granola ontbijtjes

3x granola ontbijtjes

Soms ben je toe aan verandering en is een schaaltje yoghurt met granola en fruit niet genoeg. Dit zijn 3 gemakkelijke granola ontbijtjes met een twist!

Granola kan je eenvoudig zelf thuis maken, maar voor de lazy women onder ons die toch graag gezond willen eten is er een gezond alternatief. Namelijk de granola van Eat Natural! Deze hebben geweldige soorten crunchy granola waarvan je bijna niet kan geloven dat ze gezond zijn. Naast de granola ontbijtjes zelf hebben ze alleen maar goede honing toegevoegd and that’s it! All natural! 

Zoals ik al zei kun je stiekem best veel met granola naast het feit dat je het boven je bakje met yoghurt en fruit kunt sprinkelen. Hieronder deel ik 3 recepten voor ontbijtjes met granola met je die niet alleen verrassend lekker zijn, maar ook snel klaar zijn!

granola cups met yoghurt en fruit

Granola cups met yoghurt en fruit

Voor 1 ontbijt
50 gram granola (ik gebruikte Eat Natural Cacao)
5 gram kokosolie
5 gram honing
75 gram yoghurt (ik gebruikte soya)
25 gram aardbeien
25 gram blauwe bessen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de kokosolie en honing met elkaar in bakje en warm het op in de magnetron. Roer het door elkaar en voeg hieraan de granola toe. Maak 3 cupjes in een ingevette muffinvorm en druk het met je vingers goed aan. Bak de granola cups 10-15 minuten. Laat ze even afkoelen, vul ze met de yoghurt en top het af met wat aardbeien en blauwe bessen.

appel burgers

Appel burgers

Voor 1 ontbijt
1 appel
15-30 gram pindakaas (of kies voor gezonde chocoladepasta)
Granola (ik gebruikte Eat Natural Protein)

Verwijder het klokhuis van de appel. Snijd horizontaal 6 plakken van de appel. Besmeer alle plakken aan 1 kant met wat pindakaas. Besprinkel de helft met granola en leg daar bovenop een appelplakje. 

pindakaas granola bars

Pindakaas granola bars

Voor 4 ontbijtjes
150 gram granola  (ik gebruikte Eat Natural Glutenfree)
65 gram pindakaas
65 gram water

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix in een bakje de pindakaas met het water. Stop het een halve minuut in de magnetron en roer totdat je een pindakaassaus krijgt. Stop het eventueel nog langer in de magnetron of voeg nog wat water toe. Voeg de granola toe aan de pindakaassaus en roer goed door. Voeg eventueel wat zeezout toe. Schep het granola mengsel in een ingevet bakblik en bak de pindakaas granola bars 15-20 minuten in de oven. Snijd het in 4 repen of blokken.

Zo eenvoudig en lekker kan het zijn om een topontbijtje te maken. Voor welke granola ontbijtjes ga jij?

Dit is een advertorial
BewarenThe secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.