boeken over geluk en gezondheid

4x boeken voor je gezondheid en meer geluk

Mijn interesse in gezondheid en geluk is zo groot dat ik erover kan blijven lezen. Ik heb weer 4 boeken voor je gezondheid en meer geluk gelezen en ik deel ze graag met je!

Dale Pinnock – Eten als Medicijn

Dale heeft zelf meegemaakt wat voeding met zijn lichaam doet en wat voor effecten het op je kan hebben. Daarom wilde hij zelf boeken voor je gezondheid schrijven. Er is natuurlijk heel veel bekend welke groente bijvoorbeeld waar goed voor is en daar zijn ook wel heel veel kookboeken over gemaakt. Maar wat dit boek specifiek zo bijzonder maakt is, dat er ook echt uitgelegd wordt waar welk ingrediënt nu goed voor is. En bovenal: welke aandoeningen zijn er, wat houden ze in en welke voeding helpt daarbij om er minder last van te krijgen en dus welke recepten in het boek helpen daarbij. Of je nu wel of niet in een geneeskrachtige werking van voeding gelooft, het is zeker interessant om te lezen en om bewust bezig te zijn met wat voeding precies voor je lichaam kan betekenen en daar ook naar te eten. Een mooie wetenschappelijke uitdaging!

Dale Pinnock – Eet Jezelf Gezond

In dit boek Eet Jezelf Gezond, ook wel Eten als Medicijn genoemd, vind je ook 80 geneeskrachtige recepten die je lichaam beter kunnen maken. Net als in deel 1 zijn de recepten gelinkt aan aandoeningen en zijn beide boeken voor je gezondheid. Zo zul je er recepten vinden die een geneeskrachtige werking hebben voor je huid, gewrichten en botten, luchtwegen, immuunsysteem, stofwisseling, zenuwstelsel en mentale gezondheid, bloedsomloop en hart, spijsvertering en voortplantingssysteem en urinewegen. Dit is dan weer onderverdeeld in van alles zodat je zelf kan kijken waar jij last van hebt en daar naar kunt eten. Als ik bijvoorbeeld veel moe ben, kan ik bijvoorbeeld iets eten met banaan en havermout om rustiger te worden, makkelijker in te slapen en tegelijkertijd er meer energie van te krijgen. Wederom weer een kookboek met heerlijke recepten!

Timothy Ferris – De Werkweek van 4 uur

De titel zegt het eigenlijk al: hoe kun je een werkweek van 4 uur creëren? Antwoord: dat kan natuurlijk alleen wanneer je ervoor bewust kiest om een eigen bedrijf te hebben en zulke slimme beslissingen te maken dat je er uiteindelijk maar 4 uur mee kwijt bent. Heel ambitieus en idealistisch, maar dat wil niet zeggen dat je dit boek maar helemaal niet moet lezen. De lessen die ik er namelijk uit kon halen waren hoe je meer de baan kunt kiezen die jij echt graag wilt en hoe je slimmer kunt werken zodat je efficiënter gaat werken en daardoor minder tijd kwijt bent met alles. En daardoor zou je je werkweek daarmee kunnen verkorten, of zou je meer tijd hebben voor andere werkzaamheden of dingen. Omdat Tim het zelf ook heeft meegemaakt en uit eigen ervaring verteld, weet je dat het ook echt mogelijk is en kun je daarop, in jouw situatie, op gaan bouwen. Heel leerzaam om eens uit te proberen!

Gretchen Rubin – The Happiness Project

En als laatste een boek die volledig is gericht op geluk en ook een heel persoonlijk boek. Gretchen was namelijk niet meer zo heel blij met haar leven en wilde daarin een omslag maken. Daardoor heeft ze er heel bewust voor gekozen om 12 thema’s te kiezen waarin ze elke maand haar aandacht op wilde leggen en aan wilde werken. In elk hoofdstuk vertelt ze over die thema’s en de onderliggen dingen waar ze aan wilde werken. Waarom ze daarvoor heeft gekozen, hoe die maand voor haar ging, wat ze ervan geleerd heeft en wat jij daar zelf uit kan leren. Het is geen typisch happiness boek ofzo, maar doordat het zo persoonlijk is geschreven, is het net of een vriendin je over haar ervaringen verteld van een jaar en hoe dat haar gelukkiger heeft gemaakt. Dat maakt het heel fijn om te lezen en ervan te leren. Ik moet zeggen dat het me nog niet gelukt is om zo bewust bezig te zijn met thema’s en doelen, maar ik weet zeker dat het een hele goede manier is om meer geluk te bereiken en dit boek is dan ook echt een hele inspiratie voor me geweest!

Welke boeken ga jij lezen en lees jij ook graag boeken voor je gezondheid?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.