intrekken voordat je je gezicht weer wast. Van welk kopje thee ga jij genieten?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.