thee tegen acne

4x thee tegen acne, puistjes en huidproblemen

Drink je weg naar een stralende huid zonder puistjes. Met deze soorten thee tegen acne met actieve ingrediënten geef je je huid een boost en kun je acne behandelen. Kies, als je kunt, voor verse thee zodat de verse kruiden. Dat is de beste thee tegen puistjes die je kunt drinken

1. Rooibos thee tegen acne

Als eerste deze populaire thee. Deze is al jaren favoriet en wordt al eeuwenlang gebruikt als medicijn in Zuid Afrika. Rooibos verschilt van theesoorten als groene en zwarte thee. Dit komt doordat er nauwelijks cafeïne in zit en er lage waarden van tannines in zit.

Waarom rooibos thee voor acne werkt is doordat er veel antioxidanten in zitten. Daarnaast heeft het een antibacteriële werking die voordelen biedt bij allergieën en huidziekten. De drie antioxidanten die zich in rooibos bevinden zijn nothofagin, aspalathin en superoxide dismutase.

rooibos thee tegen puistjes

Deze beschermen je tegen vrije radicalen in je lichaam en zijn ook actief op je huid waardoor het ook direct tegen bacteriën beschermt die je huid kunnen beschadigen. Vrije radicalen, giffen en bacteriën zorgen voor inflammatie in je lichaam, dat weer zorgt voor huidproblemen als acne.

Voordelen van rooibos thee tegen acne

Het drinken van rooibos thee kan hier dus zeker aan bijdragen. Voor het tegengaan van inflammatie en het verbeteren van je immuunsysteem kan je het volgende doen. Drink dagelijks 6 koppen rooibos thee waarbij je de thee zo’n 10 minuten laat trekken voor het beste effect.

Verder zit er ook zink en alpha hydroxyl zuren in rooibos thee. Van zink weten we dat dit enorm goed helpt om de hormonen in balans te krijgen. Dit helpt om hormonale acne. Ook helpt het de bacteriën te doden die voor acne zorgen.

Alpha hydroxyl zuren helpt ook bij het behandelen van acne en vooral door het direct op je huid aan te brengen waardoor het meteen bacteriën doodt en dode huidcellen verwijderd door de exfoliërende werking die de zuren hebben.

2. Kamille thee

Op plek nummer 2 staat kamille. Kamille wordt al eeuwen gebruikt in de medische wereld om ziekten zoals de griep, een zere keel, eczeem, prikkelbare darm syndroom en acne te behandelen. Voor acne heeft het een antibacteriële, anti-oxidentele en een ontstekingsremmende werking.

kamille thee tegen acne

Kamille zorgt er namelijk voor dat de afgifte van histamine in de cellen geremd wordt. Dit zorgt er namelijk voor dat er ontstekingen in de vorm van acne kunnen ontstaan Dit wordt nu door kamille tegen gehouden. Daarnaast helpt kamille ook bij acne waarvan de oorzaak stress is.

Kamille thee voor externe huidproblemen

Kamille thee op je gezicht aanbrengen is ook een goed idee. Zo kun je uitbraken verminderen door deze thee aan te brengen. Hij werkt ook heel goed als toner vanwege haar kalmerende werking. En koude kamille theezakjes werken heel goed wanneer je deze direct op de puistjes aanbrengt om zo de zwelling en roodheid te verminderen.

End the battle with food. Forever.

Why waste more time with a new diet where you just lose weight temporarily and eating foods that you don’t like, only to overeat again & gain back the weight? Not you. You deserve better than that. 
Download my FREE ebook to get started.

3. Pepermunt thee

Pepermunt thee staat op nummer 3 en is een veel gebruikte thee die voornamelijk helend werkt bij maag en darmproblemen. Voor acne heeft pepermunt een anti-oxidante werking waarbij het je gezicht beschermd tegen vrije radicalen.

pepermunt thee tegen puistjes

Daarnaast zorgt pepermunt ervoor dat je een gezonde talgproductie blijft houden. Hierdoor verstoppen de poriën zich niet waardoor acne zich juist meer kan verspreiden.

Verfrissende werking van thee tegen acne

Verder heeft pepermunt thee een anti-androgene werking die de testosteron in balans houdt. Een hormoonhuishouding die niet in balans is veroorzaakt acne. Een te hoog niveau aan testosteron, insuline en cortisol veroorzaken voornamelijk acne. Pepermunt verlaagt dus je testosteronwaarden in je lichaam, waarmee er onder andere minder talg op je gezicht is en je ook minder snel acne zult krijgen.

4. Groene thee

Tenslotte groene thee. Hiervan weten we natuurlijk dat ze vol zit met antioxidanten. Daarnaast zit er ook vitamine A, C en E in en de mineralen selenium, zink, mangaan en chromium. De antioxidanten in groene thee zorgen voor een gezondere huid die ook beschermt blijft en wordt tegen vrije radicalen die voor acne zorgen.

groene thee tegen acne

Ook heeft de thee ook invloed op een aantal biologische processen die bijdragen aan ontstekingen in de huid. Zo zorgt het voor een beter immuunsysteem en corrigeert het hormonale inbalans.

Talgproductie en acne

Verder heeft groene thee een ontstekingsremmende werking dankzij de zink in de thee. Uit verschillende studies is gebleken dat wanneer de talgproductie minder wordt, je huid minder snel vet wordt. Hierdoor krijg je minder snel bacteriën die voor acne zorgen. Groene thee tegen acne helpt hierbij dus zeker!

Naast het drinken van thee van bijvoorbeeld Teastreet, kan je ook de koud geworden thee op je gezicht aanbrengen. Was je gezicht en breng de thee dan aan met een watje. Laat de thee zo’n 10 minuten intrekken voordat je je gezicht weer wast. Van welk kopje thee ga jij genieten?

Acne en body image

Toen ik last had van acne, wilde ik niets liever dan mijzelf verbergen en dikke lage make-up op hebben. Ik vond mijzelf niet mooi zonder een stralende, gladde en acne loze huid. Acne kan zo’n grote invloed hebben op onze gemoedstoestand en hoe we ons voelen. Nu weet ik dat ik meer waard ben dat dan en acne bepaalt niet voor mij hoe mooi ik me voel.

Wil jij je ook graag mooi voelen, zonder dat je acne, andere beauty idealen of mensen daar van invloed op zijn? Bekijk dan mijn programma waarin ik vrouwen heb de beste versie van zichzelf te worden, van hun lichaam te houden én die stralende huid zonder acne te krijgen. Of bekijk mijn artikelen over Supplementen voor PCOS & Acne, Mijn persoonlijke verhaal over hoe ik van mijn acne afgekomen ben.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.